Gå til innhold

Ny Intel 775 PC


Anbefalte innlegg

Holder på å bygge opp en stasjonær pc nå, etter å ha hatt bærbar i over et år kunne jeg tenkt meg litt ordentlig ytelse i spill igjen :p . Bestemte meg for å gå for Intel, og da ble det til socket 775. Har nå Abit AA8 DuraMax 3rd-Eye HK og Intel P4 3,2 Prescott som kom i posten i dag, resten av pc'en består av følgende deler som er bestilt:

 

- Corsair XMS2 PC5400 DDR2, 512MB (bestilte kun 1 brikke i første omgang, setter inn enda en senere.)

- POV 6600GT 128MB PCI-E

- WD 160GB S-ATA

- Fortron Powersupply ATX rev2, 350 W

(har skjerm, tastatur/mus og kabinett fra før)

 

Lurte spesielt på PSU'en, er Fortron et bra merke? Har hørt endel bra om de, så tok sjansen. Og vil det bli for lite watt for systemet? Planlegger kun å sette inn en ekstra 512 brikke og en WD Raptor 36,7 GB i fremtiden, har server her så trenger ikke flere disker i maskinen sånn sett. Vil det da holde med Fortron 350W? Eventuelt kommentarer til oppsettet, andre deler som er å anbefale? Ser frem til en pc som (forhåpentligvis) holder en stund... ;)

Endret av ZprMario
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ok, har egentlig kun hatt gode erfaringer med WD selv (i alle fall tidligere da jeg hadde stasjonær), i motsetning til et visst antall Seagate disker som alle døde (!). Mulig jeg bare har vært uheldig der, men det er vel egentlig grunnen til at jeg tok WD da, kun god erfaring med deres disker. Lydmessig så er jeg ikke sikker, kan ikke huske at de var plagsomt bråkete hvertfall :hmm:

Lenke til kommentar

Bestiller alt fra Komplett for øyeblikket, og der har de hvertfall ingen Maxtor disker til rundt den prisen jeg tenkte på (800 +/-). Nærmeste er vel DiamondMax 10 200GB for 975, men tror jeg sier meg meg fornøyd med Samsung'en, fikk veldig gode testresultater. Har brukt så mye på PC nå i det siste at jeg helst vil spare inn der jeg kan... ;)

Lenke til kommentar
Bestiller alt fra Komplett for øyeblikket, og der har de hvertfall ingen Maxtor disker til rundt den prisen jeg tenkte på (800 +/-). Nærmeste er vel DiamondMax 10 200GB for 975, men tror jeg sier meg meg fornøyd med Samsung'en, fikk veldig gode testresultater. Har brukt så mye på PC nå i det siste at jeg helst vil spare inn der jeg kan... ;)

975kr for en Diamondmax 10 200 GB er svinbillig.

Lenke til kommentar

Nope, mener nok 6600GT. Blir foreløpig nødt til å spare inn litt her og der, bedre skjermkort får komme seinere. Akkurat nå ser jeg ikke vitsen med å gå for det beste PCI-E kortet (x800xt), ettersom det er over dobbelt så dyrt som 6600GT, og sistnevnte yter såpass bra som det gjør.

 

Men nå legger jeg meg, så svarer heller mer i morra. :thumbup:

Lenke til kommentar

6600Gt yter veldig greit i spill det!

 

Harddisken blir uansett ikke det avgjørende punktet når det gjelder ytelse her. Så sånn sett har det ikke så mye å si hvilket merke man velger. maxtor 10-serien har vel kanskje noe bedre ytelse på 200-250-disker, kan det stemme?

 

Fortron PSU er bra ja, men jeg syns 350W var litt lite til et sånt system, som kanskje skal oppgraderes senere.

 

Hvis jeg skulle kjøpe de samme komponentene, hadde jeg valgt en Fortron rev2 400W, 24pin, Special edition. Hvorfor? Fordi den kan gi nok strøm, har s-atakontakter, 24-pins strømkontakt til nyere 775-hovedkort (så man slipper adapter), og med 24-pin-tilkobling gir den to 12v-linjer, for bedre stabilitet. Den ene linja er dedikert CPU og hovedkort, mens den andre er til disker/CD/DVD og ikke minst skjermkort.

Kan godt hende en Fortron 350W hadde holdt, men jeg ville ikke tatt noen sjanser ved å spare noen hundrelapper og risikere ustabilitet i en maskin til flere tusen. Med de nyeste komponenter av CPU og skjermkort, kreves det stadig mer av PSU, og da bør man ikke nøye seg med hva som helst.

 

disse Fortron-PSUene sto det nylig om her på hw.no.

Edit: HER er artikkelen.

Endret av Playmofetish
Lenke til kommentar

Takker for alle svar, har blitt litt klokere tror jeg :D . En 400W Fortron hadde vel vært best, men tror jeg skal kunne klare meg med 350, hvertfall i starten. Kommer ikke til å klokke noe spesielt, om det blir seinere så kommer jeg nok til å skaffe vannkjøling og andre ting, kan heller skaffe kraftigere psu da. Blir uansett en stund frem i tid.

Kommer ikke til å få gjort noe om på ordren nå før den blir sent, så jeg takker hvertfall for hjelpen! :w00t:

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hey ZprMario,

 

Din hardware ser omtrent 100% lik ut som den jeg nettop kjøpte. Bare at jeg gikk for et 6600 kort, uten GT. All den andre hardwaren var så dyr at et dyrere skjermkort hadde sprengt hele økonomien til helvete. Total kom komplett pc på 19000 kroner! Med GT kortet hadde den jo kommet på 19500! :p Hehe...

 

Kjøpte en Fortron Source PSU med 350W med 20 pin, og sender denne tilbake nå for å bytte til en med 24 pin, da Asus P5GD2 hovedkortet hadde 24 pins kontakt for power... :p

 

Ram brikken min er identisk med din. Dyr, men god... :) Kunne ha gått opp 3-400 spenn til for den "beste", men.. Nei! Dyrt er dyrt nok! :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...