Gå til innhold

Harry Potter - Bøkene, filmene. *Spoileradvarsel*


Hva synes du om Harry Potter & The Deathly Hallows?  

344 stemmer

  1. 1. Hva synes du om Harry Potter & The Deathly Hallows?

    • Beste boka i serien, superbra!
      90
    • Fornøyd med boka, verdig avslutning
      161
    • Helt grei, men svarte kanskje ikke helt til forventningene
      31
    • Boka innfridde ikke i hele tatt, dårlig avslutning
      12
    • Har ikke lest den
      51


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Vi så at Snape drepte Dumbledore med Avada Kadvra. Vi "hørte" han si Avada Kadavra. Men så vidt jeg vet, så er det sånn at man virkelig må mene det for å kunne bruke Avada Kadavra. Det hjelper ikke å bare rette staven mot noen og si formelen. Du må virkelig ville drepe vedkommende. Så hva om Snape da ikke ville det, dersom det hele var planlagt fra Snape og DD sin side. Og i det Snape utførte den "uvillige" formelen, iscenesatte Dumbledore en død som var nøye planlagt, en plan som Hagrid også var involvert i på forhånd.

Og siden vi ikke så DD i begravelsen, var han ikke der. Han har gjemt seg et helt annet sted, og Snape er hos Voldemort. Akkurat etter planen. Voldemort tror DD er død, og at  han virkelig har Snape på sin side.

 

Det er én teori

 

Men det kan jo selvsagt være at Dumbledore virkelig er død, men jeg tror det var planlagt. Han sier jo "Severus...please..", og vi skal selvsagt tro at det er DD som trygler om å få leve. Sånn tror jeg ikke Dumbledore er. Jeg tror det var at han ba om at Severus skulle klare å drepe han. Tror ikke Dumbledore dør forgjeves.

6445672[/snapback]

 

Dessuten så hører man jo om at man kan bruke forbannelser kun ved å tenke på de. Hva hvis Snape tenkte på en annen forbannelse, men sa Avada Kadavra? Fult mulig. Det forklarer også hvorfor det så så "merkelig" ut da DD "døde".

 

Dessuten i begravelsen, hvis jeg husker riktig så begynte kista til DD å ta fyr uten at noen setter fyr på den. Akkuratt det som skjer med føniksen til DD, og vi vet hva som har skjedd meg den hver gang den har gjort det.

+ at vi får vite at DD bruker ild for å "skremme" Voldemort, så mulig at DD er immun eller no tøft no mot ild.

For å ikke glemme det Harry leste om i 3ern, om den heksen som lot seg brenne mange ganger, og brukte bare en flammefrysformel eller no' sånt. Hvis DD var i kista, så er det mulig han brukte sånnen formel.

Lenke til kommentar

nesten alle "nye" teorier i tråden er hentet fra (tvilsomt evt lik som på) www.dumbledoreisnotdead.com

 

en annen teori enn at han ikke døde på ordentlig. denne her er for så vidt også nevnt, men ikke frempekt noe særlig: dumbledore er ikke dumbledore som prater med harry i boka, men en annen med polyksir.

 

dette må jo nesten nødvendigvis være en fra ordenen (om ikke en ond, men harry ligger så dårlig an fra før av at jeg tviler på det). kanskje snape er dumbledore og omvendt. kanskje tilogmed hagrid?

Gygrid [Hagrid] ville jeg betrodd mitt liv til
Lenke til kommentar
Kom på noe nå, ilden som brenner(?) kisten til Dumbledore kunne jo symbolisere at han blir gjenfødt akkurat som en Føniks, altså at han ikke er død!

6449496[/snapback]

Akkuratt som Strife_Cloud nettopp sa :p

6449575[/snapback]

Ops, går vist litt for fort her, selv uten Tonio! :p

Endret av Jokko88
Lenke til kommentar
Kanskje det er sant, men uansett kan jeg nesten garantere at DD overlevde på grunn av en horcrux/malacrux, han ville aldri gjort noe sånt.

6448864[/snapback]

 

 

Huh?

