Gå til innhold

Trenger du 2GB RAM? Se her!


Betroz

Anbefalte innlegg

Disse nye 1024MB brikkene til OCZ er de raskeste du får kjøpt i dag. Kingston sine 1024MB brikker har bare 2.5-3-3-7 timings, så de nye til OCZ er de eneste som har så lave timings for så store brikker - 2-3-2-5!

 

OCZ 2048MB Dual Channel Platinum Edition

 

Jeg har bestilt mine og håper å få dem til neste uke! Kommer nok med tilbakemelding her da. ;)

 

NB : Dette her er ikke overklokkings minne...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei de var faktisk ikke så dyre synes jeg.

Om jeg trenger så mye RAM? Etter mange timers spilling så har jeg sett RAM bruk oppe i 1003 MB faktisk. Du vet når skjermbildet ruller over skjermen etter spill økten...så skjønner du at harddisken (swap/pagefile) har blitt brukt som minne. Så ja jeg "trenger" mer RAM. I tiden fremover vil jeg trenge det enda mer. Dessuten så har jeg fint råd til det ;)

Lenke til kommentar

Gikk på 2GB RAM for snart 2 år siden, gav rundt 2000 kroner den gangen (PC3200). Må si jeg gliser litt når jeg ser folk er villige til å gi dobbelt så mye for samme mengden et par år senere :)

 

Personlig tror jeg ikke maskinen vil bli noe raskere i praksis med disse modulene enn de billigste 1GB brikkene man kan snuse opp (som koster ca halvparten).

 

My 2 cents on overprices (and hyped) memory ;)

Lenke til kommentar
Personlig tror jeg ikke maskinen vil bli noe raskere i praksis med disse modulene enn de billigste 1GB brikkene man kan snuse opp (som koster ca halvparten).

 

My 2 cents on overprices (and hyped) memory ;)

Så er det da en liten mulighet for at disse OCZ brikkene er mer stabile enn de billigste 1GB brikkene også da... :roll:

Lenke til kommentar
Har selv hatt 2GB ram en stund nå, dog ikke OCZ, men Corsair med litt slækkere timings, og for å være ærlig, det hjalp bare på spekk'n min :)

Tipper det ikke er mye å hente i 2 GB RAM for gamere og normale brukere. Kanskje store servere, renderparker o.l., men dette er jo maskiner som brukes på en helt annen måte en desktopmaskiner :)

 

Pr. i dag vil jeg si 1 GB er den øvre grense for hva som er fornuftig. Store brikker har jo bare lengre adresseringstid uansett, med mindre man har mange ledige DIMM-slots for flere små brikker.

Lenke til kommentar

Gamer man online har man MASSE igjen for å legge penger i 2 gig med ram. Eksempel World of Warcraft er et spill som krevere mer av prosessor og ram enn av gpu.

*A64 3500+ med 1 gig OCZ Dual Channel Platinum Ed. R-2 og Gainward 6800GT i 1280*1024 med alt av grafikk på bånn trø: LAGGER.

*A64 3500+ med 2 gig OCZ Dual Channel Platinum Ed. R-2 og Gainward 6800GT i 1280*1024 med alt av grafikk på bånn trø: lagger IKKE.

*A64 3500+ med 2 gig OCZ Dual Channel Platinum Ed. R-2 og et godt gammelt MSI Geforce4 4400 i 1280*1024 med alt av grafikk på bånn trø: Lagger IKKE men grafikken er ikke fult så pen å se på.

 

Så plenty med ram er etter min mening veeeldig viktig. Hvor mye som er "Plenty" er jo da noe som er avhengig av hva man skal gjøre, men man trenger absolutt ikke å ha en serverpark for å rettferdigjøre 2 gig med ram. Det er i allefall min mening som følge av testingen nevnt over.

Endret av Switchblade
Lenke til kommentar

Jeg er enig med at de aller fleste greier seg med 1GB RAM i dag. Nyere spill som FarCry og Half Life 2 bruker ganske mye RAM, og for de med bare 512MB så vil de garantert komme i situasjoner hvor harddisken blir brukt som minne (swap/pagefile)! Har faktisk merket det med mine 1GB RAM! Så for de som enda sier at 512MB holder, så mener jeg de ikke kan bry seg noe særlig om ytelse og det å ha ett responsivt system! 768MB RAM mener jeg er minimum for gamere, mens 1GB er akkurat passe kanskje. Men jeg har selv erfart at 1GB RAM begynner å bli litt lite, så 1.5GB hadde vært fint. Men i disse dager med dual channel så blir neste steg 2GB RAM. Enten 4 x 512 eller 2 x 1024 er valgene da for dual channel. Spill som kommer fremover vil ikke kreve noe mindre RAM for å si det sånn!

 

Ser det er noen her som mener jeg kaster bort penger på de nye OCZ brikkene. Vel jeg er interessert i ytelse, og 2-3-2-5 er en del raskere for Athlon64 enn 3-4-4-8 eller 2.5-3-3-7 er. Om man merker det i praksis er en annen sak, men hvem her kan ikke si at det er moro å ha topp datautstyr!? Men jeg skjønner at mange av dere tenåringer som bor hjemme enda ikke har råd til topp datautstyr, så da blir jo disse OCZ brikkene out of question.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...