Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

innkjøp av hissig nettverkskort


Anbefalte innlegg

Har tidligere hatt et Intel pro 10/100s nettverkskort med dedikert cpu. Dette kortet ble desverre føkka og lagde ikke annet enn krøll og CRC errors. Bytta det ut med et 3com kort, men med dette så lagger pcn i ny og ne, selv uten høy cpu bruk ved trafikk på kortet (men alle problemer med crc error osv er borte). Vurderer så å skaffe et nytt bedre kort med en kostnatsramme på max rundt tusenlappen (men helst under). Det trenger ikke å være gigabit kort, vil heller satse på bra cpu avlastning. Har mistet troen på intel kortene, så jeg ser helst etter andre merker.

 

Noen som kan komme med tips?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

mulig jeg ikke ordla meg godt nok, men jeg er ute etter følgende:

* et 10/100 mbit kort (ikke intel)

* kortet skal ha _gode_ avlastningsmuligheter (les dedikert cpu)

 

til dere som ikke har peiling (les: gå til en forretning og kjøp det billigste du finner), ikke bry dere om å poste en gang.

 

Har alltid hatt problemer med intel kortet, så det er derfor jeg helst ikke vil gå for intel. Mulig jeg har litt noia, men har jeg muligheten til å skaffe meg et godt kort av et annet merke, hadde det vært en fordel. Kan forsåvidt vurdere gigabit kort, men vil heller legge pengene i et kort som har god dedikert cpu.

 

Ang intel's livstidsgaranti: Har desverre ikke kviteringen lenger, og er heller intr. i å kjøpe et nytt kort, da jeg må ha det ASAP

Endret av DJ-JK
Lenke til kommentar

tror eg kan anbefale deg å dra i en foretning som spesialiserer seg på dette, for jeg kan ikke se hvorfor et kort koster 1000kr engang.

 

...eller joa, men ingen nevner noe om det du spør etter. personlig så tror jeg det ikke finnes kort med cpu på, men at det er noen lure løsninger på det der, meget muligt

 

Med tanke på analfabetismen rundtomkring her så får du neppe help her.

Lenke til kommentar

Hvis du ikke skal ha Gigbit ethernet så ville jeg anbefalt denne:

Intel PRO/100 S Serve

 

Hvis du skulle ha Gigabit ethernet så er vell dette et godt valg:

Intel Pro 1000MT Gigabit Server Adapter OBS dette er et PCI-X kort

 

Dette er kansje et dumt spørsmål, men har du prøvd å installere de nyeste driverne til nettverkskorte? Det er som regel mye ytelse å hente ved og installere driverne fra produsent. Istendfor Windows sine innebygde drivere, hvis du i det hele tatt kjøre Windows da...

 

/Cyrus

Lenke til kommentar

Har såklart de nyeste driverene til kortet, men kortet har sanysneligvis vært føkka fra første stund (klarte sikkert å "zappe" det under installasjon).

 

personlig så tror jeg det ikke finnes kort med cpu på

 

Intelkortet har dedikert cpu ;)

 

spørs om jeg rett og slett skal prøve å skaffe et likedan kort, bare for å teste om det funker bedre da.

 

Med det 3com kortet jeg satte inn midlertidig, lagga pc'en i hytt og gevær, selv uten noen særlig belastning. Nå bruker jeg onboard kortet (VIA KT600), og da lagger det ikke, men cpu bruken er noe høy.

 

Jeg vurderte serverkortet nevnt av cyrus istedet for desktop kortet når jeg kjøpte det, men kunne ikke finne noen forskjell på kortene.

 

Ang analfabetismen her :p så biter du deg selv i leggen Darkslayer ved å påstå at det ikke finnes kort med dedikert cpu ;)

Endret av DJ-JK
Lenke til kommentar
Ang analfabetismen her :p så biter du deg selv i leggen Darkslayer ved å påstå at det ikke finnes kort med dedikert cpu ;)

Hva f*** mener du med det?

 

DU KOMMER MED EN PÅSTAND OG GJØR INGENTING FOR Å BEVISE DEN, HVOR F*** ER ANALFABETISMEN DA?

 

kjeften på deg

 

CPU = central processing unit

GPU = graphic processing unit

ser du mønsteret?

 

en ting er at kontrolleren er SÅ avansert at den kan trylle, og at du lar deg lure av selgeren i butikken som påstår "at det er en cpu på den" fordi den kan rett og slett ...trylle. Kall en spade for en spade, å finne opp egne uttrykk for å forklare ting er bare teit.

 

...og nå lurer jeg fælt, hva slags kort har du så jeg kan finne det på intel sine sider og lese om det? Best for deg at det står at den HAR CPU DER.

 

Intel S-PRO 100 -BFG xMax, m/P4, 512MB DDR4 Ram, og nvidia grafikkort GPU for raskere overføring av bilder .... weeeeeeeeeeeeeeeeeee

Lenke til kommentar

Darkslayer: Se nå på specsene for Intel Pro/100 S.

 

Pastet fra komplett.no:

 

Produktinformasjon

Produktbeskrivelse: Intel PRO/100 S - nettverksadapter

Enhetstype: Nettverksadapter

Produktformfaktor:Plugginnkort

Grensesnitts(databuss)-type: PCI

Kabelføringstype: Ethernet 10Base-T, Ethernet 100Base-TX

Datakjedeprotokoll: Ethernet, Fast Ethernet

Dataoverføringshastighet: 100 Mbps

Prosessor: 82550 - Intel

Minne:18 kB

 

Kortet har dedikert prosessor (CPU) for avlastning av pcn's prosessor (CPU).

 

Også fåreslår jeg at du roer det ned litt. Hater at folk kommer med slike fjortisposter i tråder som i utgangspunktet er ment seriøse. Slike personer som deg irriterer meg.....

 

Nåh.. tilbake til topic?

Lenke til kommentar
Det er helt vanlig at nettverkskort har en prosessor, scsi/sata/ide/-kontrollere kan ha det også. :)

Riktig! ;)

 

De som ikke skjønner hva jeg snakker om når jeg nevner NIC med dedikert cpu, kan holde seg langt unna denne tråden, da de _sansyneligvis_ ikke vil ha noe konstruktivt å komme med uansett.

Endret av DJ-JK
Lenke til kommentar

De fleste har vel en prosessor =), men ta en titt til på de 3com kortene. Jeg kjører kortene i 9xx serien og de er stabile og gode som fy. Var det ett slikt du kjøpte?

 

3c905b-TX litt gammelt, men det drar godt i min maskin. Bruker den som router for alle andre maskiner etc, det eneste jeg merker er at de andre ikke har bandwith limiter så det hakker litt i spill når de surfer :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...