Gå til innhold

Hvordan er din Desktop Linux?


Anbefalte innlegg

Musen hakker,

Programmene hakker når jeg veksler mellom dem,

Musikken hakker,

Alt går tregt...

Så vidt jeg får opp et konsoll for å drepe ressurser.

 

Slik går det enkelte ganger. For ofte må jeg si.

 

Jeg er klar over at min PC er en eldgammel maskin fra 6 år siden (nesten andre verdenskrig skulle man tro)...

 

Men det skal ikke være noen grunn til at den skulle oppføre seg slik, fordømt treg... Jeg må nesten si at på dette punktet(skrivebordsapplikasjon, GUI) er Linux like treg som Windows på gamle PCer(Hadde like mange treghetsproblemer når jeg kjørte Windows 2000 på denne).

 

Jeg bruker SuSE 9.2. KDE 3.3.2.... Jeg kjører et dusin applikasjoner(GUI) hele tiden... Disse er:X-Chat, Gaim(6-8 kontakter oppe samtidig), Opera 8, XMMS, Kile, Konqueror(Fil behandler), Konsole, OpenOffice 2, Adobe Reader 7,... Noen ganger er det litt flere programmer hvis jeg skal gjøre litt grafisk arbeid...

 

Min PC er en gammel Pentium 2, 350MHz, 372MB RAM, 1024MB Swap, Kjører ext3

 

Sant nok skal innrømme det.... PCen er flaskehalsen, men som sagt, det må være grenser ... Linux(Systemet) må nå kunne kjøre effektivt... Hvis det likevell er mange programmer kjørende samtidig kan ikke Linux stenge meg ute, kjøre virkelig tregt... I slike tilfeller er jeg nødt til å trykke inn svenskeknappen(Slik som nettopp nå, som fikk meg til å fortelle om min erfaring med et tungt Linux system).

 

Når PCen starter opp igjen og jeg starter opp alle disse programmene jeg nevnte ovenfor, er den ikke så treg med det første.. Etter noen dager, en uke eller 2 så begynner den å oppføre seg virkelig treg...

 

Jeg vet hva noen vil si. Bytt til en lettere WM. Jeg har prøvd, men det hjelper veldig lite når jeg kjører så mange programmer samtidig, samt noen krevende programmer med tanke på PC ytelse(minne, cpu). Jeg kunne også prøvd å begrense åpne programmer, men det går heller ikke...Studiearbeid krever sitt...

Jeg har hørt SuSE ikke helt er så veldig rask som de andre distroene, men en distro burde være en distro, det er det man kjører på den som teller ytelsen.. Skulle jeg tro... ??

 

Nåh, Noen som har noe likens problemer med sin skrivebordslinux system?

Endret av DJViking
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
En liten anbefaling:

 

Fluxbox

Nedit (eller en annen lett teksteditor)

Rox (filbehandler)

Abiword (ikke helt på høyde med OOo, men faktisk veldig bra)

Acrobat Reader 5 (eller bare bruk Ghostscript)

Huff... Acrobat 5 er rene marerittet...

 

Men nedit hørtes interessant ut...Raskere enn KWrite/Kate(Som tar 10 sekunder å starte opp)?

Lenke til kommentar

Har selv en bærbar P-II 300mhz 64mb. Jeg bruker:

 

Fluxbox 0.1.14

Aterm

Firefox

GIMP

Sylpheed

Nedit (ikke ofte brukt, bruker for det meste JOE i terminal)

MPlayer (video og audio)

 

Alle disse kjører perfekt. Firefox tar noen ekstra sekunder å starte, men er like rask som på min stasjonære i bruk.

Endret av olear
Lenke til kommentar

Jeg har ikke slike problemer, selv på en k6-3 400mhz med 192MB minne. Om du bruker mange forskjellige applikasjoner som ikke deler de samme bibliotekene, vil det naturligvis gå med en del minne. Du kan prøve å boote kernelen med "elevator=cfq" for en i/o scheduler som er mer rettet mot desktop. Det burde sørge for at i/o-hogs ikke stjeler alt som er av i/o-tid.

 

Jeg satte forresten sammen en p166 mmx med 48MB minne (en tur på miljøstasjonen) for litt siden (ikke til meg selv). Med icewm, roxfiler, abiword, beaver, aterm, xpdf etc. fungerer den faktisk ganske overbevisende. Eneste problemet var å finne en lettvektig nettleser (links og dillo holder ikke, og opera er nesten like tung som firefox). Det hadde vært stilig om noen laget en lett nettleser med khtml i fltk el.

Lenke til kommentar
Har du veldig knapt med prosessorkraft hjelper det ikke om du har 4GB ram. :)

Ikke enig.

Jeg vil mye heller ha en boks med bra med minne enn en lynkjapp CPU med litt tynt med RAM. Diskaksess koster så utrolig mye mer enn hva du tjener på å ha noen millioner fler klokkesykkler.

Endret av kattemat
Lenke til kommentar

Et tungt grafisk Linux-system er like ressurskrevende som Windows. Distroer som SUSE og Mandrake er to gode eksempler på slike tunge systemer.

 

Det er nevnt mange gode tips her. Hvis du ikke liker så minimale WM'er som Fluxbox, kan IceVM være et alternativ å se på. Vet det bl.a. følger med Mandrake, da blir Mandrake mye "lettere".

 

Kjører selv Linux på bl.a. en bærbar 266Mhz/128RAM maskin uten ytelsesproblemer, men da ganske nedstrippet og med Fluxbox.

Lenke til kommentar
Har du veldig knapt med prosessorkraft hjelper det ikke om du har 4GB ram. :)

Ikke enig.

Jeg vil mye heller ha en boks med bra med minne enn en lynkjapp CPU med litt tynt med RAM. Diskaksess koster så utrolig mye mer enn hva du tjener på å ha noen millioner fler klokkesykkler.

Selvfølgelig, en mellomting er nok det beste...

Men det jeg mente var at det ikke ville gått spesielt fortere om du har 1GB RAM, men bare en P1-prosessor...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...