Gå til innhold

Tråden om trommeslagere


figure_02

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Etter at Daniel Moilanen tok jobben bak trommene i The Project Hate har jeg virkelig fått øynene opp for hvor dyktig han er. Før hans tid i TPH hadde jeg hørt endel av Engel sine låter, men det ble litt for tamt for meg, selv om trommearbeidet er veldig godt.

 

Men jeg hadde aldri trodd noen kunne tatt over for de programmerte trommene i TPH, der tok jeg feil. Mannen er ufattelig dyktig.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 1 måned senere...
  • 3 måneder senere...

Telletråd, telletråd, telletråd. Blæ.

 

Noen eksempler på trommiser jeg liker:

 

Matt Cameron (Soundgarden, senere Pearl Jam), "the Steve Gadd of heavy rock" (Rob Zombie). Ikke rask, ikke flashy, men groovy så det holder, med en forkjærlighet for litt udda time signatures. Eksempler (dårlig lyd på YouTube, men...):

 

Soundgarden - Pretty Noose

 

Soundgarden - Spoonman

Se filmen hos Youtube

 

Soundgarden - Burden In My Hand

Se filmen hos Youtube

 

Dave Grohl (Nirvana, Queens of the Stone, Probot), "the world's most powerful drummer" (Steve Albini). Ble legendarisk i Nirvana, og tok trommingen sin et hakk videre i QotSA. Synd han kaster bort tiden som vokalist/gitarist i et stadig mer uinteressant Foo Fighters.

 

Queens of the Stone Age - First it Giveth

Se filmen hos Youtube

 

Queens of the Stone Age - Avon (live)

Se filmen hos Youtube

 

Queens of the Stone Age - Song For the Dead (må bare dains oppå bordet av tromminga på denne låta, Grohlern får virkelig trommene til å snakke... tar en liveversjon med råtten lyd her bare fordi QotSA live med Grohl er så kult, studioversjonen høres 50 ganger bedre ut)

Se filmen hos Youtube

 

En video med Dave Grohl som spiller trommer i studio sammen med Juliette & The Licks. Jeg liker denne videoen fordi den viser hvor sykt groovy Grohl spiller. Man må nesten spille lufttrommer til enkelte av passasjene her:

Se filmen hos Youtube

 

Det finned mange gode trommiser, og mange som spiller både fort og teknisk. Det jeg ofte savner er groove, at det svinger av trommebeaten. Et godt eksempel på at groove ikke er uforenlig med black metal, 1349 - Sculptor of Flesh (med Frost på trommer):

Lenke til kommentar

Nei den beste trommissen må nok være Derek Roddy som har spilt for blandt annet Nile, Malevolent Creation og hate Eternal. Ikke bare kan han spille sinnsykt fort, men han spiller også jazz som er en helt annen stil enn death metal. Om det er groovy stil man er ute etter, prøv Roddy.

Endret av DeNile
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...