Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Installasjon av ADSL fra Telenor


Anbefalte innlegg

Endelig ser det ut til at jeg kan få bredbånd! Bor i en mindre bygd som ikke har hatt slike muligheter før. Telenor har lovet å levere 10. juni, og de har allerede sendt ut startpakkene til de som har bestilt.

 

(Jeg er fult klar over at ADSL fra Telenor antakeligvis ikke er det beste man kan ha, men det er iallefall langt bedre enn ISDN...)

 

I forbindelse med installasjon av dette har jeg noen spørsmål til de som har erfaring.

 

1: Modem og router

Er det lurt å gå for modemet til Telenor og kjøpe en router i tillegg, eller er denne kombinerte saken et bedre valg?

 

Såvidt jeg har forstått, må routeren støtte PPPoE (noe som 3Com'en gjør), og da skal man kunne omgå den "eksterne tilkoblingen" jeg har hørt Telenor har. Er dette riktig?

 

2: Telefoner

Pr. dags dato har vi ISDN, og det kommer vi nok til å ha til ADSL-forbindelsen er oppegående. Deretter går vi antakeligvis over til vanlig analog telefonlinje.

 

På telenor sine sider skriver de følgende:

Hvis du har flere veggkontakter som du vil bruke etter installering av bredbånd må veggkontaktene kobles om av montør. Hvis du vil slippe å koble om kontaktene kan du bytte ut telefon (e) din(e) med trådløse telefoner.

Er det noen som vet hvilken omkobling som må gjøres? Å få montør til å sette opp dette synes jeg var unødvendig dyrt.

 

3: Splitter

Telenor skriver følgende:

Ledningen mellom splitter og modem er en spesialledning som følger med Online Startpakke

Hva er så spesielt med denne ledningen? Hvis den er så utrolig spesiell at det ikke er mulig å bytte den ut, så er det vel lurt å plassere ADSL-modemet nært splitteren og deretter gå med en lang nettverkskabel fra modemet til routeren (Eventuelt plassere kombinert router og modem nært splitteren og gå med en lang nettverkskabel til det eksisterende nettverket mitt). Er det slik dere gjør det?

 

Mvh

Vegard

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den kablen som kommer inn som går rett inn i isdn boksen !

Er den festet invendig i isdn boksen slik at det ikke er mulig å få løsne den ? Eller er det slik at du kan få den løs som en vanlig TP nettverks kabel ?

 

Hvis den er festen innvendig isdn boksen så må dere ha møntør.

 

Og du trenger ikke å bruke modemet fra telenor eller ei påloggingsprogrammet, det funker fint å bruke en ADSL router ja. bruker det selv. Det er stort sett vanlige nettverks kabler du kan bruke til å koble opp bredbandet.

Endret av spetter
Lenke til kommentar

Telenor leverer modem med innebygget routerfunksjon.

Pålogging settes her og du velger internett via bredbånd i XP oppsettet.

Skal du ha flere PC vil jeg ambefale en trådløs router i tillegg.

Tilkopling av ADSL skal skje på linje inn. Vanligvis 2 tråder inn i hus.

 

Splitteren skal sørge for telefonlinje opprettholdes.

 

Splitter har 3 tilkoplinger Linje inn - ADSL - Telefon

 

Ledning til Telefon skal inn i ISDN boks (Line) eller på analog til telefonkontakter.

Lenke til kommentar

1. dersom du fikk et thomson speedtouch 510i modem fra telenor, kan du legge dette

inn i selve boksen. du slipper da unna selve "oppringingen"(pppoe). skal du derimot ha flere maskiner på nettet og kanskje trådløst, ville eg valgt en ny og kombinert sak.

 

2. det som er poenget, er at splitteren står imellom inntaket(det første punktet) og resten av kontaktene/telefonene. dersom resten av punktene i huset er montert inn i det første uttaket, må du koble denne fra, og sette på en plugg som du deretter kobler til i splitteren. dersom den er løs, trenger du bare å koble den til splitteren. et forslag telenor kommer med er jo da å erstatte telefonene du har, med trådløse. du kobler da bare basestasjonen inn på telefonuttaket på splitteren.

