Gå til innhold

Style opp datakroken min - Spotlights ?


Anbefalte innlegg

Heisann

 

Har i et års tid hatt kontorhjørnet på bildet under og syntes det er helt ypperlig. MEN, det er alltids et MEN. Jeg har i en god tid følt et behov for bakgrunnsbelysning da jeg pr. dags dato kun har ett lys som står litt til høyre for der skjermen er. Dette er litt "ekkelt" i lengden og det anbefales jo til TV titting at man har litt bakgrunnsbelysning da det kan være skadelig over tid å se på en skjerm med alt lys slått av. Jeg har jo bare ett lys nå som "varmer opp" miljøet rundt om på skrivebordet mitt, men det er bare på én side. Jeg bare lurer på om noen har et forslag til hva jeg kan få gjort med mitt kontorhjørne. Har veldig lyst til å smekke inn spotlights på de stedene jeg har markert med røde piler, men så har jeg et dilemma. Det største er vel at jeg ikke vil at fester/skruer skal gå igjennom den til dels tynne plata som er på rundt 2cm. Jeg hører en indre stemme som sier at det skal mye til å få til dette med tanke på at platen er så tynn. Så har vi jo prisen på spotlights og ikke minst varme. Spotlights blir jo utrolig varme, gjør de ikke ? Vil jo ikke brenne ned hele skiten heller :p

 

Gode forslag mottas med takk, gjerne linker osv.. Bilder kommer om det kommer inn gode forslag som jeg kan få utført.

 

På forhånd takk :thumbup:

post-58-1104215490_thumb.jpg

Endret av gixxerman
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har til nå funnet noe på Ikea som kanskje kan være aktuelt.

 

25196_PE045815_S4.jpg

 

25202_PE109925_S4.jpg

 

00253_PE068034_S4.jpg

 

 

Likte den siste der da jeg har mulighet for å vende belysningen i den retning jeg selv måtte ønske. Tror jeg stikker på Ikea når de åpner og kjøper to stykk for å prøve. Er de midt i blinken kjøper jeg to til, ellers så har jeg jo 30dagers bytterett ;)

Hadde kanskje ikke trengt å poste denne tråden, men det kan jo være et lite tips for andre også. Er jo alltids nice med litt styling av "kroken" :D

Lenke til kommentar
Er vel ikke å anbefale å ha lyset bak skjermen.

Hvorfor tror du det kalles bakgrunnsbelysning ? Lysene skal peke nedover selvsagt så man ikke får det direkte i øynene.

 

Btw, ikke kjøp den nederste av bildene der over. Jeg gjorde det nettopp. Kjøpte to stykker av den og da må man enten skjære hull i plata for og få baksiden av lampa skjult. Man kan slippe og skjære hull i plata og bare skru den fast, men da må den henge litt under plata så det blir et mellomrom, og det ser bare teit ut. Sjekk tegningen jeg laget i en fart.(Gikk litt fort så ikke klag :p )

 

Skal derfor stikke og bytte de senere idag, men jeg fant noen som vil sitte tight oppunder plata og som lyser veldig bra, ser fine ut og koster lite. 169 spenn for tre stykk og de ser slik ut:

 

42314_PE136987_S4.jpg

 

Jeg kjøpte en pakke med de, men jeg skal bytte de to andre og kjøpe en pakke til. Da har jeg seks spotlights til 338kr. Da burde det bli nok belysning.

 

Sånn, da har jeg prøvet og feilet så dere slipper det. Vil anbefale de lysene som heter "Trettio" som jeg skal skaffe en pakke til av, og så vil jeg fraråde dere som ikke vil skjære hull i plata å kjøpe de førstnevnte som heter "Sexton"

 

Bilder kommer nok etterhvert som jeg får montert ;)

Lenke til kommentar

Jess, da var Sexton spot'ene byttet og ett sett til med Trettio spotlights innomhus. Nå har jeg 6 spot'er, så dette kan bli litt av et prosjekt hehe. Mulig jeg har litt for mange, men vi får se. Bildene kan det nok ta en liten stund med da søstern min låner digi-cam'et for tida. Tror jeg venter med bilder til jeg også har fått på plass den nye maskina og skjerm m.m :cool:

 

To be continued...

Lenke til kommentar

Sånn, da har jeg fått kobla opp tre av spottene. Tror jeg bare får ha den siste pakka til gode. Har plassert alle tre i midten bak skjermen i en trekant. Én lengst fremme i midten og de to andre på sidene bak. Ble faktisk veldig nice. Sorry at jeg ikke får lagt ut bilder nå men jeg har ikke kameraet for hånden akkurat ;)

 

Bilder kommer når jeg får tilbake kameraet. :yes:

Lenke til kommentar

Jeg har 8 spotter i skinne på taket mitt her. PC står i hjørnet, og lyset kommer bakfra.

 

Av erfaring, anbefaler jeg å sette spottene BAK skjermen din, slik at 70% av lyset er bak skjermen. Pass på at du ikke får det i øynene på noen måte, og at de ikke lyser på skjermen.

 

Jeg skal ta ned hele skinna fordi den gir FOR mye lys, den gir lys på skjermen som er ubehagelig, og det blir alt for mørkt uten dem.

 

Har prøvd med en vanlig skriveborsdlampe plassert over og bak skjermen (uten at den lyser på skjermen, eller meg) og det er veldig behagelig.

Lenke til kommentar

Hørt at det går ann å fikse dimm så du kan dimme lyset :thumbup: ... men men, 8 spot'er er kanskje i meste laget ja. Bak meg er det et bredt vindu så det er der jeg får lyset på dagtid, om det blir for lyst så lukker jeg bare gardinene. På kvelden så har jeg ikke noe lys bak meg, men det ble så utrolig mye bedre etter at jeg satte opp spottene foran skjermen anyways.

 

... nå gleder jeg meg bare til jeg får alle delene til maskina jeg skal sette sammen og den 19" LCD skjermen. Blir 22 lapper alt i alt. yeye, koster og være kar :whistle:

Endret av gixxerman
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...