Gå til innhold

Alderen på brukerne her?


Anbefalte innlegg

Som tittelen sier, så lurer jeg på hvor gamle de fleste er? Hadde vært litt interessant å fått vite slik, dere kan jo også si hvor lenge dere har drevet med fotografering, hvordan dere lærte det, og hva dere først tok bilder med?

 

Vet det er litt offtopic ;)

 

Selv er jeg 16, og er enda under lærestadiet. Mitt første egne kamera var vel mitt fujifilm finepix a310 digitalkamera, som jeg enda bruker den dag i dag :blush:

Endret av Gree9
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

27 her.

 

Kjøpte mitt første kamera i 1992, tror jeg, ett Canon EOS 1000F.

Senere ble det ett lite Ixus APS kamera for å drasse med seg.

 

Ulempen med disse kamera var jo at det var svindyrt å fremkalle og kopiere opp filmen så jeg tok vel egentlig ganske minimalt med bilder på den tiden. Ukalønna strekte ikke til.

 

Kjøpte meg digitalt kompaktkamera i 2003, ett Canon Powershot A70. Da begynte jeg å knipse som en gal mann, og i 2004 ble fristelsen veldig stor og jeg gikk til innkjøp av ett EOS 300D.

 

Liker veldig å drive på med Macro, så jeg ser fram til våren kommer.

Håper jeg får råd til ett Sigma 70-200 F2.8 Objektiv slik at jeg kan komme litt nærme de fugglene som alltid er for langt unna.

 

 

edit: har fått den tvilsomme ære å blitt 28 år. Jobber i Posten Kommunikasjon, Dokumentsenter Mo. Seksjon for Implementering. Jobber som utvikler på noe som kalles Basware.

Endret av stoners
Lenke til kommentar

42

 

Husker ikke helt når jeg begynte med foto, men det sikkert 20 år siden. Digitalt ble det full fres på høsten 2002 da jeg kjøpte Nikkon D100. Supert kamera. Trodde kanskje fotointeressen skulle bli billigere med digitalt, men det har nok bli helt omvendt. Jeg har vel aldri brukt mer penger på fotostash enn jeg gjør nå.

 

Et lite PS til Stoners: Spørs om du vil komme nær nok de fuglene du vil fotografere med en zoom som ikke strekker seg lenger enn 200 mm. Bør nok kanskje minst opp i 300 mm, og kanskje enda lenger hvis du har råd...

 

 

mv

Roger

Lenke til kommentar

18

 

Har hatt mitt Konica Minolta Revio KD420Z i snart 1 1/2 år, og har holdt på med fotografering like lenge..:)

Har tatt over min far sitt gamle Pentax Spotmatic slr, men synest det er for dyrt med film så bestilte et D70 for 10 dagar sidan og er svæært skuffa over at det har tatt så lang tid frå Japanphoto utan å få vite kvifor :no:

For det meste sjølvlært, men har og fått tips frå fotoglade kameratar og er i tillegg aktiv brukar av Photosight.org der eg har fått mykje hjelp :thumbup:

Lenke til kommentar

43

Hadde foto som valgfag på skolen og interessen har vært der siden, men den har vært i skyggen av andre ting. I 1987/88(da jeg fikk min første sønn) filmet litt med vhs kamera som jeg lånte på jobben. Kjøpte mitt første digitale kamera i 1998 (Casio 640x480) så neste i 2001, men det var først i februar 2004 (kjøpte ett Olympus ultrazoom) at interessen ble prioritert (digital speilrefleks hadde jeg ikke råd til). I januar i år solgte jeg Olympusen og kjøpte jeg Nikon D70. Har siden dette slukt alt som har med foto å gjøre, og det er vel dette som er hovedinteressen nå i tillegg til data, sykling, fiske og reise. Jobber med IT drift i et internasjonalt selskap, noe som passer min fotointeresse.

 

:thumbup: Per

Endret av perah
Lenke til kommentar

55

Hatt foto som hobby en del år, men blitt ordentlig interessert etter 2000, da jeg kjøpte et Olympus Camedia 2500 (hele 2 Mpixels). Året etter bytta jeg over til Olympus C 2100 UZ. Det kameraet jeg har trivdes best med før dagens Canon EOS300D. Har ellers hatt flere digitale kameraer, kan nevne Fujifilm 7000, Nicon Coolpix 5700, Minolta Dimage A1 m.m

Startet med foto i "moderne utgave" for å dokumentere hovedinteressen min, botanikk. Har IT- som levebrød og er hundeeier og friluftsmann. Ønsker å være en "glad amatør".

Venter i disse dager på en Sigma 70-200 mm F2.8 APO EX HSM i bagasjen til min svigerdatter (fra USA)

 

En god ide med denne tråden-Gree9

Lenke til kommentar

På mitt 26år.

