Gå til innhold

Vurderer Dual-Skjermkort PC, hva trengs/er best?


Anbefalte innlegg

Ok, som topic sier, vurderer å oppgradere utpå nyåret til en dual-skjermkort PC, men aner ikke foreløpig hva som er best med tanke på hovedkort osv.

 

Pris er ikke så altfor nøye for øyeblikket, men helst ikke over 25000,-. Bruksområdet er vel 99 % spill regner jeg med :innocent:

 

Uansett, er det en vennlig sjel som kanskje kunne hjelpe meg med et (eller flere) brukbare oppsett?

 

AMD 64 er også å foretrekke fremfor P4 hvis ikke det er noen uante fordeler med P4 når det gjelder 2 skjermkort :)

 

Har foreløpig en gammel 19 tommer skjerm, den holder en stund til.

 

mvh

 

Gnurk

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ok, takk skal du ha. Ville nok ikke ha bestemt meg allerede, siden prisene nok vil falle litt til i perioden januar-mars, men hadde vært greit å fått et evt. prisoverslag for å ha noe å sammenligne med til senere :)

 

Har sett på noen ferdig leverandører (f.eks. Alienware), men det blir nok noe dyrt med toll osv O.o

Lenke til kommentar

Trådstarter: SLI er "emerging technology". Det er knapt blitt testet rundt om kring, og finnes knapt ett eller to hovedkort som støtter TO PCI-E busser med høy nok båndbredde. En kjapp søk på produktguiden viser ASUS og Gigabyte. Bare Asus sitt hadde pris. Men ingen skjermkort dukket opp på listen. Så jeg er usikker på om SLI verifiserte skjermkort selges i Norge.

 

Spørsmålet ditt bærer mer preg da av at du har lyst til å prate om kul teknologi, men som du i nærmeste fremtid ikke har råd, eller kan kjøpe pga ingen i Norge selger det noe særlig enda. Denne posten ville da passet fint under mange andre tråder som sikkert omhandler SLI tema. Og spørsmålet blir også da veldig teoretisk siden de som har blitt testet på nette er referanse kort, og kanskje ikke reele tester av kort som er i salg. Ut fra hva jeg har lest er det fortsatt en jobb å gjøre på driver siden for Nvidia.

 

ATI har også annonsert en lignende teknologi som skal komme på nyåret.

 

Prisen er også et aspekt, da det er topp modellene som støtter SLI. Da snakker vi 4 - 5000 kr klassen skjermkort. Og du trenger to, pluss et hovedkort. Vi snakker om 10 000 kr bare for å få en 10 - 50% økning i spill ytelse (noen spill fungerer ikke med SLI engang). Kan hende du har mer penger enn paven..men i mitt hode så er det mye penger for lite effekt.

 

Jeg spår at SLI ikke vil få noe særlig grep om markedet før sommeren eller høsten 2005 når hele produktlinjer er SLI sertifiserte. Alt fra high end til low end skjermkort. Men veldig usikker på om man vil enable SLI i low end skjermkort...da det kan undermindere hele high end markedet. Hvorfor kjøpe et 5 000 kr skjermkort når to til 1000 kr gjør samme jobben.

 

AKIRA

Lenke til kommentar

SÅ langt jeg vet vil alle PCI-E skjermkort av type 6800 GT, Ulta samt 6600GT fungere i SLI. 6800GT selges i norge for PCI-E nå (dog ikke på lager enda):

http://www.pcutstyr.no/main.php3?PI=11&PNO=147142

 

Men det er ikke akkurat billig. PCI-E versjonene er desverre foreløbig mye dyrere enn AGP-versjonene, og slik vil det nok holde seg til produksjonen av nye PCI-E blir stor nok til å fylle etterspørselen.

 

-Stigma

Lenke til kommentar
Spørsmålet ditt bærer mer preg da av at du har lyst til å prate om kul teknologi, men som du i nærmeste fremtid ikke har råd, eller kan kjøpe pga ingen i Norge selger det noe særlig enda. Denne posten ville da passet fint under mange andre tråder som sikkert omhandler SLI tema.

 

Heh.

 

Nesten på grensen til å være mer arrogant enn hjelpsomt ? - "Assumption is the mother of all f*ck-ups".

 

Er vel mer korrekt å si at jeg hadde en oppfatning av at SLI var kommet litt lenger. Grunnen til at jeg vil vente til litt utpå nyåret er rett og slett pga. en del utgifter som må ut av veien før ny PC blir aktuelt.

 

10-50 % økning er vel og helt avhengig av hva man har fra før, jeg sitter for øyeblikket på en AMD Athlon 64 3000+ med ATI Radeon 9800 Pro, som nå begynner å "sakke litt etter".

 

Takker dere andre for fornuftige svar, inntil videre får jeg tydeligves prøve å pusle sammen et eller annet som inkluderer et X800XT e.l., og evt. bruke det til prissammenligning senere.

Lenke til kommentar

SLI har noen barneproblemer ja, men ytelsesøkningene vi snakker om er betydelig høyere enn 10-50% i forhold til et enkelt kort. Dette vet du om du har lest noen tester på SLI i det hele tatt.

 

Ja, SLI er littegrann småbuggete foreløbig. Ja, SLI har noen problemer i noen spill enda. Og ja, det vil utvilsomt bli bedre etterhvert, men selv i de tilfellene der det er finpussing som gjennstår å gjøre, så er ytelsesøkningene markante. Vi snakker lett om 50-80% (i høye oppløsninger/AA/AF) når SLI fungerer slik som det skal. At det ikke funker 100% i 100% av spill enda er jo helt å forvente med helt ny teknologi. Jeg hadde blitt mer overrasket om det IKKE var en del problemer. Jeg dog tro på at Nvidia med litt tid vil ordne opp slik at de aller aller fleste spill vil kunne nytte godt at et SLI-setup.

 

http://www.hexus.net/content/reviews/revie...XJsX3BhZ2U9MTM=

 

Om det dog er verdt den ekstreme prisen og mangfoldet av andre "bi-effekt" problemer (varme, strømforbruk, støy osv.) er en helt annen diskusjon. Jeg har ihvertfall stor tro på at SLI og generell multi-GPU rendering teknologi vil vokse seg stor og sterk fremover, akkuat som multi-CPU. Det jeg tviler litt på er om det er lurt å hoppe på nå med en gang, mens teknologien fremdeles er helt ny og relativt uprøvd.

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

SLI på en gammel 19" crt skjerm høres ut som å overdrive ganske masse.. :) Hvis den gamle 19" crt skjermen ikke støtter 1600x1200 i ihvertfall 85hz. Noe som ikke er uvanlig, men da er det en gammel GOD 19" crt skjerm...

 

Jeg for min del ville heller lagt mer penger i en god skjerm - eller to, enn skjermkort som halveres i pris på 1 år.

 

På den andre siden, det er bedre å kjøpe SLI enn det er å kjøpe en Fx-55...

 

Dessuten har jeg jo sett 6800gt til 3295. Det var agp versjonen, men, fortsatt, sli vil da bare koste 6590,- Ingen ublu pris for 50-80% ytelsesøkning. I forhold til å kjøpe markedets hotteste cpu og ram får man svært mye igjen for pengene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...