Gå til innhold

Mini Ipod vs. Creative Zen Micro


Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Det er godt mulig dette er tatt opp før, men jeg har inntrykk av at en del feilaktig påstander har blitt uttrykt i de gamle trådene. I denne tråden vil jeg kun ha rene fakta. Jeg er veldig usikker på om jeg skal velge Mini Ipod eller Creative Zen Micro. I IT-Avisens test på MP3-spillere rager Creative Zen Micro over Mini Ipod blant annet fordi den har lenger batteritid. Stemmer dette, eller har de forbedret Mini Ipod sin batteritid? Hva er dine erfaringer med disse MP3-spillerene? Hvilken av de to er et godt kjøp? Ipod har et stempel på seg for å være "bra", men jeg blir ikke lurt av slike overfladiske stempler. Jeg er ute etter den beste av de to. På forhånd mange takk for svar :)

Endret av Grundig
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Herregud, gidd å lage enda en sånn topic, svar heller på det jeg sliter med, nemlig den j'*vla helv**es microfa*nskapen som lyden absolutt måtte streike bare HALLVEiS på!

Kjøp Ipod Mini G2 GODDAMNIT, og ingen spør om no sånt mer, evah!

Creative har feila stort, og jeg har lyst å slenge en spesifikk ubrukelig, hvit og klumpete plastikkdings LANGT inn i veggen!

INGEN KJØP DET FOR**NNA PRODUKTET!

(Consider this as a tjeneste to them who thing the evil buy thought.)

 

 

:cry::cry::cry:

jaok :ermm:

Lenke til kommentar

OK det finnes en del tråder på dette alt, men det der var vel å overreagere og ikke er det representativt heller... Noe om det at de med ødelagte produkter roper høyest?

 

Har du overhodet kontaktet creative? De er visst ganske greie! I motsetning til det jeg har hørt om Apple...

 

Vel, til saken, jeg har en Micro og er veldig fornøyd med den. Har anbefalt den til flere andre som har kjøpt og er fornøyd. Ingen av oss har hatt noen som helst problemer. Jeg har tilogmed rukket å miste min i bakken fra ca 1 meters hold to ganger, og det har gått bra. Den har hengt ikke seg én gang, og jeg kjøpte den i november...

 

Tror du vil bli bra fornøyd med begge, men vil du være IN kjøper du ipod, vil du være geek er micro kul :D Lykke til med valget!

Lenke til kommentar

Med den nye modellen til Apple vil vel jeg si at det er de som har "upper hand" for tiden. Her er noen punkter som bør tas med i beregningen, men opp til deg hvordan du vektlegger ting:

 

- Zen Micro har radio, bra sådan, det har ikke Ipod.

- Min erfaring er at Zen har brukbar baterilevetid, men at bateriene tømmes nesten like fort når spilleren ikke brukes....

- Ipod har i utgangspunktet vesentlig lavere utgangseffekt enn Zen, men dette kan endres vha. tredjeparts programvare. Etter min mening er dette et must hvis en skal sammenligne disse to spillerne, med fabrikkinstillingene er Creative totalt overlegen lydmessig. (Dette er testet med et skikkelig headset, og ja; du merker forskjell.)

- Ipod mini er fulstendig overlegen på design og brukervennlighet. Jeg synes Creatives løsning er ganske knotete...

 

 

Jeg eier selv en Zen Micro, bor sammen med en kamerat som har nyeste model Ipod Mini. Er fornøyd med kjøpet, men hadde jeg ventet to måneder ville jeg nok vært mer fornøyd med Ipod...

Lenke til kommentar

Jeg sitter bare og venter på Zen Micro med 6GB (skal visstnok dukke opp her til lands i juni eller så). Hadde en 5GB, men den fikk det beryktede headphone jack-problemet. Jeg klagde til komplett og fikk utrolig nok pengene tilbake.

 

Så var planen å kjøpe en av de nye iPod miniene - de har batteritid som ingen andre, genial navigasjon og god byggekvalitet. Men jeg fikk høre på en kompis sin iPod, og lyden slo meg ikke akkurat i bakken.

