Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

3com trådløst og dropouts


Anbefalte innlegg

Jeg har Telenor ADSL samt medfølgende Zyxel ADSL-modem. Av og til skjedde det at nettet hang. Alle lamper på modemet var som de skulle, men jeg måtte skru av og på modemet og logge på på nytt. Dette skjedde noen ganger i uka.

Er det sånn man må regne med??

 

Men:

 

Jeg kjøpte denne (http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=302154&cks=PLC) trådløse routeren for en tid tilbake. Etter installasjon av denne begynte dropoutsene for alvor. Nå skjer det ofte flere ganger i timen. Firmwaren er den nyeste, jeg bruker kryptering (wpa eller wds, husker ikke), og får dropouts på begge maskinene som er tilknyttet. Telenor har byttet Zyxelmodemet en gang, og linjen fra ADSL er helt i orden.

 

Jeg leste noe om at kryptering kan medføre dropouts, stemmer dette?

Kan noen hjelpe meg?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har nesten samme oppsett som du, Telenor, Zyxel og 3Com-router, bare at min router er en eldre versjon av den du har. Er veldig stabilt. Det går uker og måneder mellom hver gang jeg resetter router og modem. Det eneste jeg kan tenke meg, er om du laster opp mye. Du må da passe på at du ikke bruker så høy upload at du kveler linjen. Kryptering skal normalt ikke føre til dropouts, hvis du med dropouts mener tap av kontakt. Pass også på at du har oppdaterte drivere til nettverkskortene. Er begge maskinene trådløse? Hvis så, kan være en fordel å teste med kabel for å se om problemene knytter seg til trådløst. Du kan ha forstyrrelser i nærheten som forstyrrer trådløse signaler.

Lenke til kommentar

Jeg leste noe om at kryptering kan medføre dropouts, stemmer dette?

I de fleste tilfeller skal en WPA kryptering ikke medføre til dropouts og en ustabil link mellom base og klient.

 

Jeg har også en eldre versjon av routeren som du henviser til og det jeg opplevde, var at jeg fikk en veldig ustabil WLAN nettverk med WPA kryperting på. Klientene falt ut i tide og utide og var til stor irritasjon. Dette gjaldt riktignok kun WLAN delen av nettverket.

 

Hjalp ikke med nyeste firmware update på base og klient side. Dermed prøvde jeg å feilsøke ved å starte med mac ---> WEP ---> WPA og konklusjon jeg kom fram til er som følgende:

 

WPA kryperting var kun stabilt for mitt tilfelle, da kun en enhet var tilknyttet. Men jeg har flere laptops som er tilknyttet nettet mitt og dermed var ikke dette uaktuelt for mitt vedkommende. Derimot prøvde jeg med på mac og WEP. Da var wlan nettet mitt stabilt med 4 trådløse enheter tilkoblet og har ikke opplevd problemer i ettertid.

Lenke til kommentar

Jeg får bare trøbbel når jeg prøver WEP-kryptering. Etter at jeg endrer til WEP hopper nettet av og kommer aldri på igjen. WEP-passordet som jeg la inn fungerer ikke når jeg lar windows styre med de trådløse nettverkene. Når jeg fjerner avmerkingen for "la windows håndtere trådløse nettverk" (e.l.) kommer jeg på nettet, men har ingen kontakt med routeren på den vanlige adressen... Dermed måtte jeg resette routeren og fjerne WEP...

 

Nett-oppkoblingen er fortsatt ekstremt ustabil.

 

Forslag?

Lenke til kommentar

Jeg har hørt at trådløse telefoner kan ha negativ innvirkning på trådløse nettverk. Er det noen her med erfaring på det området? Basen for trådløs telefon står rett ved siden av trådløs router... Kan dette være et problem, til tross for at jeg har forsøkt ulike kanaler på routeren?

Lenke til kommentar

Hvis du ikke bruker programvare fra 3Com til å konfigurere nettverkskortene, så kan du ikke bruke WEP-passordet. Du må da taste/kopiere inn HEX-strengen som blir generert av routeren. Noen opplever en mer stabil trådløs forbindelse, hvis de bruker kortprodusentens programvare, ikke Windows, for å konfigurere kortet.

 

Når det gjelder forstyrrelser, så er det riktig at andre trådløse enheter kan forstyrre nettet. Dette gjelder ikke bare telefoner, men også f.eks. mikrobølgeovner, trådløse AV-sendere og andre trådløse nett i nærheten. Men hvis jeg forstår deg rett, så har du kun trøbbel når du prøver WEP? Hvis dette er tilfelle, så er det mindre sannsynlig at problemet er forstyrrelser.

 

Hvilke OS og versjon, og hvilke nettverkskort bruker du?

Lenke til kommentar

Jeg har problemet med dropouts hele tiden. Med WEP-kryptering fikk jeg ikke engang kontakt med nettet, men det er en annen sak.

 

Jeg har

 

3Com OC Wireless 11g Cable/DSL Gateway 802.11g med

3Com Officeconnect Wireless 11g Compact USB Adapter (802.11g 54 Mbps)

 

og kjører winxp sp2

Lenke til kommentar

Har man Telenor ADSL må man velge PPPoE i "INTERNET SETTINGS" når man logger inn på 3com routeren. Har man Siemens Gigaset trådløs telefon, så er den veldig glad i å roame på samme kanaler, (8-11) , kanal 4 funker bra i mitt tilfelle. Kjører ikke wep eller wpa, da ett av nettverkskortene ikke støtter dette. Bruker MAC-adresse lås istedenfor.

Lenke til kommentar

Har også 3Com USB-trådløst kort, men kjører Win2k. Har også en Gigaset ISDN trådløs base en meter fra routeren som kjører kanal 11, så at det skal være noe generelt problem med Gigaset stemmer ikke. Forøvrig, så er hovedkanelene 1, 6 og 11, alle andre er subkanaler. I tilfelle det er den trådløse telefonen som forstyrrer, har du mulighet for å slå av basen og telefonen for testing?

 

Foreslår du også prøver å gå inn på Services (Control Panel - Administrative Tools) og deaktiverer Wireless Zero Configuration, og prøver og konfigurere kortet med 3Com's programvare. Har du oppdatert driveren til kortet, som diskutert ovenfor? Last også ned siste versjon av konfigurasjonsprogrammet fra 3Com.

Lenke til kommentar
du må passe på at ikke begge routeren sender ut ip'er til maskinene... da skjærer alt seg etter ca 30min (gjør det i hvertfall her). Let etter noe på routerene som heter DHCP server, den skal bare være enable på en av routerene.

Zyxel-modemer levert av Telenor er ikke routermodemer.

Lenke til kommentar
du må passe på at ikke begge routeren sender ut ip'er til maskinene... da skjærer alt seg etter ca 30min (gjør det i hvertfall her). Let etter noe på routerene som heter DHCP server, den skal bare være enable på en av routerene.

Zyxel-modemer levert av Telenor er ikke routermodemer.

sorry, min feil... har ikke peil på hva telenor sender ut. har selv ZyXell router, var vel derfor jeg trakk den forhastede sluttningen.

Lenke til kommentar

Jeg har samme 3com og muligens et litt annet problem. Etter et års bruk har trådløsdelen begynnt å falle ut. Dvs. ikke som i en 'dropout' men at klientene blir kastet at og ikke finner SSIDen lengere. Det eneste som hjelper er restart av 3com'en. Noen andre som har opplevd dette?

 

Bruker siste firmware og WPA.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...