Gå til innhold

Liten, lett og "billig" bærbar


Anbefalte innlegg

Jeg har en stund vert på utkikk etter en liten bærbar pc , en "subnotebook" om du vil. Siden jeg er så priveligert å ha 100Mbs linje på studenthybelen min, kunne jeg ha tenkt meg en løsning der jeg kunne bruke den bærbare som terminal mot min stasjonere pc, via "remote desktop" i winXP når jeg var på skolen. Derfor er ikke den bærbare nødvendigvis nødt til å være "state of the art" når det gjelder hardware, men ha nok ytelse til å kjøre winXP pro. Har en stund siklet etter sonys nye vaio pcg-u1 <http://www.dynamism.com/u1/main.shtml> og Toshibas Libretto L5 <http://www.dynamism.com/libretto/main.shtml>

Siden disse mest trolig aldri vil bli solgt i norge, og kanskje ligger litt over mitt budsjett, finnes det noe lignende på det norske markedet i dag? Prisen bør ligge rundt 15000 og den bør være liten og lett.

Takker for alle svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De små og lette bærbare som blir solgt i norge er som regel fullverdige PC-er med cdrom o.l som f.eks. Toshibas protège. Disse koster som regel 25000+. Det jeg er ute etter er en subnotebook. Liten skjerm, trenger ikke ha cdrom men må kunne kjøre winXP. Har skjekket litt rundt om på forskjellige sider på nettet og har sett at nye Sony VAIO pcg-u1 blir solgt i japan for ca 150000 til 200000 JPY, som blir mellom 10 og 15000 NOK. Webshoper som http://shop.conics.net og http://www.dynamism.com sender over hele verden, men jeg er noe skeptisk til å handle på slike steder (garanti o.l.).

SÅ er det noen som selger slike i norge, eller har erfaringer med å kjøpe fra utlandet?

Lenke til kommentar

Quote:


natas skrev (2002-05-10 15:15):

Prisen bør ligge rundt 15000 og den bør være liten og lett.

Takker for alle svar.


 

Jeg kjøpte meg en IMB X21 til 9999,- for en tid tilbake. Den veier 1,3kg eller noe, har 12-tommers skjerm, 64MB ram, 10 GB HDD, P3 600 og w2k. Den har ikke CD-rom eller noe annet rusk som man ikke trenger til dagelig... Kjøp noe ekstra ram og så er maskinen super. Jeg kjøpte den forresten hos Papyrus.

 

 

---

El Rolfo

Lenke til kommentar

Toshiba har en eldre modell som heter 3110 (tror det var det), som er meget liten og lekker, og kjører xp helt greit. (PII-300, 128 MB, 6,4 GB)

Litt lite tastatur, og kun 800x600, men hvis dette ikke har så mye å si spiller jo det liten rolle.

Lenke til kommentar

Jeg har en IBM Thinkpad Celeron 400mhz med cd-rom og lydkort som jeg ikke bruker, har ikke ram i greia (ble ødelagt av en kompis som liksom visste hva han gjorde)

Skal bestille 128mb til den.

Kanskje selge den etterpå hvis du er interresert i den. 4 GB hdd, lite men spørs hva du skal bruke den til, du kan jo også oppgradere den litt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...