Gå til innhold

Ville du kjøpt Windows?


Anbefalte innlegg

Quote:


Den 2002-05-23 06:12, Afseth skrev:

Quote:


Den 2002-05-22 23:07, MrLee skrev:

Hvis alle som skulle bruke Windows måtte kjøpe det, så hadde det ikke kostet 3k for WinXP Home Edition, slik som det gjør nå...da hadde det sikkert kostet nærmere 500 spenn, så da hadde jeg kjøpt det ja.


 

Det koster 1.179 kroner for fullversjonen av norsk Windows XP Home edition. Pro koster noe over 1.700 kroner. Hvor har du det fra at XP home edition koster 3000???

 

 

Ok, jeg sier ikke at 3k for home edition er representativt for hele markedet, men jeg har sett det koste 2990 (ok da, ikke helt 3k da :smile:) på Obs! på Mariaro i Stavanger...Jeg er fullt klar over at det er en sinnsyk pris, men jeg trakk den frem for å sette ting på spissen.. Forresten så ville jeg oxo ha brukt pro, jeg sa bare home ed. fordi det er den eneste versjoenen jeg har pris eks. på :smile:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Quote:



Tjahr. Her vil jeg paastaa at du tar feil. God programvare koster ikke penger. Har du noensinne sett en hundrelapp sitte aa programmere?

Nei, god programvare tar tid. Og vet du hva? Det er helt greit.



 

Tid er jo penger da.. :smile:

 

Quote:



Jeg synes heller ikke dette er en urimelig pris. Jeg synes Windows er urimelig.


 

Hvorfor??

 

Quote:


Dere som ikke bruker penger på OS/software (som jeg ser på som det samme), bidrar ikke en dritt til å forbedre den.


 

...Du har virkelig en rar logikk. Synes du da at crackere som oedelegger for millioner bidrar til aa forbedre M$ sin dritt?

 

WTF mener du egentlig med det, her er det ikke noen sammenheng?

 

Quote:


Linuxelskere ender med å møte seg selv i døra når de hevder at Microsoft er griske som tar seg betalt for programvaren de utvikler. De driver ganske enkelt business. Det må Linuxbransjen også begynne å gjøre! Liker dere ikke Microsofts programmer, SÅ IKKE BRUK DEM. Problemet er bare at det er akkurat hva dere gjør!


 

Quote:


Jeg synes faktisk at overprising for et daarlig produkt er griskt og forkastelig. Klarer du aa se dette synspunktet?

Grunnen til at jeg bruker Windows enda, henger faktisk sammen med maaten M$ har tilranet seg en litt for stor posisjon i markedet paa. Dessuten kan man spoerre seg hvorfor M$ aldri har brydd seg om aa lage noe skikkelig kopi-beskyttelse foer naa naar anti-trust saken kjoerer. Produkt-aktivering basert paa hw-konfigurasjon har nemlig eksistert i flere aar.


 

mener du virkelig at Windows er et dårlig produkt? Det er en grunn til at de fleste i verden betaler(/eller ikke) for å bruke produktet... hadde det vært dårlig, hadde folk brukt Linux, for det er jo gratis...

Lenke til kommentar

teit diskusjon..

 

til de av dere som bruker windows, men synes at det suger.. BRUK LINUX, selv bruker jeg windows, og er STRÅLENDE forynød, ingen problemer eller noenting.. ALLDRI noe galt..

 

og en ting, hadde dere kjøpt MS OS om william G ikke hadde eit MS ? husk en ting, greit han tjener mye penger, men han gir **** meg bort mye av penga han tjener oxo da..

 

 

dere er ikke helt "smarte" i huet enkelte av dere.(med fare for å lage krig, så sier jeg ikke navn) det er opp til deg selv å finne ut om du er smart eller tett!!! lykke til!

 

 

 

Housey

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-05-23 14:45, MrLee skrev:


Quote:


Dere som ikke bruker penger på OS/software (som jeg ser på som det samme), bidrar ikke en dritt til å forbedre den.


 

...Du har virkelig en rar logikk. Synes du da at crackere som oedelegger for millioner bidrar til aa forbedre M$ sin dritt?

 

WTF mener du egentlig med det, her er det ikke noen sammenheng?