 

Så jeg har nå bestemt meg for å vente på 6GB Micro. Batteritiden kan enkelt matches iPod ved å kjøpe flere batterier, om jeg skulle ha bruk for flere timer med musikk. Navigasjonen er god nok, jeg hadde aldri problemer. Lyden er helt fantastisk, og som dostojevski sier, en hører forskjell mellom disse to spillerne med et skikkelig headset. Så får det være om den går i stykker igjen. Jeg får jo ny.

 

Så de mangler Micro skulle ha iforhold er bagateller i min bok. Lyden fremfor alt annet!

Lenke til kommentar

Min erfaring med iPod Mini:

 

Jeg elsker denne spilleren. Den har alt den trenger, mangler ikke noe. Liten og lekker. Bra lyd. Enkel og genial "manøvrering"... iTunes fungerer kjempe fint, skjønner ikke hvorfår noen mener dette er et minus...

 

Min erfaring med Creative Zen Micro:

 

Har ikke hatt den selv, men det jeg har hørt er at den er genialt bra, bortsett fra når den går i stykker, noe som den gjør OFTE!

 

Batteritiden på iPod Mini er bedre enn på Creative, og den har bedre plass... Creative er dog litt billigere (tror jeg)..

Lenke til kommentar
- Min erfaring er at Zen har brukbar baterilevetid, men at bateriene tømmes nesten like fort når spilleren ikke brukes....

Kan folk her lære seg å ta ut batteriet?

Nei. Det skal rett og slett ikke være nødvendig. Jeg kan ikke forstå annet enn at spilleren bruker strøm også i avslått tilstand, og det er rett og slett dårlig designarbeid. At en kan avhjelpe problemet ved å ta ut bateriet endrer ikke på det.

 

Når det gjelder lyden fra Ipod Mini:

 

Apple har begrenset maksimal uteffekt for å tekkes EU. En kan imidlertid enkelt benytte tredjeparts programvare for å overstyre dette, men hvorvidt det ødelegger garanti/reklamasjonsrett vet jeg ikke.

Lenke til kommentar
- Min erfaring er at Zen har brukbar baterilevetid, men at bateriene tømmes nesten like fort når spilleren ikke brukes....

Kan folk her lære seg å ta ut batteriet?

Nei. Det skal rett og slett ikke være nødvendig. Jeg kan ikke forstå annet enn at spilleren bruker strøm også i avslått tilstand, og det er rett og slett dårlig designarbeid. At en kan avhjelpe problemet ved å ta ut bateriet endrer ikke på det.

Er enig om at det ikke er så bra, men det hjelper veldig mye. Syns ikke man kan klage på batteri-kvaliteten da.

Lenke til kommentar
Om uteffekten forbedres sitter du bare igjen med mer lyd - ikke bedre.

Til orientering så har Apple forbedret lydgjengivelsen sin dramatisk fra de første Ipodene til dagens modell av Ipod Mini. Hovedankepunktet mot lydgjengivelsen er etter min mening mangel på effekt, og det kan altså kompenseres med en programvarejustering.

Lenke til kommentar
Dessuten har man vanligvis volumet på 50% hvis man har planer om å opprettholde en god hørsel. (Dette varier selvsagt i forhold til omgivelser og hvilke høytalere man bruker)

Hvilken posisjon du stiller volumknappen i er fulstendig irelevant, det er det faktiske lydtrykket inn i ørene dine som betyr noe. Når du bytter ut de medfølgende proppene, som er dårlige men ganske effektive, med et skikkelig headset vil lydstyrke ved samme voluminnstilling som regel reduseres DRAMATISK. Det er svært vanskelig å finne gode headset med høy effektivitet, hvis du vet om noen setter jeg stor pris på om du deler denne kunskapen med oss...

 

Bortsett fra dette mener jeg argumentet i seg selv er latterlig: Hvis jeg skal betale over 2000,- + headset for en mp3spiller SKAL den kunne spille så høyt at jeg synes det er høyt nok. Jeg har ansvar for min egen hørsel, ikke EU og ihvertfall ikke Apple.

Lenke til kommentar

Ett lite tips til folk; Tenker dere av og til på å oppdatere spilerene deres? No veit eg ikkje åssen det er emd Apple, men creative har i hvertfall mulighet for å oppdatere spilleren.

 

Til de som har det problemet med at spilleren tappes ved avslått tilstand, anbefaler eg å opdatere til nyeste firmware inn på creatives sider. Det fixet batteri problemet mitt :thumbup:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...