Gå til innhold

Hvilken rolle spiller det å ha bra lydkort?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvilken nytte du vil ha av ett nytt kort?Bedre lyd..De støtter også ett bredere spekter av lydstandarer som f.eks THX, EAX, Dolby Digital, DTS osv..Har du 2 billige høytalere til en 50 lapp vil det ikke være noen vits i å oppgradere til noe dedikert lydkort..Har du flere bra høytalere..Så vil du merke stor forskjell i detaljer..Lydgjengivelse i Bass, mellomtone og diskant..Når det gjelder lyd inn vil det være mindre forstyrrelser på signalene..Mulighet for 24 bits opptak osv. Les gjerne tester..Vel å merke vil ikke dette gjelde bare ved å "kjøpe ett lydkort"..Man, må også tenke på hvor mye det skal koste, hva man bruker det til og hvilke krav man har..Gode all around kort er Creative..De kan man plukke opp fra 200 kr..Ett godt kort som gjør jobben veldig bra på det meste er Creative Audigy 2 ZS..Og koster vel ca 500 kr i bulk versjon..

Endret av nikhuse
Lenke til kommentar

Hva slags høyttalere bruker du?

Jo bedre høyttalere jo mer nytte vil du ha av et bra lydkort.

 

Oppgaven til et lydkort er å gjøre en digital datastrøm om til analog lyd. Dette krever Digital/Analog-omformere akkurat som i CD-spillere, mp3-spillere, DVD-spillere osv.

Hvis du vil koble til f.eks et 5.1-system er det fint å ha kort som støtter DTS, AC-3 og EAX, som er måter å programmere retningsbestemt lyd på i film og spill.

 

Lydkvaliteten kommer an på D/A-converteren samt de analoge kreptsløpene som kommer i etterkant. I stedet for å kjøpe nytt lydkort går det også an å koble til en ekstern D/A-converter som f.eks en hjemmekinoreciever gjennom spdif (digitalutgang).

Lenke til kommentar

Hvis du er fornøyd med lyden du har nå trenger du ikke gjøre noenting.

 

Hvis du ønsker deg bedre lydkvalitet, kjøper du et Chaintec AV710 (må bestilles fra utlandet) til under 200kr. Dette drives av VIA ENVY 24pt-brikken som gir bedre lydkvalitet enn creative audigy-kort. For å utnytte potensialet i dette kortet anbefaler jeg et søk på www.headfi.org

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...