Gå til innhold

Gammel ny Pave


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

De har vel valgt den personen de synes passer best til jobben, eller for å si det på en annen måte, den personen Gud har valgt ut til å være sin representant på jorden. Hele greia lukter fisk spør du meg! :no:

Hvis Gud hadde eksistert hvorfor trenger han da et menneske til å representere seg? Det hadde jo udiskutabelt vært mye bedre om han hadde tatt en tur innom med jevne mellomrom. Tenk den oppslutningen han hadde fått. :dribble:

Konklusjon: Gud finnes ikke.

Endret av Dr.Ittsekk
Lenke til kommentar

Litt bakgrunn om "Panzerpaven" fra Tyskland:

-Han holder stort sett de samme meningene som den forrige

-I 1996 kritiserte han Beatles sin musikk for å være umoralsk

-Han hevder at AC/DC står for Attack Christ, Death to Christ

-Han er tidligere nazist og hitler jugend, dog han var 14-15 år gammel. Han hevder selv han ikke hadde noe valg, men det er mange som var der som sier det er løgn

 

 

Jeg har alltid ment at katolikkene var nazier... nå har jeg bevis :thumbup:

Lenke til kommentar

At han er gammel betyr ikke at han kan holde på i noen år. Det er jo alltid et tidsspørsmål før man må finne en ny uansett.

 

Men å begynne å trekke inn nazisme og slikt uten beviser, det blir for dumt. Vi får se hva han utretter, og om han er så "panzerkonservativ" som han har gitt inntrykk av å være.

Lenke til kommentar

Jeg synes det er flott at de velger en gammel pave jeg.

 

Herlig og se en person med såkalt makt sitte og snøvle noe usammenhengende, som ingen forstår noe allikevel. Det er jo bare snakk om ett kort tidspørsmål før denne heller ikke kan si noe vedogslig noe, på lik linje med den forrige :thumbup:

Lenke til kommentar

Her er bevis for Nazi-delen av uttalelsene til guardianpegasus: http://www.bbc.co.uk/bbcfour/documentaries/profile/

Heh, ikke bare var han i Hitler Jugend, han desserterte også da de allierte kom (altså mest sannsynelig ikke fordi han mente det var rett, men fordi han ble redd). Tsk, tsk!

 

 

http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/4445279.stm:

The cardinal is a "scientist" who "prefers intellectual discussions", says Mr Cooper, whereas many Catholics want priests and bishops "who will touch the hearts".

 

SCIENTIST!!! Ahaha..hahahahahaa... ohoohoho.. *tørke tårene* :!: :!: :!:

Endret av gspr
Lenke til kommentar

Nå var ikke alle tyske soldater nazister.

 

Det er forøvrig merkelig at en pave skal ha hatt noe med sosialistisk politikk å gjøre. Men på den annen side er man kanskje mer radikal i sin ungdom enn når man blir eldre.

 

I følge Wikipedia:

 

"Joseph Ratzinger was born in Marktl am Inn, in Bavaria, the son of a police officer who was staunchly anti-Nazi."

 

"When Ratzinger turned 14 in 1941, he was required by law to join the Hitler Youth, but according to his biographer John Allen he was not an enthusiastic member. He requested to be taken off the rolls and reportedly refused to attend a single meeting."

Lenke til kommentar
Jeg synes det er flott at de velger en gammel pave jeg.

 

Herlig og se en person med såkalt makt sitte og snøvle noe usammenhengende, som ingen forstår noe allikevel. Det er jo bare snakk om ett kort tidspørsmål før denne heller ikke kan si noe vedogslig noe, på lik linje med den forrige :thumbup:

Da er det kanskje noe slik du tenker på.

post-57-1113933691_thumb.jpg

Lenke til kommentar
guardianpegasus: Kan du sitere noen kilder? Jeg tviler ikke et sekund på at det du sier om Panzerpaven stemmer, men jeg vil gjerne være sikker før jeg bringer det videre.

