Gå til innhold

yaTack med "markedets beste tilbud"


Anbefalte innlegg

Atter en gang får jeg email fra yaTack (grunnen til at jeg skriver atter en gang, er at det slett ikke er første gang de påstår ting som ikke er sanne), denne gangen med LCD-TV som hovedtema. Sitat fra mailen:

 

"WY WTP-32E2B 32" LCD TV 8ms

Markedets beste tilbud!

Pris: 15990,-"

 

Et kjapt søk viser at DataShop.no har samme tv til kr 14.690,00. Altså hele 1.300 kroner billigere.

 

Er det ikke sånn at det ikke er lovlig å reklamere med å være best eller billigst, med mindre man faktisk er det?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er et klart brudd på markedsføringsloven så vidt jeg kan se.

 

Utropstegnet skal ikke kunne oppheve lovbruddet på noen måte, men du tenker sikkert på stjernetegnet "*" som ofte brukes for å si at det finnes til dels kraftige begrensninger/forutsetninger for å kjøpe varen til den prisen.

 

Jeg anbefaler deg å sjekke om Yatac er et selskap som selger innad i norge (og dermed faller inn under norsk lovgivning) og sende sende en klage på selskapet til forbrukerrådet. (gjerne på mail om mulig) Jo flere som sender inn slike klager jo høyere prioritet får det hos forbrukerrådet. Om YaTac ikke slutter med praksisen etter tilsnakk fra forbrukerombudet så får de nok en bot i størrelseorden det Lefdal fikk. (0,5 million for villedende markedsføring)

Lenke til kommentar

Saken skal forsåvidt ikke sendes til forbrukerrådet, da de har lite med ulovlig markedsføring å gjøre. Men forbrukerombudet har et klageskjema på sin side, og dette skjemaet fungerer faktisk veldig bra!

 

Jeg har brukt det to ganger ang villedende markedsføring (og ulovlig), begge har resultetert i at de jeg klagde på fikk skarpt brev, og jeg fikk kopi av brevet i postkassa mi :yes:.

 

 

http://www.forbrukerombudet.no/index.db2?id=1609

Lenke til kommentar
Det er derfor de har et "!" (utropstegn) eller noe lignenede etter slike utsagn, som faktisk av en eller annen grunn som jeg ikke kan komme på gjøre det lovlig...

 

Edit: Frykteli mye trykkleifs her i dag

Du mener vel spørsmålstegn. Hvis de bruker spørsmålstegn: "Norges billigste?" eller "Norges billigste!?" er det vel lov, fordi det er et spørsmål og ikke slås fast som fakta.

Lenke til kommentar

Hei!

 

Vi har utvilsomt gått over streken her, og beklager dette. Årsaken er at vi gjorde en litt for dårlig undersøkelse av prisene på modellen i markedet, og dette beklager vi.

 

Om vi bruker utopstegn, spørsmålstegn ellet lignende er ikke dette et forsøk fra vår side på å komme seg unna lov om markedsføring. Når vi sier at vi er "billigst" i en eller annen form, er det også meningen at vi skal være dette.

 

Om vi får reaksjoner fra offentlige instanser på dette, er det noe vi får ta. Feilen er utelukkende vår egen skyld denne gangen.

 

Som en konsekvens av dette har vi også nå satt ned prisen på produktet, slik at det faktisk er "markedest beste" i øyeblikket. Dette gjelder både intern og ekstern markedsføring. Vi lover å skjerpe oss når det gjelder slike uttalelser.

 

MVH

yaTack Norge AS

Lenke til kommentar

Jøss, jeg er faktisk imponert over løsningen i denne saken. Det skulle vel egentlig bare mangle, men i et til tider ganske sleipt marked så er det godt at firmaer rydder opp etter seg når det blir påpekt ulovligheter og til og med kommer med en beklagelse. Ofte er firmaer så arrogante og avvisende at de tier i hjel slike saker og ikke innrømmer noe som helst offentlig. Jeg får litt respekt når yatack kan innrømmer sine feil og retter de opp.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...