Gå til innhold

Bekjenn din største data-tabbe


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Husker ikke helt hva som skjedde, men det var noe med en ny strømforsyning og lyden: "POFF"

 

Hvis gameboy teller som data så har jeg tråkket flat 2 gameboyer på samme uke!!!! Skulle på do midt på natta og "KNJAAAAS". To på ei uke...:sad:

Da kan man tenke seg at fattern som hadde kjøpt dem begge til meg blei litt sur....:razz:

Lenke til kommentar

har enda en tabbe:

 

dette skjedde for tre dager siden!

 

jeg har et maxi-tower, og inni denne boksen ligger det to stk hd'er, en fra WD og en fra IBM. nå ligger wd-disken nederst og sørger for å varme opp luften under ibm-disken, og i tillegg så varmer jo ibm-disken seg selv opp den også (kanskje det var derfor den forrige ibm-disken krasjet?)

men jeg fant ut at jeg skulle teste dette ibm-drive-fitness programmet som jeg hadde hørt så mye bra om. lastet ned det lille programmet, og kjørte programmet. det lille prog'et ber om en formatert diskett i stasjon a, så jeg leter motvillig frem noe gamle greier i fra en diskettboks som jeg hadde liggende. over tid, så dannes det noe ting som heter bad blocks på en diskett. forklaringen på bad blocks er mange, men den mestnærliggende var nok at disketten har levd for lenge.

tenkte ikke over at jeg KANSJE burde ha sjekket disketten før jeg lar pc'en boote fra den. drive-fitness programmet starter som det skal. men etter en liten stund, så henger alt seg. muspeker, tastatur... ok tenker jeg, reset. uten disketten i. maskinen booter, pipet fra post kommer, og skjermen viser hva slags cpu jeg har osv osv. så kommer vi inn til den delen der jeg skal velge os. default er win2k, så om ikke jeg er borti noen knapper, så startes win2k etter 3 sekunder. bare det at denne gangen, så dukker det opp en blåskjerm... under bootingen av win2k!!! NEI, tenker jeg, "hva nå? hva er galt? det MÅ være den ibmdisken! IGJEN! pokker..."

 

toweret stod på denne tiden åpent, og jeg tenkte at før jeg lukker igjen boksen, så skal jeg legge ibm-disken oppi selve tower-rammen, slik at den ikke blir så varm pga wd-disken. jeg måtte da skru løst hk'et pga ram-brikkene som står der, er i veien når jeg skal flytte på hd'en. trekker hk'et forsiktig ut (det går på skinner), og skyver det tilbake på plass når disken er flyttet.

 

booter opp, kommer forbi post, men ikke lenger... "hva pokker?" ok, reset

samme, en gang til! nå prøvde jeg en stund å komme inn i windows, men etter at jeg resette maskinen gikk den inn i bios istedet "load system default" ble valgt utallige ganger. batteriet fra hk'et ble tatt ut, cmos reset. ingenting hjalp. fremdels bare forbi post, også heng.

 

jeg la merke til at det var varierende hvor lang tid det gikk før maskinen hengte seg, så jeg tenkte at det kan kanskje ha noe med tempratur å gjøre? på cpu kanskje? finner frem en blyant for å utføre blyant-testen på cpu-viften. skrur på strømmen, stikker blyant borti vifte, ingen lyd... viften står stille!!! strøm av! sjekker hk'et der cpu-viften skulle vært tilkoblet. AHA, problemets årsak er funnet! etter å ha skubbet strømkilden til cpu-viften tilbake på plass, prøvde vi med strømmen igjen. please please please start. beep! YES suksess!