 

Jeg mener jeg leste det i VG, men fant ingenting på søk der... men så er VGs søkemotor latterlig dårlig. Fant dog denne i Dagbladet

 

http://www.dagbladet.no/nyheter/2005/04/14/428845.html

 

"Ratzinger sørget for at opprørske prester fikk munnkurv og holdt seg til Vatikanets konservative linje. Kallenavnet hans var Panzerkardinal. Så seint som i 1996 fordømte han The Beatles; noe mange syntes var litt seint fordi bandet ikke hadde eksistert i 25 år."

 

Prøvde meg på Google news for andre delen...

 

http://www.nydailynews.com/front/story/299797p-256580c.html

 

"Ratzinger is even more conservative than John Paul. And his out-of-the-blue denunciations of the Beatles in 1996 - a quarter century after they split up - and insistence that the rock band AC/DC's name meant "anti-Christ, death to Christ" cemented the impression among many young Catholics that Ratzinger was out-of-touch."

 

Nå var ikke alle tyske soldater nazister.

 

Nei, men i Hitler Jugend var de omtrent det, og lille Joseph var visst ganske ivrig skal andre som var der ha sagt lenge før han ble både pave og kardinal. Broren hans Georg var også med der og var ivrig nazist.

 

Uansett om han var nazist eller ikke virker det mildt sagt som dårlig smak at vatikanet velger en ex-nazist som pave bare et halvt århundre etter at den katolske kirken sammarbeidet med nazistene på flere plan om blandt annet å utrydde jøder og 'hedninger'. Et lite søk på "nazi catholic" på google gir 784,000 treff.

Lenke til kommentar

Her var det mye å ta tak i... Ingen nekter på at han er konservativ, men vi må nesten vente og se litt hvordan han tar paverollen i praksis. Han jobbet visstnok med Johannes Paul II i over 20 år, så kanskje forstetter han langs den linjen. Vi får se.

 

Når det gjelder påstandene om at han var nazist, så sier Wikipedia altså noe annet. Jeg vil tro at det er en rimelig objektiv kilde, og det er jo basert på "åpne prinsipper", som jeg nok tror guardianpegasus synes er flott.

 

Og hvis vi nå har slått fast at han ikke var nazist, men derimot, som sin far, motstander av nazismen, så er det da ingen grunn til at man skal bruke det mot ham at han ble tvunget til å gjøre noe han ikke ville, er det vel?

 

Du nevner at vatikanet har behandlet jøder dårlig, og Johannes Paul II ba jo nettopp om unnskyldning for dette på vegne av kirken! Jeg skjønner ikke helt hvordan dette skal være relevant for pave Benedikt XVI.

Lenke til kommentar

de som klager på at det er valgt en gammel pave, de som har lest en del av artikklene som er skrevet om pavevalget vet at de noen ganger velger en "overgangspave"

 

"Sitat"

 

Gammel eller ung pave? 07.04.2005 10:09:36

Ivan Hansen - Hamar: Tror du den neste paven vil være en som ikke er så ung, som kan fungere som en slags "overgangspave"? Eller tror du at det vil bli valgt en yngre pave som kan bli sittende en stund?

 

Arnt Stefansen i Roma: Hei Ivan. Spørsmålet om alder har stått svært sentralt i debatten om den neste paven. Her er det definitivt to syn som står mot hverandre blant ekspertene, og det er umulig å vite noe. Min vurdering er at dersom det er enighet blant kardinalene om kursen fremover, så kan det godt hende at man velger en "ung" pave - det vil si en som er rundt 60 år. Men dersom kardinalkollegiet er splittet om den videre kursen, vil man nok helder velge det du kaller en "overgangspave".

 

Funnet her.

På en annen side brukte de kort tid på å velge pave, noe som kunne indikere enighet (Johannes Paul har tross alt valgt ut mange av de som nå velger hans etterfølger).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...