 

Sammenhengen ligger i hvordan man faar M$ til aa forbedre sine produkter. AA tvinge M$ til aa rette opp feil og sikkerhetsproblemer ved aa utnytte dem til skade for forbrukerne er da en maate aa hjelpe M$ til aa forbedre sine produkter paa. En maate som faktisk er mer effektive enn det aa betale M$, helt enkelt fordi det er en forskjell mellom aa faa masse kunder til aa kreve av M$ at de skal forbedre sikkerheten i produktene sine, og aa betale for et daarlig produkt. Hvilken grunn har M$ til aa forbedre sine produkter hvis folk betaler for dem slik de er?

 

Quote:


mener du virkelig at Windows er et dårlig produkt? Det er en grunn til at de fleste i verden betaler(/eller ikke) for å bruke produktet... hadde det vært dårlig, hadde folk brukt Linux, for det er jo gratis...


 

Sikkert fint det.

 

"Det er sikkert helt logisk at flertallet har rett og det frie markedet vil alltid foere til at det beste produktet 'vinner'".

 

*rister paa hodet*

 

Slark i logikken her Lee. Du kan ikke forutsette at ting er slik.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-05-22 21:12, cecolon skrev:

Sett at Microsoft fikk til å gjøre Windows 100% piratkopieringssikker; ville du kjøpt Windows, eller vurdert et annet alternativ (som Linux)?


ville nok ha valgt et annet opperativsystem da windows har alt for mange feil og problemer.

Lenke til kommentar

Quote:


DrDoogie skrev (2002-05-23 15:00):


"Det er sikkert helt logisk at flertallet har rett og det frie markedet vil alltid foere til at det beste produktet 'vinner'".


 

Det beste produktet vinner ikke alltid. Windows er ikke det beste produktet, og så langt så har Microsoft/Windows vunnet.

 

Jeg er imot Microsoft, men det har ikke noe med prisen på produktene å gjøre. Jeg synes det er på sin plass å betale for ett OS hvis det koster penger. Det jeg er imot er måten Microsoft først presser Windows på kundene, for deretter å Presse andre produkter på kundene ved hjelp av Windows.

 

Siden enkelte maser om at man må utdype seg, så skal jeg gjøre det.

 

eks. En som aldri har tatt borti ei datamaskin skal ha seg ny PC. Den kjøper han på Elkjøp fordi der er det så lett å kjøpe data (eller en annen grunn, uvesentlig). Han vet ikke hva et operativsystem er, derfor blir han "lurt" av selgeren som snakker om Windows XP etc. etc. Så han kjøper en PC med Windows XP. (PS: Alle datamaskinene som selges på elkjøp er merkemaskiner med Windows XP). Han lærer seg Windows, kommer seg på nett og bruker Explorer. Han hører på musikk og ser på film i Microsoft sine formater i Windows Media Player. Han redigerer filmene sine i Redigeringsprogrammet som følger med i XP, han holder kontakten med vennene sine gjennom MSN og han skaffer seg en passport konto hos Microsoft selv om han ikke vet hva en passport konto er.

 

Denne personen lever uvitende om att det finnes produkter som gjør det samme 10x bedre. Han har aldri valgt å bruke disse programmene, han vet bare ikke bedre.

 

Mvh

 

Vegard Olsen

Lenke til kommentar

Quote:


Jeg betaler for den softwaren jeg synes er bra.

Jeg vil ikke betale for et OS som jeg må ha bare

fordi programvaren jeg skal bruke kun utvikles

til det OS'et som har størst markedsandel.


 

Poenget er at OS også er programvare! Det koster sannsynligvis mye mer å utvikle operativsystemet enn applikasjonene. Ønsker du å bruke en Windows applikasjon er det bare rimelig at du også betaler for Windows operativsystemet. Det er utvikleren av applikasjonen som har tatt valget om å tilby det på Windowsplatformen. Og hvis du er uenig i det, så bruker du ganske enkelt ikke programmet!

 

 

Quote:


Synes det er morsomt at så mange tror de som

utvikler Linux gjør dette gratis. Det finnes

andre forretningsmodeller enn den Microsoft har

valgt seg. Er det noen som tror at DreamWorks

ikke har betalt for RedHat systemet de kjører

på alle maskinene sine?Eller at pengene som IBM

og andre store selskaper bruker på Linux går til

hardware?


