Gå til innhold

Trøbbel med overføring av bilde fra PC til TV


Anbefalte innlegg

Jeg bytta tv her i dag. Jeg er storbruker av film på pc via tv-skjermen. Alt funka fint før på den gamle tven, men nå sliter jeg med vanvittig flimring på den nye. TV-en jeg benytta før var rundt fem år gammel, noe den nye trolig også er. Denne tven er av merket Sony.

Skjermkort: Radeon Sapphire 9800 pro.

 

Fra før vet jeg at en direkte s-videokabel uten mellomledd mellom pc og tv og compositeadapteren som fulgte med skjermkortet er det eneste som gir farger.

Jeg brukte sistnevnte løsning før ettersom at den gamle tven ikke hadde s-video.

 

Her er de forskjellige løsningene jeg har testet på den nye tven.

 

Composite

Her har jeg brukt adapteret som fulgte med skjermkortet og en enkel compositekabel rett inn i tven. Det gir en helt grusom skurring, pluss to store svarte felter øverst og nederst i bildet. Fargene ser derimot ut til å være i orden. Jeg har også vansker med å finne tven i control center av og til, noe som kanskje kan tyde på svak kontakt. Det var akkurat denne metoden jeg brukte på den gamle tven.

 

S-Video

Her finner pcen tven kjapt, får lagt den til enkelt som bare det, men bildet nekter å komme fram på tven. Dønn svart på alle AV-kanalene. Her har jeg tatt direkte mellom tv og pc med en enkel kabel.

 

 

Scart til S-video

Jeg fant en scartkabel liggende med s-videoplugg i motsatt ende. Denne har gitt best resultat så langt. Klart bilde, dukker opp med en gang, men sort/hvitt. Om dette kommer av at det er scart eller om skjermkortet ikke liker pluggen vet jeg ikke.

 

Ellers har jeg nyeste catalystdriverne med control center (Control Panel funka like dårlig) og jeg har stilt inn på PAL-B

 

En mulighet jeg tenkte på var å kjøpe noe slikt med så en compositekabel og adapteret som fulgte med skjermkortet på slutten.

Noen som har en kommentar til de tidligere metodene eller mitt siste forslag?

 

Er evig takknemmelig for svar som kan lede til løsning :)

Endret av niXon^^
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Hei!

 

Ser du fikk til greit bilde på S-video/scart kabelen, men det ble sort-hvit. Grunnen til dette er nok at du brukte feil inngang på Sony-tv'en. Gjorde samme feilen selv, Sony har (hvertfall på de litt eldre modellene) to scart-innganger, der den ene støtter S-video, mens den andre ikke gjør det. Bruker du feil inngang vil dette resultere i sort-hvit.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...