Gå til innhold

Er Mobiltelefon stjelt?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jeg kjøpte den ikke.. En person kastet min egen mobiltelefon så jeg ikke fann den igjen, så skulle den personen erstatte min telefon men gidde meg heller en ny en. Men det eneste jeg fikk var batteri og selve telefonen. Ikke noe kvittering eller noe!

Det var en meget rar historie, eller så skjønte jeg den ikke helt...

 

Har du prøvd telefonen, ligger det noe personlig inne på den som ikke er ditt. Synes det høres ganske tvilsomt å gi en telefon uten noe annet en selve telefonen og batteriet...

Lenke til kommentar

For å si det med andre ord:

 

Min telefon ble ødlagt, som erstatning fikk jeg en mobil av en som jeg ikke stoler på. Jeg har ikke sett på telefonen enda. Men jeg fikk ikke med lader, eske, kvittering eller noe annet - Det er nettopp derfor jeg er mistenksom.

 

Det dere skriver her er usaklig og ikke til hjelp. Håper på litt mer seriøse svar nå!

 

Jeg vet at jeg kan dra til politet, men jeg lurte på om det var noen mer diskrete måter å angripe saken på, i og med at jeg ikke vil dra inn noe politi i denne saken da dette vil forverre situasjonen mellom meg og han som ødla telefonen. Dårlig nok som det er.

 

Jeg har hørt at om en mobil er blitt meldt stjelt kan en spore den vha imei nr som telfonen har - er dette tilfelle? Hva om telefonen er sim-låst - må jeg kontakte en humug fyr til for å få han til å åpne den?

 

Takknemmelig for all hjelp.

Lenke til kommentar
Det dere skriver her er usaklig og ikke til hjelp. Håper på litt mer seriøse svar nå!

Jeg stiller spørsmål, fordi du ikke ga så mye informasjon om hvorfor du trodde telefonen var stjelt i første post+++ (vær glad at du får hjelp i det hele tatt)

 

Hvis du ikke får noen svar her, og heller ikke har lyst til å gå til politiet, så kan det kanskje være mulig å ringe en teleoperatør (enda jeg ikke er sikker på hva de kan hjelpe deg med). :dontgetit:

Lenke til kommentar

Vet ikke om forhandlere kan få ut informasjon på et IMEI-nummer, men et serviceverksted har iallefall mulighet til å få ut mye informasjon på IMEI-nummeret.

 

Hvis du ringer og oppgir IMEI-nummeret, kanskje de kan gi deg litt informasjon om den skal være operatørlåst, om IMEI-nummeret kan være forandret osv. Mange telefoner blir nemlig stjålet, og deretter forandret IMEI-nummer på.

 

Jeg ville uansett ikke tatt imot noe slikt fordi det er vanskeligere å få solgt den. IMEI-nummeret på den telefonen du har i funksjonabel tilstand er ikke lenger det samme som på kvitteringen. Hadde det vært meg skulle han pent få erstatte telefonen med penger :)

Lenke til kommentar
Vet ikke om forhandlere kan få ut informasjon på et IMEI-nummer, men et serviceverksted har iallefall mulighet til å få ut mye informasjon på IMEI-nummeret.

 

Telenor forhandlere kan sjekke dette for deg, eller du kan ringe Telenor Mobil kundeservice på 09000. Du må oppgi IMEI nummeret på telefonen.

 

 

Hjelper selvfølgelig kun hvis telefonen er sperret i EIR (Equipment Identety Register)

 

Noe den stort sett er hvis den er meldt stjålet til politiet.

 

 

Edit: Leif

Endret av kjellml
Lenke til kommentar
hva hjelper det om 6230 er "dirty" ?

Det samme tenkte jeg..

 

Hvis telefonen er knyttet til et abbonement, kan man finne ut hvem som "eier" det abbonementet ved hjelp av IMEI el.l? Da ville man i så fall finne ut om telefonen egentlig har en annet eier...

Nei, mobiltelefonene er ikke låst til et spesielt abbonement. De kan være låst til spesifikke operatører som f.eks. Telenor eller Netcom, eller til spesifikke sim-kort, noe denne mobilen tydeligvis ikke er.

Lenke til kommentar

Fikk min 1 uke gamle Samsung E 330 stjålet nyttårsaften. Imei 354300002317630

Tror den er operatørlåst til Netcom men er ikke sikker.

Finns det noen måter å trace denne telefonen evt med nytt sim/nr som den nå brukes med.

Da jeg meldte tyveriet til Politiet i Bergen fikk jeg vite at de ikke lengre sperrer ved bruk av Imeikode og at det er over 1 år siden de sluttet med det .

 

Kan noen gi kvalifiserte tips her ?

 

Hilsen

Roar

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...