Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Detekte missbrukere på mitt nett


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

I oppsettet til ruteren din står det gjerne 'list DHCP clients' eller noe sånt. Der står alle påkobla som har fått IP fra ruteren.

 

Finne uvedkomne som i hackere, kan f.eks. Norton Firewall gjøre. Den sier fra om hvem som kan ha prøvd å bryte seg inn på din PC.

Lenke til kommentar
I oppsettet til ruteren din står det gjerne 'list DHCP clients' eller noe sånt. Der står alle påkobla som har fått IP fra ruteren.

 

Finne uvedkomne som i hackere, kan f.eks. Norton Firewall gjøre. Den sier fra om hvem som kan ha prøvd å bryte seg inn på din PC.

takker, det funka!

Lenke til kommentar

ut i fra emnet ditt så regner eg med at du er på jakt etter noen som bruker ditt wlan sine resusrse (i.e. internett gateway og/eller windows fildeling etc etc)?

 

Det aller enkleste er viss routeren din viser status på linja di, er det trafikk når du ikkje bruker den er det noe som ikkje stemer..

 

Men det er ikkje bare så lett som å skjekke ut listen over registrerte dhcp klienter i routeren din (viss du har en slik):

- viss eg skulle snylte på nettet ditt ville eg bare sendt en dhcp forespørsel til routeren din og fått vite hvilken addresse/gateway/dns etc den ville gi meg, uten å si at eg ville ha disse instillingene - og så sette opp kortet mitt mauellt til å bruke disse instillingene og så satt opp en dynamisk firewall som stille og rolig droppa all ingående trafikk som eg ikkje startet. (unntak, inkommende arp fra routern)

 

Siden eg kun sender ut unicast trafikk direkte til routeren din, all broad og multicast blir stoppet av min firewall, så må du overvåke trafikken et sted mellom aksesspunktet og internett rotueren din og se etter pakker som kommer og går til/fra en ip/mac addresse som du ikkje har på en av dine pc'er eller i klient listen til dhcp serveren din. Det kan hende du kan plukke opp arp trafikk fra routeren din til meg.

 

Eg er usikker på om windows er i stand til å samle pakker i så kallt "promiscous mode" snappe opp all trafikk som passerer på nettet, og om det kan gjøres i layer2. Har en freebsd maskin tilgjengelig som eg kan sette inn som en bro og så kan eg overvåke/filtre all trafikk som passerer til og med på layer2 så eg har ikkje prøvd å finne windows programmvare til dette.

 

hth

Lenke til kommentar

Bruker selv denne firmwareversjonen uten problemer. Du kan være utsatt for støykilder, som trådløse telefoner, andre trådløse nett og andre apparater som opererer i 2,4 GHz båndet. Vet ikke hvilke kanaler du har prøvd, men hovedkanalene er 1, 6 og 11. Husk også siste versjon av driveren til nettverkskortene.

 

Har du god signalstyrke? Hvis ikke, sjekk også at antennene er plassert optimalt, og ikke er skjermet bak objekter av metall. Det kan av og til være nødvendig med en forlengelseskabel for å oppnå optimal plassering. Husk også at antennene er rundstråleantenner. Dette betyr at de sender i en sirkel rundt antennestangen, ikke "kule", med noen graders spredning. Dette betyr at det er dårlig dekning over spissen og under foten av antennen.

 

Bruker du WinXP, så kan man ofte oppnå et mer stabilt nettverk med å disable Wireless Zero Configuration i Kontrollpanel - Administrasjonsverktøy - Services/Tjenester. Du må da bruke konfigurasjonsverktøyet som følger med kortet. Under WinXP så må dette verktøyet av og til installeres manuelt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...