Gå til innhold

Modchip til Gamecube, hvor og hvordan?


Carnatus

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har lest noe om en modchip til Gamecube som heter Viper. Er det noen som har noe informasjon, lenker, etc, om denne saken, hvordan den fungerer, hva den koster, pris, osv ?

 

Er det noen i Norge som leverer denne chippen, evt. noe som gir de samme mulighetene eller kanskje noe bedre?

 

Kram,

 

Carnatus

 

edit: ser at det er en tråd om hvor man kan kjøpe den, men ikke noe info om selve chippen

Endret av Carnatus
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tja, den er ganske dyr ivertfall.

 

Den kommer "blank" og du må flashe den for å få den til å virke. Det følger med uttakk til PARALELL eller noe sånt, så du kobler den til pc etter installsjon og programmerer den

 

Bioser tilgjenglige er på et tidlig stadiet, altså du må bruke boot disker osv for å få den til å funke..

 

Ta å google på viper og cobra bios så finner du info.

Lenke til kommentar
Bioser tilgjenglige er på et tidlig stadiet, altså du må bruke boot disker osv for å få den til å funke..

Så da må jeg bruke et av mine originale spill for å spille en backup av et originalt spill, om jeg forstår riktig? Det er nemlig en av hovedgrunnene til at jeg vil ha modchip på gc'ern, nemlig det å kunne ta backup av alle de originale spillene jeg har, så jeg slipper å være redd for disse.

 

Da ser jeg litt av poenget falle bort, med mindre man kun tenker homebrew og piratevare...

Lenke til kommentar
Oki, da tok jeg feil.

 

Men til å starte med måtte man ha en boot disc? når cobra bios 0.1 kom tenker jeg på?

Cobra 0.1 kom aldri dette var en lukka beta

 

Cobra 0.3 var den første biosen som kom til markedet. og ja

På denne tiden krevdes det swapping

 

No swap funksjonen kom først den 1. April

Lenke til kommentar

Oki ;) Det straffer seg å være borte fra nettet noen uker skjønner jeg, det hadde gått meg hus forbi :)

 

Hmmm.. Kanskje det er på tide jeg også anskaffer en slik modchip da hvis man slipper å swappe.. men er så lite bra spill på GC... Det finnes visstnok en ny case til gamecube som gjør at DVD'er passer (ellers kan man ikke skru på topplokket og mini dvd er for dyrt) men husker ikke helt hvor jeg så det.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Valget mellom Viper, Qoob, Ninjamod, Ripper eller andre..

 

Skal du kun bruke din GC til spill, ville jeg valgt enten viper eller qoob.

personlig holder jeg en knapp med qoob, da de har større minne (2mb kontra viper sin på 128kb) men det spiller ingen rolle, så lenge du ikke skal kjøre hjemmelagde applikasjoner eller lignende.

 

ellers var vel hovedgrunen til valget; usb-flashing av qoob, kontra parallellport-kontrolleren til viper (rett og slett fordi jeg ikke har en paralellport på min datamaskin)

 

Men både viper og qoob er helt klart to gode chipper til GC.. og krigen mellom dem (og brukerne) kommer aldri til å slutte, så jeg vil ikke være partisk.. MEN...

 

Personlig vil jeg anbefale deg viperen, da de har den beste biosen.

ikke skjønner jeg helt hvordan du får til dette.. så langt jeg ser, har qoob ett forsprang, da de har audiofix i sin bios, mens viper enda ikke har fått til dette..

og alt som støttes av viper/qoob ellers, er helt likt.

 

note to self: sjekk før man svarer ser ut til at viper også har fått inn audiofix, beklager at jeg ikke sjekket dette før jeg skrev

 

For sammenligning kan du jo se på denne: Bios sammenligninger

 

i tillegg har jeg hørt rykter om at det vil bli innebygd en httpd /dvd-rip funksjon i qoob, slik at man kan rippe spill direkte uten bruk av PSO (Phantasy Star Online) eller lignende? blir spennende å se fremmover :)

 

 

Ang. kjøp, er det fortsatt ingen norske distributører av qoob, derimot kan du både få installasjon og kjøp av viper hos enkelte nett-baserte "butikker", men det er jo ingen problem å kjøpe via utlandet heller..

 

derimot kjenner du ingen som er rimelig stø på loddebolten, anbefaler jeg å få noen profesjonelle til å gjøre det for deg, da det er VELDIG smått i GC'n.

 

uansett hva valget blir ønsker jeg deg lykke til.

Endret av wamp
Lenke til kommentar

Jeg fikk min viper chipp fra digistore i dag , lodda den inn , la inn siste vers bios til viper(cobra 1.2) og det fungerte som en drøm.

utrolig enkelt , selv så har jeg lodda i ps2 og xbox også , og må ærlig si at gamcube var utrlolig enkel og lodde.

Så nå sitter jeg og venter på mini dvd i posten , skal bli spennende og se om jeg klarer og lage backup av spilla mine nå :)

 

Er det noen som har en guide på hvordan man kan sette inn en stor dvd rom i stedet på gamecuben eller , det hadde jo vært kjekt.

Lenke til kommentar
Er det noen som har en guide på hvordan man kan sette inn en stor dvd rom i stedet på gamecuben eller , det hadde jo vært kjekt.

 

en måte å gjøre det på, er å fjerne topplokket.. alternativt kan du kjøpe ett modifisert topplokk, eller modifisere det selv (selv om det ikke anbefales, da det som oftest blir stygt)

fullt mulig det ligger en tutorital på cubehacker.com?

 

 

Men om du så kan lese "store" dvd-plater, er laserdrevet ikke stort, så du får lest ca. 2.2gb på en dvd-plate istedenfor 4,7.. og de spill som finnes til gamecube passer perfekt på mini-dvd's, som ja, er litt dyrere, men til gjengjeld tar mindre plass ;)

 

btw.. hva du enn gjør, aldri kjøp 8cm princo-plater (ja de er billige, men det er en god grunn til det). har selv ødelagt laseren på en gamecube ved bruk av princo, da jeg måtte endre pot'n på laseren så mye at den leste platene, og resultatet var død laser i løpet av ett par måneders tid.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...