Gå til innhold

Egoisme i verden


Anbefalte innlegg

Finnes sikkert en grunn, har ikke satt meg så altfor mye inn i det men uansett:

 

Ved flodbølge katastrofen tidligere i år viste verden at vi kune stille med enorme resursjer. Det jeg ikke kan fatte er at vi hjelper de som har mistet. Men hvorfor kan vi ikke hjelpe de som aldri har hatt? Altså hvorfor tas det ikke skippertak og får land som har en helt elendig levestandard på beina?

 

Jeg er overbevist om at det er mulig å fysisk fjærne de tyrannene som sitter på toppene i mange av disse landene. Gi dem masse hjelp starte industrier og fabrikker slik at de får arbeid etc. Det er jo helt på trynet hvor forskjellig folk har det! Og det som skremmer meg mest er hvor fælt folk synes det i thailand var. Men faen det var ikke bare i thailand det skjedde selv om det var der turister var..

Skulle nesten tro folk ikke visste hvor ille det er i andre land. Det er 2005 og da er det på tide med rettferdighet! At folk har det bra er mer verdt enn kapital! Vi ser jo ned på land hvor de rike er sinnsykt rike og de fattige er sinnsykt fattige, men verdensbildet er jo akkurat sånn!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Teorien bak det du foreslår er "lett". Men løsningen er også for lett.

 

"Det er bare å fjerne diktatorer" - hvem skal fjerne dem? Hvem skal betale for å få dem fjernet? Hvem skal ta ansvar for at et demokratisk system tar over? Hvem skal passe på systemet så det holder seg ærlig? Hvem utpeker rettssystemet? Mange av disse landene mangler selv de mest grunnleggende ting for å kalle seg nasjoner. Skal man da begynne å dele de opp i deler som det er håp om å unngå bråk i? i så fall, hvem skal forhandle mellom dem når en gruppe bor der alle ressursene er, mens de andre får sand? Hvem skal sørge for at de nye nasjonene har den kompetansen som trengs? Hvem skal kartlegge hvilken kompetanse som trengs? Hvem skal velge hvem som får videreutdanningen? Alle disse er potensielle miner som kan utnyttes av de som ikke er enig i planenen. (Tenk følgende overskrifter: USA utpeker sine til å styre <sett inn land>; FN utpeker sønn av byråkrat til ny statsminister i <sett inn land> osv)

 

"Det er bare å bygge industri osv." - Det trengs en bestemt mengde av diverse varer i verden. Etterspørselen ville nok øket - MEN hvor lenge tror du solidariteten hadde vart når det var DIN arbeidsplass som ble nedlagt siden produksjonen var flyttet til de "nye frie statene" rundt om i den 3. verden? Bare se på ramaskriket fra bøndene for å opprettholde latterlig høye tollmurer. Se på andelen bønder i Norge, gang opp for alle de tjenestene som kunne outsources....

 

Tanken er bra, men håpløst umulig å gjennomføre om ikke menneskeheten kollektivt får et vanvittig anfall av uselviskhet.

Lenke til kommentar

joda m-kane skjønner godt hva du mener. Tenker ikke på noen revlusjon det er jo noe som tar ekstremt mange år! Mener ikke noen skal komme å så åkeren for dem! Mener vi skal gi dem et frø som vokser seg til stor avling! Skoler er veldig viktig da de selv får kompenase! Jeg mener at mye mer kan gjøres en det som blir gjort i dag.. Er jo bare noen organisasjoner som jobber litt for det.. Er overbevist om at i løpet av mange år vil det ikke være en umulig oppgave å få opp disse landene litt!

 

Rart vi klarer å se på sånnt og leve med det hvis en tenker på hva en kaster bort av resursjer selv dagelig når disse resursjene kunne reddet flere liv... Sier litt om hvor iskald en kan bli bare en er vant med det...

Lenke til kommentar

Problemet for disse landene er, som du pekte påi første innlegg, at de har et gjennomkorrupt styre, og ingen tradisjoner i demokratisk retning. Det betyr ikke at det ikke er håp, men at de har et langt lerret å bleke.

 

Personlig har jeg tro på hjelp til selvhjelp. DVS vi lar dem konkurrere på våre markeder. Istedet for å gi x mrd kroner i uhjelp, la oss heller la dem eksportere varer til oss for samme sum - og gi de pengene til dem det rammer istedet. Da hadde de bygget opp en industri og knowhow i eget land, de ville følt eierskap (selvgjort er velgjort) til industrien.

 

Men det største problemer er IMO korrupsjon og nepotisme (sp) i de fleste u-land. Slik ukultur fostrer ikke innovasjon og innsatsvilje.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...