Gå til innhold

+12 V for lav?


Muffen

Anbefalte innlegg

Som dere kan se på bildet ligger mine +5 V, +3.3 V og det ca. på ca. de verdiene de sier. Men +12 V ligger på bare 1.92V.

 

Pc'n kjører helt fint, så hva er egentlig den +12 V godt for? Skal jeg rote meg inn i bios og prøve å sette den opp til 12, eller er det ikke så farlig? Vil jeg merke noen forskjell om jeg setter den opp til 12V?

 

Mitt hovedkort er et MSI K8N NEO2 Platinum-54G Hovedkort S939 nForce3 250Ultra,SATA,GbLAN,ATX,Dual-DDR.

post-24-1103494866_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

+12V brukes som regel av harddisker, CD-rom'er/brennere, ekstra strøm til heavy-duty skjermkort og selvfølgelig CPU. +3,3V og 5V brukes av hovedkort, AGP/PCI-kort osv.

 

Alle komponentene i en PC er laget for å tåle +/- 5% variasjon av spesifisert driftsspenning, men +12V på 1,92V være feil. Maskinen ville aldri i livet startet med så lav spenning :cool:

 

[EDIT]:

Spenningsnivåene leveres direkte av strømforsyningen og kan ikke endres. Det er rett og slett spenninger som må være slik og slik for at PCen skal fungere. På samme måte som at det går dårlig med diesel på en vanlig bensinmotor, funker det ikke å ha andre spenninger enn standard (+/- 5%). Da måtte man rett og slett endret hele maskinen (eller endre hele motoren i bilen), hvis man skulle endre noe så grunnleggende.

Endret av ufo
Lenke til kommentar

Det MÅ være feil ja, hvis jeg skal få gjette, sier jeg at det mangler et desimal i Everest, og at du i virkeligheten har 11,92Volt.

 

Jeg stusser også faktisk litt over at prosessor'n din er 32 Grader, som jo er helt topp, men vifta raser avgårde med 5192 rpm står det...

(Nå har jeg selv Prescott med boxed vifte, og den er øredøvende fra 3000 rpm og opp, syns det hørtes mye ut?)

Endret av pcp160
Lenke til kommentar

Takk for alle svar! Da er det altså ingenting jeg trenger å bekymre meg over. :)

 

Og det med cpuvifta (det er boxed-vifta til athlon64 3500+), jeg hører ikke noe mye til den uansett siden det er flere andre bråkete vifter rundt om i kabinettet. Men jeg tror det er en funksjon jeg kan skru på slik at viftehastigheten endrer seg etter temperaturen på cpu'n, noe som kan være kjekt hvis jeg bytter ut de bråkete viftene i kabinettet med mer stillegående vifter. :yes:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...