 

3. eg pleier alltid å plassere modem ved siden av splitter. om den kabelen er spessiell eller ikke skal eg ikke si sikkert, men den har en stor plugg i den ene enden, og en liten i den andre(slik noen isdn kabler er), og siden den følger med kan man likesågodt bruke den. å legge nettverkskabel resten av veien er rimelig, men ofte tungvindt. du kan da eventuellt erstatte det med trådløst, så slipper du kabelen. du trenger da enten en kombinert sak med trådløs på, eller en trådløs aksesspunkt som du kobler inn der maskinen skulle vært.

 

alternativ til nr 3 vil være å kutte ut alle telefonene du har, sette splitter og modem der hvor datamaskinen står, og kjøpe en trådløs telefon. dette går bare om du har et analogt uttak der hvor maskinen står.

 

håper det løser seg og velkommen til en ny verden :thumbup:

Lenke til kommentar

Hei!

Takk for gode svar!!

 

Snakket med en jeg kjenner, som allerede har fått utstyret, og modemet var et Thomson Speedtouch 510i med innebygget router. Da dropper jeg den 3Com-saken jeg tenkte på. Trådløst nettverk har jeg allerede uansett.

 

Telefoner bør ikke blir noe problem ser jeg. Det vil bli koblet slik "nomore" beskrev. Kabelen er riktig nok koblet direkte inn i boksen, men der setter jeg på plugg selv.

 

Jeg ble fortalt av han kompisen min at kabelen mellom splitter og modem ikke er så utrolig spesiell. Den har "8-pins" (RJ45) i den ene enden, og en "6-pins" i den andre enden. Burde ikke være noe problem å lage til selv, men det er jo i og for seg ingen problem å ha modemet der hvor splitteren står. Legger bare opp nettverkskabel fra modemet til resten av nettverket mitt.

 

Da har jeg det meste klart for meg. Da er det bare å bestille og vente til den 10. :)

 

håper det løser seg og velkommen til en ny verden  :thumbup:

Takk, takk, det skal bli en fornøyelse - både for meg og pengeboka :p

 

Mvh

Vegard

Lenke til kommentar

Hei

 

Du sier at du allerede har trådløs router, hadde uansett kjøpt meg den kombinerte 3comen da et modem fra telenor koster 500 og det blir en del mer ledninger enn om du kjøper deg en kombinert løsning ala 3com..

 

Har denne selv og kan anbefale den til alle, har også en vond erfaring med dissse speedtouch modemene og det er at etter en tid så er det en del folk som har fått problem med de......

 

Angående telefon så hadde jeg skaffet meg iptelefon med portering av nummeret, f.eks ip24.no.. Dette er også mye biliger en vanlig telefonabb fra telenor..

'

 

rscue

Lenke til kommentar
Hei

 

Du sier at du allerede har trådløs router, hadde uansett kjøpt meg den kombinerte 3comen da et modem fra telenor koster 500 og det blir en del mer ledninger enn om du kjøper deg en kombinert løsning ala 3com..

 

Har denne selv og kan anbefale den til alle, har også en vond erfaring med dissse speedtouch modemene og det er at etter en tid så er det en del folk som har fått problem med de......

 

Angående telefon så hadde jeg skaffet meg iptelefon med portering av nummeret, f.eks ip24.no.. Dette er også mye biliger en vanlig telefonabb fra telenor..

'

 

rscue

Hallo!

Ok.. Modemet fra Telenor koster 500 kr, og 3Com-saken 700 kr, så 200 kr ekstra for 802.11g 54 Mbps aksesspunkt er vel gitt for pengene :)

 

Går for 3Com. Virker som det er stor enighet om at det er et bra produkt som virker fint med Telenor.

 

Å få innført IP-telefoni her i huset tror jeg blir langt enklere sagt enn gjort, spesielt når jeg er en del borte - og det da ikke er noen til å fikse hvis det skulle bli noe feil, men takk for tipset :)

 

Mvh

Vegard

Lenke til kommentar

jeg har ett gammelt NOKIA modem fra telenor adsl med 4 TP porter en linje inn fra splitter.

 

jeg har aldrig fott di 4 switch portene til å funke skikkelig.

men mitt system er slik

 

 

Telefon linje------>Splitter--->hjemme tlf--->fra splitter til modem---> modem til en topcom wlan ruter. fra ruter til en 8ports switch.

dette funker veldig fint.

da har jeg wlan i hele huset pluss en switch med 8porter på rommet mitt slik at jeg kan ha hjemme lan med kamerater osv. blir det problemer så er det ikke no prob å legge en swtich til etter min fks.

så her er det bare til å koble opp

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...