Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Hvor rask hw trenger man for en dchp server?


Anbefalte innlegg

Så Internettet er 100Mbit? eller bare lokalnettverket?

 

 

EDIT: så at det var 100Mbit nå.

600Mhz celly blir nok ikke bra nok da nei. hvis du skal få utnytta linja så bør vi snakke om minst 1ghz 512mb ram, rask hdd, og et godt nettverkskort.

Hvor nettverkskortet er aller viktigst.

Endret av tozer
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis en tar utgangspunkt i hva ulike Linux-spesialdistroer sier de trenger av hardware kan du bruke en gammal Pentium med M0n0wall eller IPCop, mens Clarkconnect stiller høyere krav til maskinvare når antallet brukere begynner å stige.

 

En VELDIG viktig detalj her er HVA dere skal bruke gatewayen til. Hvis den skal settes opp på enklest mulig måte trenger den laaaangt mindre futt enn hvis en kjører i vei med traficshaping, webproxy etc. Dette er viktig å være klar over før dere begynner å eksperimentere "live",

 

Siden både CC, M0n0wall, Smoothwall, IPCop (og sikkert flere) finnes i gratisversjoner foreslår jeg at dere laster ned programvaren, tar en PC og prøver dere frem litt i god tid før LANet.

 

Disse kan dere jo se nærmere på:

 

http://m0n0.ch/wall/

http://www.ipcop.org

http://www.smoothwall.org/

http://clarkconnect.com/

Lenke til kommentar
Hvis man har leietid på 3 døgn, så spiller det jo ingen rolle hvor ofte den må reboote så lenge alle har sine maskiner tilkoblet nettet før serveren må bootes. Men skal den stå som gateway i tillegg er det jo et stort problem.

Okay...så det man da gjør er å installere en 486 som dhcp server..venter på at folket på lan'et har fått tildelt IP adresse....går hjem med 486'en under armen, og kommer tilbake 3 dager etterpå?

 

Edit: Hvorfor i det hele tatt komme tilbake?...kan man ikke bare sette leietiden til 30 dager?

Endret av trost i taklampa
Lenke til kommentar
ok! ser ut som jeg skal prøve meg på clarkconnect her! får eksprimentere litt!

 

Men er det noe remote kontroll på den? fra windows?

Ja, web over https på port 81 hvis jeg ikke husker feil. Home edition er den eneste som er gratis, og er den som har mest shit..... så prøv den.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Er clarkconnect en full distrubusjon så man ikke trenger å laste ned noe annet i form av programvare? Har lyst til å begynne å bruke linux, men vil ikke starte helt fra bunnen av hvis dere skjønner hva jeg mener...

Clarkconnect er igrunn så langt fra linux du kommer uten å ikke bruke noe annet :D Du trenger ikke kunne en eneste kommando for å bruke det. Du kjører installasjonen som er VELDIG basic, klarer du å installere windows klarer du dette også. Nettverket setter du opp i installasjonen, deretter er det bare å koblet seg opp på webinterfacet via en nettleser for all videre config osv.

Lenke til kommentar
Okay...så det man da gjør er å installere en 486 som dhcp server..venter på at folket på lan'et har fått tildelt IP adresse....går hjem med 486'en under armen, og kommer tilbake 3 dager etterpå?

 

Edit: Hvorfor i det hele tatt komme tilbake?...kan man ikke bare sette leietiden til 30 dager?

Så enkelt er det ikke. Windows NT4, 2000 og XP prøver å kontakte DHCP-serveren for fornyelse av IP-adressen ved hver oppstart, selv om det er lenge til leietiden utgår. Finner den ingen DHCP-server, blir IP-adressen mest sannsynlig satt til 169.254.x.x. Med andre ord, det er nok best å la DHCP-serveren være i gang hele tida.

 

(Windows 95/98 kontakter ikke DHCP-serveren før minst halve leietida har gått. Med lang leietid og Win9x på samtlige maskiner i nettet ville det i teorien fungert å "stikke av" med DHCP-serveren etter at alle maskinene har fått IP-adresse.)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...