Gå til innhold

Problem med HIS Excalibur X800 Pro og Asus A7V8X


pbns1979

Anbefalte innlegg

En kompis har nettopp kjøpt seg et HIS Excalibur X800 Pro kort, men han får ikke dette til å virke i sin maskin (Asus A7V8X, 512 MB RAM, 300W Chieftech PSU). Det som skjer når man starter opp er at maskinen stopper på VGA sjekken (post speech sier i fra om VGA error). Skjermen tennes ikke.

 

Fra før så har han et GeForce Ti-4800 kort som har fungert helt utmerket. Vi tok ut det nye kortet hans og testet det i en av mine maskiner, som har et Asus A7V600 hovedkort. Her startet maskinen opp helt uten problemer.

 

Er det noen som har vært borti noe lignende eller kanskje har noen tips?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Maskinen med A7V8X kortet har kun en harddisk (WD-120GB) og en DVD brenner (NEC ND-2500A) tilkoblet, bortsett fra skjermkortet. Han benytter onboard nettverk og lyd. Min testmaskin har et Matrox G450 skjermkort, et SB Live! lydkort, en IBM 40 GB disk og en AOpen CD-ROM tilkoblet (benytter onboard LAN). Så oppsettet blir ganske så likt sånn sett.

 

EDIT: Har også prøvd å koble fra både harddisk og DVD-brenner, men skjermkortet vil fremdeles ikke fungere på det hovedkortet.

Endret av jester
Lenke til kommentar

Nå har jeg også fått testet skjermkortet i en maskin som har samme hovedkort og der fungerte det merkelig nok. Har gått over BIOS innstillinger og sjekket at AGP volt og hastighet er lik på begge hovedkort, samt at begge har samme BIOS versjon. Skjønner ikke hvorfor det ikke skal fungere da (det var til og med samme kabinett med samme type PSU).

Lenke til kommentar

Har du siste bios 1014 til a7v8x? Jeg hadde selv trøbbel med et POV6800U, men etter oppdatering av BIOS (+ siste VIA Hyperion) har det funket knirkefritt!

 

Edit: Det er store forskjeller på revisjonene av a7v8x. Feks. hadde ikke rev. 1.02 støtte for 333mhz fsb det kom først med 1.03. Hvilken revisjon har du?

Endret av #Pazuzu
Lenke til kommentar

Hmm... Da har han har siste revisjon av kortet tror jeg. Rart at ikke det funker.

 

Har du prøvd å resette hovedkortet, tiltross for at det funker med GeForce?

 

Siden skjermkortet funker på annet hovedkort virker det i grunnen som om det kunne ha med at strømforsyningen ikke leverer nok strøm, tiltross for at du har prøvd en annen. Jeg har i dag en enermax 650w, jeg prøvde 3 forskjellige PSU'er før jeg innså at kun "den beste" var god nok for meg. God PSU må til for for å oppnå optimal stabilitet.

 

Det er ikke umulig at a7v8x i kombinasjon med x800 krever mye strøm rett og slett...

 

Har igrunn ingen gode forslag å komme med her annet at følgende forum inneholder svært mange erfaringer om amd hovedkort, og anbefales som førstevalg ved feilsøking på ASUS kort (Tidligere amdmb.com) : PC Perspective (Link direkte til ASUS mobo's). Det du ikke finner andre plasser finner du her. Lykke til!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...