Jump to content

drall

Medlemmer
 • Content Count

  884
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Forræder! ... Ingen grunn til å begå seppuku el. helt ennå altså. Fryktet for noe ala "Jeg kan et par programmeringsspråk og har laget noen småting. Ergo har jeg datateknikk-kompetanse."
 2. Nå føler jeg meg skikkelig dum. Her har jeg brukt mye tid på å studere matte, statistikk, fysikk, diskret matte, algdat, digtek/kretstek, DSP etc. og så viser det seg at en vanlig (?) dude som studerer geografi kan alt dette automatisk. Unnskyld meg mens jeg finner et passelig stup å hoppe ut fra. Gore-tex skoene jeg etterlater på kanten av stupet går til den første som finner dem
 3. Det har du rett i, selv om utsagnet var ment å provosere. Det ble i overkant flåsete. Tanken var å se det veldig fra hans side, prøve å forstå tankegangen. Så han anså de for å mene seg bedre enn ham. Det blir selvsagt uansett spekulativt.
 4. det har du ingen bakgrunn for å si (det som er uthevet). (ordvalget ditt gjør for øvrig at det virker som om du forsvarer han, selv om du helt sikkert ikke mener det) Jeg forstod det slik at han ble mobbet, men det er kanskje bare spekulasjoner? Noen tåler mobbing veldig, veldig dårlig. Hensikten var å fokusere på en viktig medvirkende faktor som kan føre til at en syk person gjør noe slikt. Riktig nok noe provoserende formulert. Jeg bare mener det er andre faktorer enn feks vold i media som burde fokuseres mer på. Man håper jo å lære noe av dette.
 5. Å bli sett ned på, kan for en stolt person være fullstendig uutholdelig. Fyren tok selvmord, og hadde anledning til å ta med seg en haug med folk han anså for å mene seg bedre enn ham (og andre som måtte komme i veien).
 6. Å skape ubehag for et bevisst vesen vil jeg helst unngå. Jeg antar at en bevissthet er nødvendig for å kunne oppleve noe. Sannsynligheten for at noe er bevisst antar jeg ut i fra hvor likt vesenet er meg selv. Ved å unngå forbruk av en del dyreprodukt, påfører jeg et lite ubehag på meg selv i håp om ikke å bidra til stort ubehag for vesen som med en viss sannsynlighet er bevisste. (Ubehaget jeg påfører meg selv er mindre enn det psykiske ubehaget jeg hadde hatt dersom jeg hadde et større forbruk av dyreprodukt. (Dermed vil man også kunne påstå at jeg har et egoistisk grunnlag.)) Argumentet om at det er unødvendig å putte mye mat inn (i dyrene) for å få litt ut, bidrar også en del. Jeg har ellers ikke for vane å legge hva som er naturlig til grunn for hva jeg vurderer som moralsk. Jeg prøver heller å ta utgangspunkt i konsekvensene det jeg gjør måtte medføre. Jeg går selvsagt ellers med nesen i sky og ser ned på alle andre som ikke deler mitt syn.
 7. Det er for øvrig ingenting i veien for at en person kan ha høy sosial intelligens, men ikke være interessert i folk flest, og dermed ha liten vennekrets.
 8. Da skal jeg hvertfall klage. Man stryker uansett dersom man har F på eksamen. Jeg hadde full score på midtsemester, som skal telle 20%. Er det ikke da slik at om jeg kommer over grensa for stryk så kan jeg ikke havne lavere enn D ? Eller har jeg regnet feil, eller husker feil på poenggrensene? 7841514[/snapback] I følge http://www.math.ntnu.no/emner/TMA4100/2006h/lf.pdf har jeg én feil på hele eksamenen (oppg. 7b). Jeg fikk 8/10 på midtsemester. Dersom alle oppgavene teller likt, skulle det bli 80% * 13/14 + 20% * 8/10 = ca. 90 %. Jeg fikk C og kommer til å klage.
 9. Ja, det kom en liten oppdatering på OOP-hovedsiden like etter jeg postet her. Det ser ut til at veiledningen som var linket til i øving2 var ufullstendig. Bruksanvisningen din fungerte fint
 10. har følgt den til punkt og prikke edit: fant en gjemt(?) URL vha et google-søk: http://tdt4100.idi.ntnu.no/jexercise-linux/ ...som førte til nye feilmeldinger
 11. Noen som får JExercise-herket vi er pålagt i java til å fungere?
 12. Støtte for mp3-dekoding har vært i Debian så lenge jeg kan huske. Til og med mplayer er i main nå. 7369779[/snapback] Så støtte for mp3-playback er i base-installasjonen til Debian? Det hadde jeg ikke trodd. Det er jo positivt. 7369829[/snapback] "Base-installasjonen" til Debian inneholder hverken X11 eller multimedia.
 13. Støtte for mp3-dekoding har vært i Debian så lenge jeg kan huske. Til og med mplayer er i main nå.
 14. Ja! Haha! Akkurat som folk som gjør gode gjerninger. Blærete tullinger.
×
×
 • Create New...