Gå til innhold

Hvor lang tid bruker egentlig posten?


Anbefalte innlegg

Sendte et Geforce 6800 GT kort fra mitt lokale postkontor i Harstad kl 11.00 for 3 dager siden. Pakken ble sendt som brevpost i oppkrav. Mannen bak skranken sa at pakken ville være i Ålesund neste dag, og nå er det 3 dager siden den var sendt.

 

Andre som har vært borti at ting som dette kan ta så mye tid?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

BREVPOST? Sente du et 6800GT som brevpost? En kamerat skulle kjøpe en brukt nokia mobil for noen uker siden, sendt som brevpost i oppkrav. Når "brevet" kom frem var mobilen borte. Noen utro tjenere i posten som fikk lyst på ny tlf. gitt. Pakken var tydelig åpnet, men nei, ingen erstatning. Du må ikke sende utstyr av slik verdi som brev. Sleng på noen kroner til å send som egenembalert norgespakke f.eks. Da har du vel garanti for produktet intill 5k elns.

Lenke til kommentar

Her i Ålesund pleier pakkepost å komme til sentralen i Breivika en dag eller to etter sending, sikkert 2 dager fra Harstad..? Sent samme ettermiddag eller neste morgen pleier de å bli sendt ut til de lokale postkontorene, og en hentelapp blir sendt til mottaker.

 

Brev som ankommer om morgenen skal komme ut til postkassene samme dag som de ankommer sentralen, dvs dagen etter sending. Men:

 

Oppkravet gjør at det behandles som en pakke (ikke brev), og da kan det vel ta 3 dager tenker jeg. Det gjør det ofte fra Oslo til Ålesund f.eks.

Lenke til kommentar

Det tar uansett en ekstra dag ved oppkrav fordi pakken må kjøres ut til hans postkontor (fordi han må betale den ut) og de skal sende ham en hentelapp.

 

Men han burde da ha fått brevet ditt [den neste dagen pluss en dag til], dvs i går når du sier det slik.

 

 

(Uansett er ikke brev å foretrekke pga null forsikring, som flere her sier.)

Lenke til kommentar

Vel, jeg hadde værtfall en hel del som jeg måtte fylle ut. Tror jeg skrev adressen min og kjøper sin rundt 4 ganger, men noe kvittering fikk jeg ikke. Er det mulig at forsikkring fortsatt gjelder da?

 

Det står forresten også at posten garangterer at pakkene ikke slipper ut av posthuset med mindre oppkravsbeløped er betalt. Har vært borti 3 tilfeller hvor pakken har kommet seg vekk uten at de har tatt betaling.

 

 

Men uansett:

 

Ansvar

 

Posten betaler erstatning for sendingen hvis den blir skadet, kommer bort eller blir forsinket, dersom dette skyldes grov uaktsomhet, jf Postloven § 22. Utover dette betaler Posten følgende:

Rekommandert oppkrav: Inntil kr 5.000,00.

Oppkrav sendt som Verdibrev: Inntil oppgitt verdi.

 

Så vil dette altså si at oppkravsbrevet mitt er forsikret?

Endret av ^Th0mas^
Lenke til kommentar

Med tanke på hvordan posten behandler pakker og brev (et stygt syn!) ville jeg jo absolutt sendt det slik at det er forsikret under transport.

 

Ellers er vel ikke posten kjent for effektivitet...

 

Brev skal være fremme neste dag i store deler av Norge gitt at det er postlagt før postavgang.

Pakker har fremsendelses tid på 2-3 dager.

Oppkravspakker kan ta lenger tid for av og til er postkontoret så treige med å få levert hentelappen til budavdelingen at budene ikke har tid til å vente på dem. (Skal ikke skje, men det gjør det...)

Ring postens kundesenter, det er stort sett det eneste stedet du kan få hjelp av folk som har mulighet til å hjelpe. (Mannen i skranken vet ikke hvor pakken din er, og heller ikke postbudet)

 

Sp+

Lenke til kommentar

Sendte en mail for å spørre om det er normalt at de bruker så lang tid med brevpost. De hadde visst fokusert 80% av svaret på å fortelle meg hvordan postoppkrav fungerer istede for å gi meg et direkte svar:

 

 

Hei.

 

Når sendingen er sendt i oppkrav, vil den ankomme mottakers postkontor.

Når sendingen ankommer postkontoret, vil mottaker motta en hentemelding på

sendingen.

Mottaker må betale oppkravsbeløpet får pakken blir utlevert.

 

Det skal ikke være noen risiko å sende en pakke i oppkrav.

 

Hvis sendingen ikke blir hentet innen en uke, vil det bli utsendt en

duplikatmelding til mottaker.

Liggefristen på en oppkravssending er 14 dager. Sendingen vil bli returnert

hvis den ikke blir hentet.

 

Jeg anbefaler deg å avvente situasjonen i noen dager. Hvis en hentemelding

ikke ankommer mottaker, bør han oppsøke sitt lokale postkontor, for å sjekke

om sendingen alllikevel er ankommet.

 

Overføringen av oppkravsbeløpet kan ta 3 - 5 dager.

 

La historikken følge mailen til saken er avsluttet

Med hilsen

 

Posten Norge AS

Lenke til kommentar

Regn med en ekstra dag, for oppkravs pakker, da pakken kommer en dag, og lappen kommer fra PIB eller postkontor neste dag.

Og det hender ofte at ting kommer sent frem eller ikke frem i det hele tatt.

Fikk filmene fra film24.no i dag som jeg skulle hatt på lørdag.

 

Og ja, pakker blir ofte behandlet røft i posten. Det vet jeg, men på en annen side så er det mange som ikke kan pakke inn ting ordentlig. I fjor ved juletider så var det f. eks. noen som hadde pakket inn et innrammet bilde med glass i kun gråpapapir og sendt det i posten.

Vet det er mange som klager på posten, men vi som er bud og andre i logistikk delen kan desverre ikke gjøre så mye med det, selv om vi vil. Vi blir stadig vekk færre folk, fordi posten skal spare penger, men allikevel er direktør Frydenberg statens best lønnede mann.

Lenke til kommentar

Slik jeg tolker det skulle pakken din være forsikret med inntil det beløpet du oppga.

 

(Tror fremdeles du vil har mer sjangse hos kundesenteret enn på postkontoret)

 

Edit: Postens monopol er under avvikling og det skal være full konkurranse på posttjenester innen 2007 +/- 1 år, husker ikke nøyaktig. (Iflg ett eller annet EU direktiv)

 

Sp+

Endret av solar_panel+
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...