Jump to content
Sign in to follow this  
Marasmus

Problemer med Seagate 200GB S-ATA

Recommended Posts

Jeg får lag på Seagate'en når noen laster ned filer fra meg via FTP på hastigheter fra 100-400KByte/s, og laggen viser seg gjennom hakking når jeg spiller av musikkfiler i winamp, eller når jeg ser film fra disken. Naturligvis utrolig irriterende. Ytelsen på disken ser ut til å være grei den ifølge SiSoft Sandra, som måler den til 53MB/s :(

 

Systemet består av:

 

HK: Gigabyte K8NS Pro

CPU: Athlon 64 3200+

RAM: PQI 3200 2-2-2-5 på laveste latency over hele linjen, som kjører synkront med FSB på 212Mhz.

Resten er vel neppe relevant.

 

Hjelp?

Share this post


Link to post

Kortet ditt har 1 stk Marvell 8001 Gigabit Ethernet controller. Husker ikke om denne chipen var bra eller dårlig. Har du et ekstra kort med Ethernet kan løsningen på ditt problem være å koble nettet til denne.

 

Kortet ditt har 4 SATA kontakter og jeg tror 2 av de er tilknyttet Silicon Image sil3512 kontrolleren. Du kan prøve å sette disken over til motsatt kontroller av det den er tilkoblet nå. Installér i tilfelle driver først hvis du trenger det.

Share this post


Link to post

Takk, det var nyttig info. Skal prøve det :)

 

Men nå benytter jeg trådløst nett via en D-link SuperG pci-sak. Marvell-chip'en er disabled foreløpig.

Edited by Marasmus

Share this post


Link to post

Har noe av det samme problemet, og har samma disken... Det har ingen ting med Ethernet å gjøre i alle fall, for jeg har et ekstra ethernet kort i maskina som jeg kjører. Men har fortsatt samma problemet......... Så tror ikke det er det som er problemet ditt.......

Share this post


Link to post

Husker dette kunne være et problem tidligere med eldre skjermkort og dårlige drivere, men det er ikke sikkert det er det som er problemet her.

 

Edit: Og da mener jeg hakkingen i Winamp...

Edited by Spirograf

Share this post


Link to post

Har også problemer med Seagate SATA 200GB. La inn XP SP2 på den nye disken og flyttet over filmer o.l. fra de gamle diskene.

 

To ganger stoppet "Move" funksjonen opp etter å ha flyttet noen giga uten at det kom noen feilmelding.

Tredje gangen sa den at den ikke var i stand til å flytte før den tilslutt tok en uventet reboot og nå vil den ikke starte opp XP med mindre jeg kjører repair.

 

Stoler ikke 5 øre på den disken lenger. Vurderer å returnere disken og benytte angrefristen. Hovedgrunnen til å kjøpe denne var at mine to gamle Seagate PATA disker (på 40GB og 120GB) er utrolig støysvake under jobbing.

Den nye disken bråker som et uvær i forhold.

 

se også: http://forum.hardware.no/index.php?showtop...0entry2825489

Share this post


Link to post

Jeg vil tro det er driveren til harddiskkontrolleren eller harddiskkontrolleren selv som er problemet.

 

Prøv å oppdater driveren og se om det løser problemet. Prøv også den andre kontrolleren på hovedkortet hvis du har det.

Share this post


Link to post

Nå ble jeg meget positivt overrasket - dette er nemlig NØYAKTIG den samme problemstillingen som jeg sliter med om dagen! (og hei, Simen1, takk for sist om mega og SI-systemet!).

 

I min maskin hadde jeg følgende oppsett:

 

Hovedkort: Asus P4C800-E Deluxe, CPU: Prescott 3,2 GHz, 2x512 i dual channel

 

2 stk S-ATA Seagate Barracuda 160 GB, satt opp i raid 0 på ICH5R (stripe "A")

2 stk P-ATA Seagate Barracuda 160 GB, satt opp i raid 0 på Promise RAID ( stripe "B")

2 stk P-ATA Seagate Barracuda 160 GB hver for seg på ordinær IDE-kanal

2 stk eksterne disker på hhv 250 og 300 GB

 

Systemet har spilt helt fint, og alt har vært såre vel siden XP Pro sist ble reinstallert i februar 04 [hvilket er forbausende lenge synes jeg]. Maskinen er av typen som står på 24 timer i døgnet, 7 dager i uken - eneste gangen den er av er når guttungen leker med powerknappen....

 

Maskinen står med jevn last hva lesing og skriving angår, DC står for mer enn likestrøm...

 

Helt ut av det blå begynte plutselig maskinen å "fryse" en gang i mellom, varighet fra 1 til 5 sekunder. Jeg kunne høre til nå ukjente lyder fra en (eller flere) av diskene ( "vvvt..... katakk.........katakk..........vvvvvvvvvvvvt" ) Maskinen kom så tilbake til vanlig status.

 

Problemets omfang tildro seg både i hyppighet og varighet, inntil maskinen frøs fast og stod i sju steiner. Eneste løsning var svenskeknappen.

 

Jeg prøvde å bruke eliminasjonsmetoden ved å la kun en disk være tilkoplet om gangen, men klarte på denne måten ikke å fremprovosere feilen (fikk åpenbart ikke boota da OS'et ligger på ei raid0-stripe på SATA-diskene).

 

Samtlige disker er kjøpt for mindre enn et år siden, og jeg har levert reklamasjon mot selger som har gitt aksept for retur. Problemet er at jeg ikke aner hvilke(n) disk som evt er defekt - og om det er diskfeil i det hele tatt.

 

Jeg valgte videre å foreta en reinstallasjon av OS, og samtidig benytte anledningen til å fjerne alle RAID-strips. Alle diskene står nå som single, og OS er installert på en av de to S-ATA diskene.

 

Maskinen brukes nøyaktig som før, og jeg kan ikke se at problemet har løst seg. Det er registrert 2 tilfeller av frys under installasjonsprosessen av OS, men etter full install og alle winupdates etc [sP2 er ikke og skal ikke installeres] kan jeg ikke se annet enn at maskinen oppføres seg som forventet - så langt i ca 3 uker med H24s kontinuerlig DC-drift.

 

SeaTools er hentet ned og kjørt på et par av P-ATA-diskene, og begge rapporterte i utgangspunktet feil. Diskene virker derimot helt perfekt.

 

Jeg er virkelig i villrede for hva jeg skal gjøre videre, diskene [og dets innhold] trenger jeg jo - og det er i rettferdighetens navn noe drøyt å sende dem inn alle sammen!

 

Hva er galt?

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...