 

Fint at RedHat tjente penger på systemet de leverte til DreamWorks. Det er bare det at det ikke er så mange som kan leve av å levere skreddersydde OS løsninger. Ganske enkelt fordi det ikke er så stor etterspørsel etter det. Det er ikke så mange som trenger et skreddersydd system slik som DreamWorks. Det er kanskje en grunn til at RedHat ikke har innfridd i markedet og ikke har blitt større enn de tross alt er. RedHat har ikke akkurat jobbet hardt for å gjøre Linux mer tilgjengelig for den store massen. Der er det andre som har gjort en større innsats. Dessuten kan du ikke være så naiv og tro at DreamWorks er interessert i å finansiere programvaren vi bruker. De betaler for produktet de får levert av RedHat, og ikke noe mer enn det.

 

Hvis selskaper som RedHat invisterer mer i å lage bra applikasjoner, kan de kanskje tjene mer penger. I tillegg til å gjøre Linux mer attraktivt, vil vi få mer konkurranse, og bedre software!

 

Poenget er at det koster ufattelig mye penger å utvikle bra software! Og brukerne må være villige til å betale for det. Uansett om du bruker Windows eller Linux!

 

 

 

Quote:


Og til alle utviklere som ennå ikke har sett lyset:

Bli kvitt Microsoft Tvangstrøye (eller windows eller

noe..) og prøv OpenSource development. Helt enkelt

et genialt konsept.


 

Det handler ikke om å ha på seg Microsoft tvangstrøye. Det handler om å tjene penger på det du gjør. Så lenge Linuxmiljøet ikke er villig til å bruke penger tror jeg ikke de klarer å ta igjen Microsoft. Open Source er en fin ting det. Men det er å drømme at store selskaper skal gi ut bedriftshemmelighetene sine for at Linux skal bli bedre. Open Source vil ikke fungere i større skala. Kanskje vil Linux bli like bra som Windows en dag, men fortsatt har Windows de bra applikasjonene, og dermed brukerne.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-05-23 13:58, eivindbirkeland skrev:

Jada, selvfølgelig har man Linux... men for det første er jeg foreløpig et rimelig godt stykke fra imponert over det (ja, jeg
har
prøvd), og for det andre er jeg faktisk langt fra sikker på at det kommer til å forbli gratis i all fremtid.


Linux kommer alltid til å være gratis. Nesten i alle fall, du må kanskje betale for

mediet (CD-ROM, internett etc.) Grunnet til at du alltid kommer

til å få linux gratis (free) er lisensen (GPL http://www.gnu.no/copyleft/gpl.html)

 

_________________

Omne homo mendax

 

<font class=editedby>[ Denne Melding var redigert av: lif på 2002-05-23 17:01 ]</font>

 

[ Denne Melding var redigert av: lif på 2002-05-23 17:03 ]

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-05-23 16:35, olsen skrev:


eks. En som aldri har tatt borti ei datamaskin skal ha seg ny PC. Den kjøper han på Elkjøp fordi der er det så lett å kjøpe data (eller en annen grunn, uvesentlig). Han vet ikke hva et operativsystem er, derfor blir han "lurt" av selgeren som snakker om Windows XP etc. etc. Så han kjøper en PC med Windows XP.


Denne personen lever uvitende om att det finnes produkter som gjør det samme 10x bedre. Han har aldri valgt å bruke disse programmene, han vet bare ikke bedre.



 

Da er spm, hvorfor har ikke de som bestemmer hva som skal være i maskinene valg linux? De som velger hva som skal være os i maskinene vil jeg tror har litt peiling på hva som er brukervenlig og hva som vil fungere best hos kunden.

 

Sitat fra Tolleif: "Unix is userfriendly, but is is just selective who it friends is"

 

Hvis Windows er 1/10 så dårlig som linux tror jeg neppe de hadde overlevd i dette markedet.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-05-23 10:08, DrDoogie skrev:

Tjahr. Her vil jeg paastaa at du tar feil. God programvare koster ikke penger. Har du noensinne sett en hundrelapp sitte aa programmere?

Nei, god programvare tar tid. Og vet du hva? Det er helt greit.

(....)

Takk for at du tok deg tid til aa dele dine tanker med oss.

Du vil alltid ha en plass i mitt minne, som den foerste personen jeg maatte bestemme meg for ikke aa kommentere sitt argument.


 

Jeg må bare si en ting... du kan ikke være mer enn 12-13 år, for maken til rotete innlegg har jeg aldri sett. Mange steder skriver du 10 linjer uten å si noe som helst. Forstår ikke bæra av mye av det du prøver å få fram her. Lær deg å uttrykke deg skriftlig, før du prøver å skrive innlegg eller svar her igjen. Dine innlegg ødelegger mye av forumets seriøsitet og brukernytte.

Lenke til kommentar

har WinXP på denne maskina..og slackware på gamle maskina....

