Gå til innhold

Vil 64-bit MSwin ta over arbeidsstasjonene?


Anbefalte innlegg

Jeg er litt bekymret for framtiden, og tenkte kanskje noen av dere hadde tanker om temaet. Fram til nå har prosesser under MSwin vært begrenset til 2GB. Dette har bidratt til at Unix, og nå linux har en sterk stilling på arbeidsstasjoner. Dette argumentet for å kjøre linux står nå for fall etterhvert som Microsoft får 64-bit på skinner. Hva tror dere vil skje?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er ikke veldig overbevist på det punktet. Microsoft har ved gjentatte ganger vist hvor gode de er på å ta over marked mot etablerte løsninger. Vi kan vel anta at de aller fleste hardware leverandører i løpet av kort tid vil gi ut drivere, nvidia har allerede gjort det (husker ikke, men jeg tror også ATI har gjort det). Applikasjoner har generellt god støtte for windows.

Lenke til kommentar

Hardware-støtten blir bare bedre for Linux/UNIX. Senest i forrige uke slapp nVIDIA 3D-drivere for Solaris (både 32bit og 64bit), til glede for alle som jobber med 3D-modellering, og for de som kanskje vil spille på en Solaris-boks... Og nå som Solaris blir mer åpent, vil hardware-støtten der bare øke. Så jeg tror heller Linux/UNIX vil vinne frem.

Lenke til kommentar
en gang *nix, alltid 'nix :p

Riktig. Kostnadene for opplæring av personale er ikke verdt bryet å skifte til et system som vil koste mer å drifte, er mindre anerkjent og har rykte på seg å være ubrukelig i miljøer som stiller høye krav til oppetid, enkel administrering og pålitelighet.

Lenke til kommentar
Hvis vi snakker om arbeidsstasjoner for 3D så har Microsoft tapt det slaget. De fleste som holder på med seriøst 3D bruker Linux (eller MacOS) så selv om Microsoft får i gang 64-bit så kommer nok ingen til å skifte av den grunn.

Dette er ikke helt riktig, mange som driver med seriøs 3D bruker MSwin, og med hell.

 

@Manuel:

Det er akkurat der problemet ligger. De fleste større aktører drifter uansett MSwin, så ved å kvitte seg med linux får de mindre å drifte. Selv om linux er et fantastisk OS er det ikke til å komme bort ifra at det er en god del drifting involvert der også. Så argumentene dine kan like så godt brukes for å fase ut linux/unix. Problemet er at de som sitter i beslutningsposisjon ofte er økonomer, hvor mange økonomer kjenner du som er interessert i linux? Oppetid er mer kritisk på servere, og MSwin er faktisk ganske stabil, spesielt med ECC minne.

 

Personlig har jeg kommet til at kommandolinja er det som berger skuta, ingenting kan erstatte den. Men jeg skulle gjerne hatt flere gode argumenter...

Lenke til kommentar
hva med 10MB(eller lavere) vs 100MB(+/-) i ram bruk?

og 600(++/--) vs 300(++/--) klienter inne?

eller en måned(++) vs 3uker(++/-) opptid?

og ja seff den tunge jobben med og oppgradere pakker?

osv..

NB: basert på min egen erfaring.

For en arbeidsstasjon er ikke +-100MB noe problem. Antall klienter og oppetid som du referer til er relevant for servere og klynger, heldigvis har ikke Microsoft noe alternativ til linux-klynge ennå, så der føler jeg meg trygg en stund til. Derimot har jeg kommet over informasjon om at Microsoft kommer til å satse stort på SQL fremover, så kanskje jeg burde vært mer bekymret for servere som kjører database, men det angår ikke meg like mye.

 

Oppgradering er et poeng, men det er ikke bare bare å oppgradere linux heller når folk er helt avhengig av at all software fungerer for å gjøre jobben sin.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...