Gå til innhold

Hvordan forhindre at folk laster ned *.pdf?


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg skal lage en veldig enkel web side hvor det blir lagt ut en veldig sjelden bok i PDF. Hver side blir en pdf fil. Er det mulig å forhindre folk at de laster ned disse filene? Jeg vil gjerne at de kommer tilbake til min web side hvis de vil lese den enn å bare laste den ned og glemmer meg. :D

 

Er det mulig, og hvis det er det, er det den beste løsningen med pdf, eller bør jeg konvertere boka til noe annet?

 

Takker for alle svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ok, det blir ikke pdf da.

Jeg så på en web side at når man går over bilder med mus, så blir bilde forvandlet til noe annet og det er ikke mulig å laste den ned. Hvordan kan jeg gjøre slik?

 

Jeg fant kildekode til det, og det ser slik ut (en del):

 

<a href="#" onMouseOut="MM_swapImgRestore()" onMouseOver="MM_swapImage('Image10','','../photos/back_150_260.gif',1)"><img name="Image10" border="1" src="../photos/sport.jpg" width="150" height="260" align="left"></a>

 

 

Er dette javasript?

Lenke til kommentar

Man kan forhindre prt.scrn også, alle knapper fra tastatur kan man forhindre med javascript - blir en veldig irriterende side.

men folk får tak i det de vil ha, så lenge det er synlig, alt fra å se på kildekoden til å sjekke cache folderen. Du kan kanskje forhindre en stor del, amatører, men uten om det er det ikke stort å gjøre.

 

Er det noe du ikke vil at folk ikke skal få tak i, ikke legg det ut på nettet.

Lenke til kommentar

Du kan, om du vil, legge inn sprerrer for høyre musetast, tastatursnarveier og alt du finner på, men du kan aldri hindre at folk får tak i boka di. Kan man SE det med øynene kan man skaffe seg det.

 

Det lureste vil være å lage det som flash. Det er køddent å laste ned, og man kan ikke markere teksten (eller?) og så kopiere det... må altså lese det på skjermen. Men det er jo egentlig piece of cake for erfaren datakar å få ut informasjonen til fila.

Lenke til kommentar

Og dersom folk slår av javascript i nettleseren?

 

Mange flash spill fungerer kun når du spiller dem når de ligger på serveren. Fordi i flash kan man sripte det slik at du sjekker referer, sjekker path fila ligger på etc.

Jeg tror dessuten det er en kompilert fil, så å laste ned å kikke på binærkoden tror jeg har lite for seg.

Lenke til kommentar

Når det kommer til flash så er det kanskje det beste.

men vil bare kommentere noen poster her, for det er ikke noe problem å laste ned swf filen. problemet er å få dataen ut.

 

kan bare se på kildekoden, se hvor swf filen ligger, åpne den i browseren, og lagre siden.

 

kan ikke flash, så vet ikke hvor vanskelig det er å få ut data derfra.

Lenke til kommentar

Tror det er best og enklest å sperre høyre museknapp og legge boka på nett som *.jpg filer. (Hva er den enkleste måte å gjøre det på? Er helt grønn når det gjelder web design. :blush: )

 

Tror det holder i massevis for mine framtidige lesere. :) De er ikke så flinke med dataen.

Skal ha en versjon av hele boka i *.pdf som jeg skal gi til mine venner.

 

Forresten, jeg hadde flere programmer hvor det var mulig å hente filer ut i fra flash fil. Tror en av dem het swf decompiler eller noe....

Lenke til kommentar

Var det meg hadde jeg gjort det så enkelt som at jeg hadde lagt til en liten notis om at stoffet var hentet fra den-og-den adressen i PDF-fila, sammen med en notis om at det ikke er ønsket at folk sprer fila, men heller adressen til websiden der den ligger. Jeg har tro på at det fungerer like bra som noe annet. Har du noe som er vrient for Ola Nordmann å få tak i vil det alltid være noen scriptkiddies som tar det som en utfordring og provokasjon, og som dekompilerer flash-fila/PDF-fila og sprer det uansett.

Lenke til kommentar

Skal du ha brukere tilbake lager du en nettversjon av boka, vil du tenke på

brukeren og ikke deg selv legge du dette ut i pdf. Eg f.eks ville aldri lest en

bok på skjerm, da er pdf og print en utmerket løsning.

 

PDF-filer kan du beskytte veldig bra så misbruk er ikkje noe å være redd for,

det er store muligheter å sette sikkerhet i pdf dokument. Du kan f.eks låse

filen til bruker maskin gjennom lisenser du lager. Da hindrer du spredning.

Endret av kvikks
Lenke til kommentar

Som en liten påsiden kommentar.

www.baen.com som er en SF forlegger selger alle bøkene sine elektronisk UTEN noen som helst DRM. Disse bøkene er New York Times bestsellere som folk faktisk kjøper og betaler gode penger for. De har heller ikke såvidt meg bekjent noen større problemer med kopiering enn andre forlag.

 

Hvor vil jeg med dette, jo, for meg ihvertfall så liker jeg sites som gir meg ting uten at jeg må umake meg sinnsvakt for det. Da kan jeg tilogmed være villig til å betale (har selv kjøpt bøker for rundt $200 hos nevnte forlag de siste par årene), hvis innholdet er bra. Dermed legg ut ting som ensiders PDF'er eller lignende som gjør at folk må enten dra den ned fra deg eller få den av en venn. Sørg for at det åpent tilgjengelig det du faktisk deler ut, dvs gjerne flere formater tilogmed, og alltid legg ved en link/banner/whatever tilbake til din side. Noen få vil sikkert fjerne linken din, men sålenge den ikke blinker eller er plagsom så vil ikke folk gidde å fjerne den og dermed har du reklamen din. De leser denne ukens fortsettelse av boka og ser linken din og de som liker den bokmerker siden din og er tilbake hver uke...

 

På den måten jobber du MED internett og ikke mot det, hvor godt det fungerer er det jo bare å se på MP3 distribusjon og RIAA :)

 

Cobos

 

Mine 2 øre ihvertfall

Lenke til kommentar

En annen ting (for å jobbe mot internett igjen) du kan gjøre, er å bruke en blanding av php og flash. Flash har gode muligheter til å hente inn eksterne filer, og du kan likesågpdt bruke php til å presentere disse dataene. Folk vil alltid kunne laste ned flash.swf filene, men de er, _uten å vite det_, avhengige av at flash fila blir "matet" med data. Disse dataene kan du styre vha php. Her finnes det uendelig av muligheter igjen..

 

*edit leif

Endret av phanti
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...