 

Bruker kanskje en del på hardware iløpet av ett år ja..men det er ikkje pga. Windows, men pga. spel for det meste (samtidig som det alltid er spennande å installere noke nytt i maskina for deretter å teste det :smile: )

 

Linux kan aldri erstatte Windows før Linux kan kjøre alle Windows program feilfritt og raskt nok, eller at alle Windows program kjem samtidig til Linux...

 

Linux har nok meir enn nok av feil og bugs det også, men du hører sjelden om desse feila, mens Windows bugs blir annonsert over heile nettet... (no blir no Linux bugs gjerne fiksa fort også da men...)

 

Linux er bra for visse oppgaver/områder der Windows er dårlig, og omvendt. Tviler på om Linux er suverent innen alle områder, og at Windows er elendig på alt...bedrifter bruker vel gjerne det som er mest effektivt for dei, altså Linux som server, og Windows på arbeidsstasjoner ettersom det er lettare å lære opp folk til å bruke windows enn Linux

 

Win XP er forresten veldig stabilt og greitt OS, hadde nok kjøpt det om eg var nødt ja.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-05-23 17:09, Afseth skrev:

Quote:


Den 2002-05-23 10:08, DrDoogie skrev:

--


 

Jeg må bare si en ting... du kan ikke være mer enn 12-13 år, for maken til rotete innlegg har jeg aldri sett. Mange steder skriver du 10 linjer uten å si noe som helst.

osv osv

 

 

Veldig saklig innleg, slike har vi heller ikke bruk for i forumet. Skal du kritisere så send heller en privat melding...

-----------------------------------------------------

SirHartge. De fleste merker som bygger OEM pc'er selges jo med Microsoft lisens, men grunnen til det er jo nettop at hvis de i det hele tatt skulle tilbudt noe alternativ ville ikke Microsoft solgt lisenser til dem, akkurat slik som med Dell...

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-05-23 17:17, blanc skrev:

SirHartge. De fleste merker som bygger OEM pc'er selges jo med Microsoft lisens, men grunnen til det er jo nettop at hvis de i det hele tatt skulle tilbudt noe alternativ ville ikke Microsoft solgt lisenser til dem, akkurat slik som med Dell...


 

Ja men er microsoft linsen ett must på OEM maskiner da?

Hvorfor kan ikke redhat selge linsenser på maskinene da? DEn er jo gratis tom:)

Lenke til kommentar

Sånn som det er i verden i dag, følger windows med på samtlige pakke pc'r (de fleste i allefall). Hvis derimot pakke pc'r hadde blitt solgt med valgbart OS hadde Linux kanskje hat muligheten til å bli mere utbredt.

Leste litt tidligere i forumet at linux ikke var like kompatibelt som som windows på hardware og det er FEIL, mener i alle fall jeg. Red Hat hadde null problem med å legge mitt A-Bit GF4 TI4400 rett inn under installasjonen.

Hadde Windows blitt 100% piratkopieringssikkert hadde jeg ikke kjøpt det, det skal sies at jeg aldri har kjøpt et MS produkt i det heletatt. Skal ikke skryte for mye av linux, men det lille jeg har vert borti det synes jeg er bare positivt.

Lenke til kommentar

Quote:


SirHartge skrev (2002-05-23 17:03):

Quote:


Den 2002-05-23 16:35, olsen skrev:


eks. En som aldri har tatt borti ei datamaskin skal ha seg ny PC. Den kjøper han på Elkjøp fordi der er det så lett å kjøpe data (eller en annen grunn, uvesentlig). Han vet ikke hva et operativsystem er, derfor blir han "lurt" av selgeren som snakker om Windows XP etc. etc. Så han kjøper en PC med Windows XP.


Denne personen lever uvitende om att det finnes produkter som gjør det samme 10x bedre. Han har aldri valgt å bruke disse programmene, han vet bare ikke bedre.



 

Da er spm, hvorfor har ikke de som bestemmer hva som skal være i maskinene valg linux? De som velger hva som skal være os i maskinene vil jeg tror har litt peiling på hva som er brukervenlig og hva som vil fungere best hos kunden.

 

Sitat fra Tolleif: "Unix is userfriendly, but is is just selective who it friends is"

 

Hvis Windows er 1/10 så dårlig som linux tror jeg neppe de hadde overlevd i dette markedet.

 

De har ikke valgt Linux for da hadde Microsoft avsluttet avtalen, og ikke solgt de flere lisenser.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...