Tok visstnok mitt første bilde da jeg var 2-3. Fikk mitt første kamera da jeg var 5, husker ikke helt hvilket det var. Oppvokst med mørkerom og nikonpropaganda. Brukt diverse Nikon speilrefleks til og fra siden 1990. Det jeg kan har jeg lært av min far, skole (film, foto, journalistikk), venner, og ikke minst prøv-feil-lær metoden :) Gikk 50% digitalt i fjor med D70. Så snart D2X er i hus kommer jeg til å gå 100% digitalt. Foto er kun en hobby, en seriøs en sådan, så eget hjemmestudio er påbegynt, og planer om å så smått starte med mellomformat er fristende. Morsomt å se at det er eldre kunnskapsrike karer her på akam, men jeg vil nok tro at tyngden og kunnskapen er lettest å finne på steder som foto.no.

 

Men akam er et flott nettsted. yes :yes:

 

 

-Peter-

Lenke til kommentar

37år, jobber i HP

 

Begynte med foto i 1985, med en Nikon speilrefleks jeg lånte av fadern.

Hadde foto valgfag på ungdomsskolen. Lekte en del i mørkerom.

Kjøpte ikke eget utstyr før i 1991, og da startet en interessant ferd.

Foto som hobby kombinert med interesse for teknologi og gadget's

setter vel sitt preg på listen under....

 

- Canon EOS 1000 i 1991

- Canon EOS 5 i 1994

- Canon PowerShot S10 i 1999 (Mine første erfaringer med digitalkamera)

- Canon EOS D30 i 2000

- Canon EOS D60 i 2002

- Canon PowerShot S30 i 2002 (som lommekamera)

- Canon EOS 10D i 2003

- Canon PowerShot S60 i 2004 (som lommekamera)

- Canon EOS 20D i 2005

 

 

Roger

Lenke til kommentar

14år, er vel en av de yngste her.

 

Det føste apparatet jeg hadde var et Fujifilm Finepix s304 som jeg og pappa speiset på for ca et års siden.

 

Har lært litt om foto med eksprementering med finepix'en, og håper på å lære MYE mer med mitt nye D70. Eneste problemet er at jeg ikke ahr minne til det for øyeblikket. Ny brikke er underveis! *glede seg*

 

Utenom så skal jeg på fotokurs/D70 kurs hos elite foto i Stavanger om en stund og håper på å suge ut mest mulig lærdom av detter kurset.

Lenke til kommentar

32 år

 

 

Etter dårlig erfaring med manuelt fremtrekk på pocketkamera i 1990 og deretter litt feiling med et Pentax speilrefleks året etter så ble det ikke så mye fotografering før jeg fikk mitt første digitalkamera.

 

Det var i 1997, nemlig et Powershot 350. (640X480 oppløsning) Johoo.

 

Etter det så ble det Kodak DC215, HP 618, Olympus C4040, Nikon Coolpix 5700, Canon 10D og nå Canon 20D som jeg er blitt så glad i :)

 

Jobber i IT-bransjen med konsulenttjenester innen nettverk/drifting/hardware/software og alt som hører til.

 

Har 2 barn og bor i Asker.

 

Får dessverre ikke redigert alle de bildene jeg skulle ha gjort, men prøver å gjøre så godt jeg kan. Synes makrofotografering er VELDIG spennende samt portretter og alt som hører til.

Lenke til kommentar

Jeg er 16 år gammel. Har egentlig ikke vært interresert i fotografering før jeg kjøpte meg Sony DSC-V1 i juni i fjor. Etter det har jeg lært veldig mye og jeg lærer fortsatt. Det neste kameraet jeg kommer til å kjøpe blir nok kanskje et DSLR, spørs om jeg får spart nok penger. Er veldig fornøyd med V1 :thumbup:

Lenke til kommentar

35 år.. Kjøpte mitt første speilrefleks for konfirmasjonspengene, en Chinon. Etter det så har det blitt en del kameraer opp i gjennom tida, men mitt favoritt kamera er nok ett Hasselblad 501CM som jeg dessverre bare hadde til låns et helt år, fantastisk sier jeg bare! Tok portrettbilder som om jeg aldri hadde gjort annet! Får jeg råd en dag skal jeg kjøpe meg et Hasselblad..

Lenke til kommentar

Hei du Vultur Gryphus, jeg håper du er klar over at mellomformatskameraer er noe du får kasta etter deg med kraft på bruktmarkeder type foto.no om dagen? (eksempelvis har jeg sett Bronica m/normal til 3500,- (et var nede i 2700 annonsert pris..) og Mamya 645 m/normal til 4000) Om ikke Hasselblad så i alle fall Bronica og Mamiya og sånn (ikke 501CM riktignok, det er fremdeles mulig å bytte slike i bruktbiler, særlig hvis det er med litt optikk).

 

MVH

Ole 24,53 (tjuefire-og-femtitre-hundredels år altså), Analog-EOS-og-mørkerom-bruker

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...