Gå til innhold

Politimann som ikke er på jobb


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg trodde at du var en embedsmann hvis du var politimann, altså du er på "jobb" på heltid, og er pliktig til å gripe inn hvis noe ulovlig skjer. Som regel får han/hun varslet fra ganske fort også. Så det tar neppe lang tid før andre betjenter er på stedet, og ting kan begynne å skje.

Lenke til kommentar

Man er alltid politi, så man har plikt til å gripe inn. Grunnen til at det skal være 2 er for sikkerhetens skyld. Det vanlige er å holde situasjonen under kontroll til kollegaer på vakt kommer å tar over. Hvis det er fare for bevisforspillelse eller liv og helse så griper de alltid inn med mindre det er fare for egen sikkerhet.

 

I praksis så ser politifolk endel gjennom fingrene når de ikke er på vakt. Grunnen til dette er fordi de som alle andre ikke har lyst til å bruke fritiden sin på jobb.

 

Ja de kan bøtelegge deg, pågripe deg osv. Hvis det skulle komme til en rettsak det ikke blitt "ord mot ord" hvis det bare var gjerningsmannen og en politi tilstede. En politimanns vitnemål i en slik sak veier tyngre av flere grunner og holder vanligvis for en domfellelse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...