Gå til innhold

Forumets uoffisielle gitar-tråd...


SGE7000

Anbefalte innlegg

Nærmer seg bursdagen min nå og ønsker meg EMG's til Ibanezen, veit forøvrig ikke hvilke jeg burde satse på iogmed at jeg har veldig liten erfaring med pickups og teknologien på gitaren. Spiller stort sett metal..

Så det jeg lurer på er om noen har noen anbefalinger angående metal-EMG's?

 

Er forøvrig i USA nå og her er det søren meg billig for gitarutstyr. Fikk to effektbokser, Boss Metal Zone og Blues Overdrive til 100 dollar, altså ca. 500 kr. Har også kjøpt med to kabler, 11 sett med Elixir strenger og 3 pakker med plektere.

 

På forhånd, takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

81 er vel det som gjelder i bridge, er noen som puter 85 i bridge også, men er 81 som er normen.

Når det gjelder neck så kan man bruke både 60, 81 og 85. Det vanligste er 85.

 

Hvis du er i USA, så kan du jo stikke innom en butikk og få hjelp der.

Er ikke slik som i Norge at de bare har noen billigmodeller og Fender/Gibson inne, og de som jobber der ikke spiller musikk engang.

Det du gjør er rett og slett å teste gitarer med alle sammen, men pass på å ha noen lunde samme type tre osv.

Hvis du spør i butikken får du mye bedre hjelp enn det "vi" kan gi deg.

Endret av Innos
Lenke til kommentar

Knakk? Uff da. Hvordan klarte du det?

 

Jeg på min side, har vært en tur i byen og kjøpt ny e-streng, da den forrige (Splitter klin nye) røk under førstegangsstemming. Noen tips for å hindre at det skjer igjen? Jeg var vel strengt tatt litt kjapp på skruen forrige gang (les: stemte fort), men sånn ellers? Skal den stå litt i spenn før jeg stemmer?

 

Og har dette med å "bøye opp"-teknikken, hvor man holder strengen dempet både ved hals og ehm sånn strenge..feste.., og "løfter opp" strengen, har det noe å si videre?

 

"Stretching in" heter det vel. Det HØRES jo ganske viktig ut..

Endret av Binko
Lenke til kommentar

Strekke strengen under oppstemming bør du gjere ja, ellers siger den igjen ganske kjapt. Det er for å stramme opp enden av strengen som er spola inn på stemmeskruen.

Men å ryke ein streng under stemming har eg ikkje gjort på årevis. Eit tipsmkan vere å sjekke at nøtta ikkje er for trang. Då kan strengen kile seg heilt fast og strengen ryke oppe ved hodet.

Ang. strekking, så pleier eg å stemme opp til eg får tone i strengen, strekke litt, stemme til strengen får riktig tone, strekke, stemme, strekke, stemme osv heilt til strengen ikkje siger meir. Går kjempefort når du får svingen på det.

Lenke til kommentar
Hvordan i all verden fikk du til det?

Jeg drev og ryddet på rommet, så lente jeg den mot forsterkeren for å kunne plukke opp kabelen på gulvet, så kom jeg så vidt borti den slik at det sklei og falt på gulvet. Har vegg til vegg-teppe og, så jævlig kjipt :(

 

Det er en Les Paul Epiphone. Betalte litt over fire eller fem tusen, så måtte jeg betale 1000,- for å lime på hodet igjen forrige gang. Da fikk jeg service på den og! Men men. At jeg aldri lærer å feste veggstativet og ta det i bruk.

Lenke til kommentar

Heisann alle sammen!

 

En liten statusrapport fra min side. Pocket Pod'en min kom ENDELIG i Posten i går!

 

Helt fantastisk morsom leke. Et av de bedre kjøp, anbefales virkelig. :)

 

Men jeg ble ganske så sjokkert da jeg i DAG, etter en dags casual, kanskje litt ivrig, gitarspill så at batteriene var flate. Batterisluker til de grader!

 

Og da surfet jeg internett etter 9V DC ledninger, og fant kun tvilsomme utenlandske nettbutikker med priser på 13 pund. Jeg vred hjernen og spurte meg selv.. Hva i huset går på slik type strømforsyning..

 

Så slo det meg. Høyttalerne! Pc-høyttalerne, som er til overs siden jeg nesten alltid bruker headset, DE bruker 9V DC-strømforsyning.

 

Så hvis du er Pocket POD eier, og er i sjokk over batterikostnadene; stjel ledningen fra høytalerne dine! Et lite tips der altså. :wee:

 

Men kan ikke skrive mer, må nok spille mer.

 

BiNko.

Endret av Binko
Lenke til kommentar

Jaha?

 

Dette har ikke jeg blitt opplyst noe sted om. :p

 

Hvordan vet jeg om jeg har dette, da?

 

Og har du sikre kilder på dette? Ikke at jeg ikke stoler på deg eller noe, men det er jo det typiske "ånei den er nok ikke riktig, du må kjøpe DENNE fordi.."...

Endret av Binko
Lenke til kommentar

det er merket av et sted på kontakten med et slik tegn som neders på dette merket:

wartdetail.jpg

 

midtstykket er altså +, og utsiden er -

om det er omvendt, er + på -(minus)plassen og omvendt

 

edit:

den blir nok ikke ødelagt, men den virker ikke.

blir som å sette bateriene feil vei i et aparat

Endret av Valkyria
Lenke til kommentar

Altså. Min fungerer helt fint med forsyningen jeg bruker nå, og jeg skjønner ikke helt hvordan det vil ØDELEGGE pocket pod'en min..? :huh:

 

Fant heller ikke noe bilde nederst slik du viser, men det står bl.a der at det er et "AC adaptor", og POD'en trenger vel "DC adaptor"... Men da skjønner jeg ikke hvorfor det fungerer? Det må da for søren ikke være mulig å lage ting som fungerer, men hvis ikke du har heeeelt riktig forsyning, blir den ØDELAGT? :p

 

Jeg ville vel gå ut i fra at om det fungerer, så skader det ikke?

Endret av Binko
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...