Gå til innhold

zoome og få det til og se bra ut?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Skjønner jeg godt for linken havnet ikke der jeg var. Til venstre for den gule streken på venstre side står det Zoom helt nederst. klikk på Zoom å du kommer til eksempler på hvordan denne plugin'n virker. Men husk, man kan ikke zoome uendelig med denne heller uten at det blir litt mosaic i bildet. Men den gjør jobben veldig bra. :D

Lenke til kommentar
Du kan ta å gjøre bildet større i et bildebehandlingsprogram. Hvis bildet f.eks er 1024x768 så kan du interpolere det opp til f.eks 2048x1536 (eller enda større).

Detaljer i bildet kan bli noe tydligere. ../..

Dette var en underlig tråd som jeg igrunnen ikke forventet å finne i dette forumet, og ihvertfall ikke med uklare meninger om dette teamet.

Har kikket på tråden en liten stund nå, og nå klarer jeg ikke la være å blande meg inn lenger hehe :)

 

Hvis man har ett viss antall pixler i ett bilde så får man da ikke MER detaljer ved å "zoome" i bildet

 

"Zooming" i ett bilde kalles for å resample.

Man tar utgangspunkt i de ekisterende pikslene - altså den bildeinformasjonen man ser ved manuell innzooming med f.eks med forstørrelsesglass-verktøyet i Photoshop - det oppstår ikke på magisk vis mer detaljer når man resampler data.

 

Den tre mest brukte metodene heter "nearest neighbour", "bicubic interpolering" og "bilineær interpolering". Bicubic er den metoden som gir best resultat.

 

Nearest Neighbour bruker ikke anti-aliasing, og ved både forstørring og forminskning av bilder så vil man (vanligvis) få lite tilfredstillende resultat siden pikslene rett og slett kun blir fysisk større eller mindre slik at oppløsningen på bildet forandres.

 

Ved bicubic og bilineær interpolering så analyserer man pikslene i ett visst område rundt hver eksisterende piksel slik at man kan kalkulere seg frem til nye verdier på de pikslene som enten er igjen ved reduksjon av oppløsningen - eller på de nye pikslene som oppstår ved økning av oppløsningen.

 

Det finnes flere variasjoner av disse algoritmene for interpolering av bildedata, og enkelte av disse vil faktisk REDUSERE detaljer ved forstørring av bildets oppløsning - dette fordi man jevner ut bildet for å maskere/skjule at pikslene har blitt større.

 

Så når man ser på tv eller film at man forstørrer ett digitalt bilde og på magisk vis så dukker det opp en krystallklar refleksjon av skurkens ansikte i ett brilleglass eller lignende - ja det er ikke engang science fiction - dette vil aldri være en mulighet noensinne så lenge det er øvre grenser for hva teknolgien og optikken rett og slett klarer å prestere.

 

edit: flaue skriveleifer

Endret av SUiCiDE_COMMANdO
Lenke til kommentar
Har noen en guide om hvordan man interpolerer et bilde i PS CS? Altså hva man gjør, skritt for skritt. spurte om dette tidligere i en tråd, men fikk aldri et skikkelig svar. :hmm: Takker.

En guide?

 

 

Image | Image Size

 

 

... der velger du ny bildestørrelse; enten ved å skrive inn ny oppløsning, størrelse, eller rett og slett ved å velge ny DPI.

 

Under 'Resample Image' kan man velge metode for resampling.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...