 

Mener du at dumbledore aldri ville gjort det (horcrux)? Setninga di er litt rar. Men jeg kan love deg at DD aldri ville gått så dypt som å lage en horcrux. Dark magic på sitt verste. "To a well organized mind, death is only a new adventure"

 

Tror ikke DD frykter døden (slik Voldemort gjør)

 

~~~~~~

 

Det som Rowling gjør i alle Harry Potter bøkene. Hun planter diverse ting som blir avgjørende for hva som skjer mot slutten. F. eks har vi Portkeyen som blir introdusert tidlig i GoF. Da tenker jeg selvfølgelig på at i det siste året(?) lærer de å bruke "non-verbal" spells. Og det kan legge grunnlaget for det som skjer på toppen av tårnet?

 

1. Harry finner ut om Erised speilet (Hvorav er veldig viktig for slutten)

2.Harry er parselmouth (Samme)

3. PoA blir animagus introdusert rimelig tidlig. Som igjen er avgjørende for handlinga.

4. GoF som nevnt har vi portkeys.

5. Jeg har akkurat begynt på Ootp nå, men vi finner sikkert noe der.

6. I Half blood prince har vi non-verbal spells som blir introdusert tidlig, og muligens avgjør slutten av boka?

 

Bare noen ideer.

~

 

edit:

 

I mot dumbledore er i live greia:

 

Bildet på kontoret.

Rowling sier at de som dør. Dør.

Endret av Rampage
Lenke til kommentar

Man kunne jo si at ho refererte til de som døde i OoTP og ikke Dumbledore og kan lure seg unna med det. Det e r mye som hinter til at Dumbledore ikke er død.

 

 

edit: fant riktig url :p

 

mugglenet.com Den har flere interessante artikler der de analyserer og tolker det som skjedde og spår fremover. Mye er ekstremt offbase, men mye er bra

 

Mye presens/preteritum errors ettersom jeg edita den kjapt ^^

Endret av Rampage
Lenke til kommentar

Mange vil nok si at det er å overanalysere når man begynner å spekulere i om DD er død eller ikke.

Kanskje...kanskje er det det, men man kommer likevel ikke unna det faktum at det var en hel del merkelige ting rundt døden og begravelsen hans. En del ting som gjør det mulig at han faktisk er i live. Dersom Rowling ville gjøre det helt klart at DD var død, så tror jeg hun hadde gjort det mer tydelig der og da. Men det er mulig jeg tar feil.

Endret av Nevnarion
Lenke til kommentar
Kanskje det er sant, men uansett kan jeg nesten garantere at DD overlevde på grunn av en horcrux/malacrux, han ville aldri gjort noe sånt.

6448864[/snapback]

 

 

Huh?

 

Mener du at dumbledore aldri ville gjort det (horcrux)? Setninga di er litt rar. Men jeg kan love deg at DD aldri ville gått så dypt som å lage en horcrux. Dark magic på sitt verste. "To a well organized mind, death is only a new adventure"

 

Tror ikke DD frykter døden (slik Voldemort gjør)

6450094[/snapback]

 

 

Beklager, det riktige skulle så klrt være: "men uansett kan jeg nesten garantere at DD IKKE overlevde på grunn av en horcrux/malacrux"

Lenke til kommentar

Jeg står faktisk fast på at DD døde, og jeg klarer nesten å godta det. Men jeg vil åpne en ny diskusjon: Er virkleig Slur blitt ond?

 

Jeg mener at Slur ikke "drepte" han med vilje (hvis DD i det heletatt er død), men han ble nødt til det. Han ville tilbake til Voldemort, og ødlegge han fra kjernen - være den ultimate spionen. han visste jo at DD ueansett ville ha dødd, til tross for Malfang, for DD var jo så sårbar. Så hvorfor ikke skape en fordel av det.

 

Men jeg klarer enda ikke godta at en så nær DD ville ha klart å drepe ham. Men jeg klarer heller ikke innse at DD hadde feil hele tiden - at han kunne være så dum.

 

Hva tror dere?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...