Gå til innhold

Blir man innkalt til intervju når man søker lære?


Windoge

Anbefalte innlegg

Selv ikke lærerne var sikker på dette så jeg spør noen her i håp om at kanskje en eller annen person her vet det sikkert.

 

Søker meg ut i lære til neste år, og det jeg lurer på er om man blir innkalt til intervju når man søker seg ut i lære, eller om det blir tatt i betrakkning av kun søknad og karakterer?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vil anbefale deg å forberede deg litt før intervjuene. Slik at du har klart for deg hva du skal svare på standard spørsmål. F.eks "hvorfor de skal velge deg" osv. Det første intervjuet jeg var på hadde ikke jeg gjort det. Det endte ikke spesielt bra :p

Jeg var litt nervøs. så jeg klarte å si litt dumme ting.

Husk at du skal "selge deg selv". Så du må skryte av deg selv, men ikke for mye. Og for all del ikke skryt på deg kunnskaper du ikke har. Men som sagt det er lov å skryte litt, og fremheve positive ting.

Endret av Uderzo
Lenke til kommentar

Hvilke spørsmål mener du nesten er standard i et intervju?

 

Jeg skal ut i lære innenfor Salg og Service yrke, derfor tror jeg at arbeidsgiver legger veldig mye vekt på hvordan man er som person. En ekstremt sjenert og stille person vil man muligens med en gang betrakte som en person som ikke er 100% kvalifisert til å stå bak en disk/resepsjon for å selge sine produkter til kunder.

Endret av ^Th0mas^
Lenke til kommentar

Sier kanskje litt om bedriften om de ikke gjør det.

 

Har aldri hørt om bedrifter som ansetter kun ut i fra søknad og CV, men eksempler finnes nok (?).

 

Ble selv tatt inn på intervjuer der jeg fikk en omvisning på de forskjellige arbeidsplassene, forklaring rundt mine potensielle arbeidsoppgaver, spørsmål iht. søknaden min og ellers annet de måtte lure på.

 

Var egentlig veldig greit for meg også, da jeg for det første fikk sjansen til å utdype det som kanskje ikke kom så veldig godt frem i søknaden (man skriver jo ikke akkurat hele livshistorien sin heller), samt bli informert om forholdene på arbeidsplassen(e) og se de i «levende live», da jeg til slutt fikk flere plasser å velge mellom.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...