Gå til innhold

er Pentium M 2Ghz verdt pengene?


Avathar

Anbefalte innlegg

Jeg driver å tenker på å kjøpe en bærbar PC for tiden, og tenker på å kjøpe 1557 maskina fra Netshop. Når det gjelder prosessoren står jeg mellom den på 1,8Ghz og den på 2Ghz, og lurer på om ytelsesforskjellen er så mye bedre at det er verdt de ekstra pengene det koster (1000kr mer)?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Intel kommer med en 2,1GHz Pentim-M modell som vil bli toppmodellen enn så lenge i serien. Denne prosessoren er planlagt introdusert i oktober og vil få produktnummeret Pentium-M 765. I tillegg har Intel valgt å gi Celeron-M en solid oppgradering ved å doble cachen til 1MB. Denne modellen, Celeron-M 360, vil være klokket til 1,4GHz. Hvis prisen blir riktig kan nok denne virkelig skyte fart på budsjettmarkedet. Inntroduksjon av nye toppmodeller vil også skyve prisen nedover for de andre i serien, noe vi forbrukere setter stor pris på.

 

I første kvartal 2005 vil Intel introdusere Sonoma-brikkesettet som vil gi 533MHz FSB, PCIe og DDR2 RAM til bærbare. Samtidig vil FSB til Pentium-M serien økes til 533MHz med introduksjonen av Pentium-M 770 som kjører på 2,13GHz og støtter NX.

 

Intel har også gitt uttrykk for at prosessorene i Centrino-familien vil erstatte Pentium 4 mobile prosessorene, og etter første kvartal 2005 vil Pentium 4 mobile prosessorer gå ut av produksjon. Men de skal før den tid lansere Mobile Pentium 4 552 som får en klokkehastighet på 3,46 GHz og HyperTreading støtte.

 

Pentium M har ikke hypertreading støtte, det er kun Pentuim 4 Mobile som har dette!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...