Gå til innhold

Linux dist. til usb thumbdrive?


j000rn

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg er ikke så veldig god i Linux, men har et prosjekt nå hvor jeg må kjøre Linux fra usb drive. Jeg har sett endel på DamnSmallLinux (www.damnsmalllinux.org). Det ser desverre ut som om denne gjør at usb driven blir "read-only". Finnes det en liten linux dist hvor jeg kan bruke usb disken som om det skulle vært en "ordentlig" harddisk?

 

Her kan dere se grunnen til at jeg må kjøre den på usb disk:

http://jorn.aakre.no/evoframe

 

I tillegg til "det vanlige" ønsker jeg også å kjøre apache+mono på den. Bilder/musikk tenkte jeg at den hentet over wlan på vanlige Fedora Core serveren jeg har.

 

Er takknemmelig for alle forslag og kommentarer.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En brukbar Slackware installasjon skal fint passe inn på 512MB, problemet blir i såfall, uavhengig av distro, å formatere med noe annet enn FAT16 og skrive bootsektor til en USB stick, min TwinMOS vil ikke noen av delene.

 

Så snart kjernen er lastet oppfører den seg som en vanlig SCSI disk, så det er ingenting i veien for å bruke den som envanlig hd.

Lenke til kommentar

Takk for mange svar. Jeg har kikket på endel av disse nå, og de ser jo fine ut. Litt av problemet med de jeg har sett på er at alt blir komprimert til et "image" og blir pakket ut når den boot'er.

 

Finnes det ikke noen små distribusjoner som ikke er pakket på denne måten? Det er litt håpløst å prøve å forandre på ting når nestegang jeg boot'er er alt forandret tilbake. Ikke engang passord klarte de å lagre. I tillegg sliter jeg med å finne dokumentasjon og lite hjelp å få på forumene hos dem.

 

 

Jeg sitter å prøver å få installert linuxfromscratch.org nå. Tror nesten det er lettere å gjøre det fra bunnen av selv enn å prøve å forstå en "stor" udokumentert distribusjon noen andre har lagd...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...