 

alt funker idag, men det var nære på. litt flaks skal man ha

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-05-03 15:04, ols skrev:

hadde en snerten liten toshiba 75mhz som var med meg overalt. engang laa jeg i badekaret og spilte sjakk paa den. maskinen stod stabilt paa en fjoel paa tvers av badekaret. det ble et seigt parti og jeg maatte tappe i mer varmt vann. krana er i motsatt ende saa jeg er maatte bruke taerne. det gikk ogsaa bra, men da jeg skulle stenge, fikk jeg varmtvannstraalen over foten, og rykket den til meg. traff fjoela med kneet, og toshibaen gikk til bunns. jeg husker enda hvor forbloeffet jeg var naar jeg saa hvor lenge skjermen lyste opp mot meg fra bunnen. (dette var jo lenge foer titanic-filmen, saa jeg fikk ingen assosiasjoner). naavel, fjernet dekslet,loeftet opp tastaturet og satte maskinen foran en varmtvannsvifte over natta. men den var helt doed. saa ble den liggende paa en hylle i garasjen et halvt aar. (den fikk litt medfart der ogsaa, da det engang datt litt brennende materiale ned fra hylla over, en gang jeg holdt paa aa sveise paa bilen). skulle gi den til loppemarked, men satte stroemmen paa, naermest for moro skyld. den virket perfekt! (sjakkprogrammet ogsaa, men stillingen var borte). den staar naa hos en gammel bekjent og virker fint. jeg spurte om hun virkelig orket aa se det varmeskadede lokket, men hun sa at ting maa faa lov aa bli litt buklete.(hun har gaatt paa Steinerskolen).

ingenting kan maale seg med de gamle toshibaer. ols


 

Denne tar kaka........!

Lenke til kommentar

Idag skulle jeg gjøre pc'en min mer stille ved å koble til en gammel strømforsyning som jeg hadde liggende (koblet ifra viften).. Får nå trykkt den oppi der som cd-rommen skal være på et chieftech midi tårn (hadde tatt ut cd-rommen) Jeg plugger nå strømledningen inn i psu'en og så tar jeg og plugger i ATX kontakten på hovedkortet,, da kjenner jeg det blir jekli varmt på hånden min (ikke den som plugger i kontakten) trekker den vekk og ser at det var to ledninger (svart og rød +12volt) som lå kortsluttet på hånden min.. Gjorde vondt der og da og luktet helt for jekli

men har funket fint som bare det etter hendelsen..

Lenke til kommentar

Ett par tabber jeg har gjort.

 

Det var for mange, mange år siden da 1 megabyte var standard på grafikk-kortene. Jeg fikk lyst til å rule gata og kjøpte 1 megabyte til Satt de 2 brikkene fast og startet maskinen. PC'n hang med en gang jeg kom inn i operativsystemet. Så begynte det å lukte brent. Tok ut brikkene (de var varme som ****, så jeg brukte skrutrekker eller noe), og de var faktisk smeltet under. Jeg hadde vært så flink og satt de feil vei. Da jeg ringte butikken fikk jeg vite at den lille hvite prikken på ram-brikken skulle settes så den sto ved siden av den lille hvite prikken på slotten til rammen. Fikk ikke nye ram brikker. Men grafikk-kortet funka bra etterpå.

 

Prøvde å installere Linux og endte opp med å slette en hel partisjon som ikke skulle berøres av Linux i det hele tatt. Forstår ennå ikke hvordan det kunne skje.

Lenke til kommentar

Ei av kontordamene der faren min jobbet før, tenkte som så at en av kalkulatorene kanskje var kaffetørst en dag og donerte en hel kopp med rykende varm kaffe til den. Dette var en stor kalkulator med printer og greier. Etter en tids tørking så fungerte den, men hun fikk visst noen helt merkelige resultater til tider. Når var 2+8=456% for eksempel? Eller hva med 34+75=ab ?

 

Sånt kan skje :smile:

Lenke til kommentar

Min var å kjøpe Intelli Mouse Explorer 1.1 isteden for den jeg egentlig skulle kjøpe som var 3.0 ...

 

Så har jeg tuklet med windows Dos system kjempe mange ganger så pappa må sendt dataen til jobben ,fordi der er det en Dataekspert Som heter Eskil Palmenese (egentlig Palmesen men jeg kaller ham det).Som har reperert vår gamle 133 mhz pc minst 1k.

