Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Et oppgitt sukk over delepriser


Lada2103

Anbefalte innlegg

En kollega av meg kjøpte for en tid siden en 2000-modell Mercedes E-klasse 270 CDI. I dag fortalte han at ladelampa hadde begynt å lyse. Han oppsøkte verksted og fikk diagnosen defekt dynamo. Ille nok på en flott, dyr og forholdsvis ny bil, men det store sjokket kom da han fikk høre prisen for en ny dynamo:

 

16000 kroner! :eek:

 

 

Hvis du har et eksempel på horrible priser på orginaldeler, og tips om hvor man kan få bra erstatningsdeler - til en brøkdel av prisen, del det med oss. ;)

Hvor mye sparte du på å velge uorginalt?

Endret av Lada2103
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tipper at dersom han kollegaen din kjøper dynamoen direkte fra produsent så sparer han mange mange tusen i forhold til å kjøpe den fra mercedes.

 

Kjøper (nesten) bare uorginalt jeg, men så har jeg bare gamle bruktbiler :)

 

Kjøpte faktisk motstanden til varmeapparatsvifta originalt fra toyota, den lille plastdingsen med no metalltråder kosta 450 kr :o

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Men likevel, 9000 kroner for en dynamo??? Da bør den kunne koke kaffe! Jeg mistenker at det er gutta nede i Bayerland som ikke klarer å tjene tilstrekkelig penger på bilene de lager, også er det ettermarkedet som må betale for moroa. Det er ikke akkurat det eneste tyske merket som forbruker mange deler med en relativt høy stykkpris på? Og prisene er vel nøye beregnet ut på hvor mye markedet kan være villig til å betale i forhold til den gjennomsnittlige inntekt på kjøperen av bilen. Men det blir litt dumt over tid, når bilen begynner å bli eldre mener jeg. I tillegg så drar kostnader opp statusen på merket, jo dyrere det er å eie/kjøpe en bil av et visst merke, jo høyere status. Jo billigere det er å eie den, og egentlig: jo bedre den er=lav status... hehe, pussige greier.

Kanskje litt enkelt å tenke slik og, men det er ikke totalt grunnløst... Hva mener dere andre?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...