Gå til innhold

SD minnekort, velge dyrt eller billig?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ta en titt på denne tråden.

 

Ellers vet jeg ikke hvor raskt det twinmos-kortet er, men jeg vil anbefale deg å kjøpe et raskt et hvis du har tenkt å bruke filmfunksjonen. Kjøpte selv et simpletech på 512mb 10/10, fungerer utmerket til video, men blir ikke plass til mer enn 4 minutter på full kvalitet...

 

Du får plass til veldig mange bilder på et 1gb kort, vil anbefale deg å tømme det lenge før det er fullt av bilder. Skulle hellet være ute er det kjedelig, for å si det mildt, å miste 400 bilder...

Lenke til kommentar

Du kan jo også tenke tanken om å kjøpe to kort på 512. Bare et tips, det KAN være greit om en får en klikk på kortet når en er på ferietur osv... Mvh JO

 

Edit: Men selvfølgelig, det kan jo være lettere å miste det andre kortet.. Og litt mer ball med å skifte kort, hold orden på hva som er på hva osv.

Endret av Jove
Lenke til kommentar

Lurte selv på å kjøpe

Sandisk 1024MB SecureDigital Extreme III

10 års garanti Leser/skriver 20/20 MB/s

http://www.netshop.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=4971

 

Det er altså ikke å anbefalle ? heller 2x512 kort ?

Tenker da på at dette kortet er temmelig raskt

 

Finnes det eventuelt 512 brikker av Extreme III med 20/20 hastighet?

 

edit: vitsen med så mye mbyte på disse kortene er jo for å ta bilder i høyest mulig kvalitet (oppløsning osv)

Endret av spetter
Lenke til kommentar

Du får plass til ca 240 bilder på et 512 kort med ixus 40, regner med at det ikke blir særlig færre på ixus 50. Dette i full kvalitet. Bildene tar ikke så veldig mye mer plass på andre kameraer heller, så lenge du ikke har et kamera som kan lagre raw-filer.

 

Store minnekort til ixus 40/50 er etter min mening bare et poeng når du skal ta opp video, som tar veldig mye plass. Jeg hadde ihvertfall aldri turt å hatt et 1024 kort fullt av bilder før jeg tømte det...

Lenke til kommentar
Jeg kjenner ikke til ditt kameras tekniske spesifikasjoner, men husk nå at det ikke hjelper med høy skrivehastighet på minnekortet hvis det eventuelt skulle vise seg at kameraets lagringsprosess er tregere enn kortets maksimale skrivehastighet.

"Ostekjeks" er inne på det mest vesentlige her. Du trenger bare et minnekort som "mathcer" kameraets lagringshastighet! Mitt kamera klarer 10 Mb/s. Følgelig trenger jeg ikke minnekort som er raskere enn dette.

 

Det er selvfølgelig lurt å ha minst 2 stk minnekort. Mindre risiko. Kjører jeg full oppløsning i .TIF går det med ca.14Mb pr bilde. Det er ganske mye! Det tilsvarer ca. 70 bilder hvis man har 1Gb. (Da klarer jeg bare 0.7 bilder/s...). Bruker foresten Panasonic.

Lenke til kommentar

Jeg har ett HP PhotoSmart 850.

Lurer på å kjøpe nytt SD kort. Kan noen fortelle meg hvilken lese/skrive hastighet kameraet har? Har forsøkt å finne det men uten å lykkes.

Synes kameraet er fryktelig tregt fra jeg trykker ned utløseren til kameraet tar bilde. Blir dette bedre med raskere SD kort.

 

Et annet problem jeg ofte har er at når jeg skrur på kameraet så kan ikke kortet leses. Må da ta det ut og sette det inni igjenn. Hvordan ordner jeg dette?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...