Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Brille- og linsetråden !


Kurt P

Anbefalte innlegg

Jeg bruker egentlig "data-briller", men bruker de bare hjemme og på jobb. På skolen derimot bruker jeg aldri briller, men jeg har merket i det siste at på slutten av skoledagen myser jeg skikkelig, og jeg blir så sliten og trøtt i hodet at jeg kan sovne om jeg holder øynene igjen i noen få sekunder.

 

Kan denne trettheten og hodepinen ha noe å gjøre med synet mitt? Kan det plutselig ha blitt verre? For det har jo gått veldig fint i et halv år nå uten briller på skolen. Bruker ikke data så alt for mye på skolen heller, men det blir jo de gangene jeg tar notater o.l.

 

Føler meg så teit med briller, så tørr ikke prøve en dag med de på skolen :blush: og linser virker så slitsomt...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Å ikke bruke briller når man ser dårlig, fører ofte til hodepine, trøtthet og i sin tur muligens dårligere syn. Jo mer du sliter ut øynene dine, jo dårligere blir synet. Så anbefaler deg å begynne med briller også på skolen! Hvis du bryr deg mer om hva andre mener om deg, enn synet ditt, får det være ditt valg. Selv synes jeg briller ser kjempebra ut, og går med briller fra jeg står opp om morgenen til jeg legger meg om kvelden. Men så er synet mitt på ene øyet såpass dårlig at jeg nesten er nødt til det.

 

Om du føler briller hemmer deg sosialt kan du alltids begynne med linser. Men fine briller med tykk ramme f. eks er bare koolt.

Endret av Snorre
Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

jeg har -3,00 og -2,75... og brukt linser siden jeg var 12, det er ikke noe stress tar 30sekunder å ta på seg... men bruker briller på kvelden før jeg legger meg, null stress med linse...eneste dumme er når du har svømming på skolen men bare bruk dukkebriller eller svøm hele tiden framover når du har linser på under vann, faller faktisk ikke av.. Fins det linser man kan sove med?

Lenke til kommentar
Føler meg så teit med briller, så tørr ikke prøve en dag med de på skolen :blush: og linser virker så slitsomt...

Jeg syns jeg selv har ganske stilige briller, tro det eller ei, og har ikke noe imot å gå med briller. Får komplimenter for at jeg kler det og :)

Skjønner ikke hva som er så galt med briller.

Lenke til kommentar

Bruker både briller og linser, alt ettersom. Bruker kun dagslinser, da jeg ikke tålte månedslinser. Er forsåvidt veldig fornøyd med det. Har -3,5 på begge øyne, men har nok blitt litt dårligere i synet i det siste altså. Føles sånn ihvertfall. Har også skjeve hornhinner, samt at jeg har svekket dybdesyn på det ene øyet.(..)

Lenke til kommentar
Finnes det årslinser? og er det anbefalt å bruke?

Bruker briller nå btw, men må bytte de snart uansett

 

Tror nok det nærmeste du kommer er månedslinser som du fremdeles må ta av hver kveld. Du må la øynene puste litt om natten ellers kan det bli skader/slitne øyne.

 

Minte meg foresten om en artikkel i VG i fjor.

Feil!

Må ikke ta av linsene hver kveld, ved bruk av månedslinser. Finnes to(?) typer månedslinser. De man må ta av hver(!)kveld, og de som kan kan sitte på konstant i maks 30 dager. Har akkurat snakket med min optiker om dette. Jeg har brukt dagslinser helt siden jeg fant ut at jeg hadde dårlig syn (-1,50). Men nå drar jeg inn i Militærpolitiet(MP) snart, og da trenger jeg noe annet en dagslinser. Så han anbefalte meg månedslinser som en ikke behøver å ta av. Jeg fikk et par gratis, som jeg tester ut i dette øyeblikk. Har hatt de på siden fredag, og storkoser meg. Selvom det er litt annerledes enn vanlige dagslinser!

 

Takk for meg =)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132

ANgrer på at jeg kjøpte masse en dags-linser. Er noe dritt å stresse med å ta det på når man har det travelt om morgenen, så blir til at jeg aldri gidder å bruke det. Skulle ønske den dumme kjerringa hadde råda meg til å kjøpe månedslinser istedet.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132

Har heldigvis bare -0.75 så er ikke så veldig avhengig av å bruke linser hele tiden. Har gått mange måneder uten noen ting og merker at jeg på en måte blir litt svimmel og slikt og ser litt dårligere enn jeg gjorde før, så får vel tvinge meg selv til å bruke det. :(

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...