Gå til innhold

For varme harddisker ?


Znoken

Anbefalte innlegg

Har 3 stk seagate harddisk...

 

Disk 1: 80gb ata=56 grader

 

Disk 2: 120gb ata=58 grader

 

Disk 3: 200gb s-ata=62 grader Helt ny..

 

 

Syns tempen er unormal høy eller er det vanlig temperatur...Bruker speedfan til og måle temp....

 

Hva er smertegrensen for disse harddisken...noen som vet...

Endret av Znoken
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Er det noen som har forslag til hvordan få ned tempen....Vil ikke ha viftekjøling siden jeg har vannkjøling og vil fortsatt ha en stillegående pc.... :hrm:

Mener du at vannkjøling eliminerer behovet for vifter? Det kan sa ikke stemme med mindre du har gjort drastiske ting som å vannkjøle PSU'en, skjermkortet, chipsettet, CPU og ha en lydløs måte å kjøle vannet på.

 

Du klarer nok å mekke en dugelig løsning selv. F.eks ved å lage luftledere som retter luftstrømmen i kabinettet forbi harddiskene. Du kan også øke avstanden mellom hver disk.

 

Forøvrig så kan du sikkert kjøpe en stillegående 12cm-vifte og sette den på 5 eller 7 volt. Da blir den så godt som lydløs. En slik vifte vil være nok i massevis til å kjøle harddiskene hvis det er minst noen cm mellom diskene.

Lenke til kommentar

Hei,

 

Tror der er ganske varmt i dit kabinett.

 

Hvis du har 2 ledige 5 1/4" brønne (der CD-spiller sitter) da kan jeg anbefale denne Win7500.

 

Har selv et par stykker. Man må dog snu viften (5 minuters Jobb) så den blåser ut i stedet for å sende varm luft inn i kabinettet. En genial og billig flerfunktions hardiskkjøler og veldig stillegående.

 

Mvh

Kimmer

Endret av Kimmer
Lenke til kommentar

Det er ganske enkelt å fikse vannkjøling på HDD. Stikk innom en blikkenslager og kjøp litt av en kobberplate. Bør være minst 1mm tykk. Sørg for at de kutter til platen til riktig størrelse. Den må være lang nok til å dekke mesteparten av langsiden på harddisken, og høy nok til å kunne holde på antall harddisker du ønsker å kjøle. Lag to slike.

Dra deretter til Biltema og kjøp kobberrør og loddetinn.

 

Først så må du bore hull i kobberplaten, slik at du kan skru fast harddiskene til denne. Deretter kutter du opp en passe bit kobberrør. En passe bit er en lengde som tilsvarer omtrent omkretsen til kobberplaten din. (ta av plasten rundt først seff). Så tetter du den ene enden ved å slå denne flat. Fyll opp røret med finkornet TØRR sand. Du kan tørke fuktig sand i en gryte. Deretter trenger du en varmepistol. En så kraftig som mulig. Og hansker trenger du også. Du må nemlig varme opp midten av røret, og bøye dette. Uten sand i så vil det bli flatt, så pass på at den enden som ikke er tettet aldri vender nedover. Bøy så forsiktig frem til du får en fin bue. Tøm ut sanden og blås gjennom det for å se at det ikke er tett. Dette røret lodder du fast til kobberplaten ved hjelp av varmepistolen. Røret skal ligge helt flatt på kobberplaten når du lodder, så du må nok bøye det til litt, bare ikke bøy det flatt.

 

Når dette er gjord, så kutter du til endene av røret, og vips, så har du en harddisk-kjøler. Du trenger ikke kjøle begge sider av harddiskene. Legg imellom litt kjølepasta rundt skruehullene, så kjøles dem bedre.

 

Om du vil ha nipler å koble slangene på, så kan du kjøpe dette på biltema, og lodde dem på enden av røret med varmepistolen. Sørg for at kobberplaten ikke blir for varm i denne prosessen, for da lodder du den av kobberrøret igjen. Det kan være lurt å la kobberrøret stikke litt ut fra kobberplata. 2-3 cm burde gjøre susen.

 

Har laget to stykker av disse nå, begge har plass til fire harddisker. De kjøler mer enn godt nok. Harddiskene mine sank fra 55-60°C til 40°C med denne løsningen. Vanntempen økte ca 1-2°.

 

Om det ikke kom ordentlig frem, så var vitsen med den andre kobberplaten (som vi ikke loddet noe på) å ha en plate til å skru på andre siden av harddiskene på denne måten vil du fordele varmen mellom harddiskene på den siden.

 

Har ikke noe bilde for hånden, men her er en ascii figur av siden på platen. Dere skjønner sikkert hva som er kobberrør:

 

      |-----------------|
      |                     |
 ----|-------------\   |
      |                 |  |
 ----|-------------/   |
      |                     |
      |-----------------|

 

Ko_deZ

Lenke til kommentar

Hej

 

 

 

Jag har en Chieftec låda, med plats för 6 HD, men jag har bara 3 HD i, så det är mycket luft mellan dem. Satt två 92mm fläktar vid HD och enligt programmet HDD TEMP så har jag 29 grader på HD.

 

Hade jag haft 50 grader på min HD hade jag blivit orolig.

 

Bästa hälsningar

 

Omar Brännström

Lenke til kommentar

En stillegående vifte eller to på 5v/7v og kanskje litt mellomrom mellom diskene hadde gjort underverker. Du hadde uansett ikke lagt merke til en slik vifte, å si noe annet er galskap. Forresten, når diskene er så varme, har du sjekket temperaturene på de andre delene, skjermkort, chipset og CPU? Mulig også disse holder en for høy temp grunnet den (angivelige) varme luften inne i kabinettet. Hva med en stillegående 120mm til å blåse inn luft?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...