Lenke til kommentar

*Host krempt host* min tappe...

Det skjedde i 1992, skulle lagre et dokument på diskett på skolen , hadde 2 disketter en til skole oppgaver og en til tull og vas.. Det viste seg at det var virus på den disketten som hadde tull på, og satt inn disketten i skole PC-en. upsss sann..

tok vel feil diskett æ ..

hehe og så tok æ den ut.. og fikk lagret dokumentet mitt på disketten ..

så ble det virus på begge diskettene .

hmmm det viste æ ikke ..

I ettertid var skole PC-en nede..

og gjett hva æ fikk som russenavn ...

 

joooo det skal du få vite .. :wink:

 

DATAVIRUSET 94% hehe

 

jaja det var ikke noe gøy det .. eller hva ?? :smile:

En dag i dag ler æ av det hehehehe :smile:

Lenke til kommentar

vel... jeg er ikke så veldig bevandret i pc-verdenen, men noen tabber har jeg likevel gjort:

 

Tabbe Nr 1

Kjøpte for eksempel en h(elvetes)p(akk) cd-writer 9500 series hos elkjøp for 1700(!)kr sommeren 2001... dritdyrt, og dritdårlig(Har ikke en gang burn proof)

 

Nr 2

Installerte den selv...

 

Nr 3

...i en fire år gammel Packard Bell PC

(Når det gjelder den PC-en, så hadde den et finurlig problem... den hadde talefeil... Blant annet kalte den Bios-en for Ios... DET funderte jeg på i en lang stund, før en venn sa at den kanskje hadde talefeil.

 

Nr 4

Slettet Cd-rom en, uten hjelp av CIH...

 

 

_________________

En skal ikke skue hunden på hårene, så lenge den ikke har lopper.

 

[ Denne Melding var redigert av: pcgnomen på 2002-05-25 18:20 ]

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

repartisjonering. klikk...

 

85% av filene mine var ødelagt....

fra nå av hater jeg partition magic...

 

ellers er det klassikere som ikke ta backup og slette litt feil filer.

 

ellers er jeg en ekstremt god sjåfør... tok en bil i går.... =( litt dyrt viss kanalen ble ødelagt.... (min var bare en knekk i støtfanger og et blinklys ødelagt, den andre sin var døra presset godt inn og litt bulker på resten)

Lenke til kommentar

Sjekk eska :smile:

 

Jeg befinner meg på komplett.no og bestiller ny cpu, ram og hk, til den nette sum av 5000,-. (p4, rdram, hk med raid) Jeg får tilsendt varene, og er mer spent enn da jeg for et par år siden skulle sette i celeron 400 nr 2 (dual) og ikke hadde nt-basert os.

 

Innsetting av HK

Jeg pakker opp, og setter hk'et inn i chieftek-kabinettet. Jeg ser så .. at det ikke passer. (hæ?) Det var det lille kortet der PS/2, Com, Paralell osv skal ut, som ikke var likt på hk'et og kabinettet. Så hva gjør jeg, som er en erfaren data-bygger? Drar fram ei fil og skjærer av pluggene for det integrerte lydkortet (kun plastikk), jeg får da pressa det inn.

 

På-slåing av maskin

Vel..det viser seg at det er noe galt med hk, utenom min lille filing. Jeg sender alt jeg kjøpte tilbake til komplett.no, de finner ut at det er noe galt med hovedkortet, mens CPU'en og RAM'en er ok - så de sender ram&cpu tilbake til meg. HK'et må de sende til underleverandøren sin for sjekking av garanti.

 

Ventetiden

Jeg venter fortsatt. En og en halv måned siden jeg sendte inn varene, hører ingenting ifra Komplett.no . Og her sitter jeg med en P4 og 256 RDRAM som bare blir eldre og eldre (og ubrukt) - og avventer beskjed ifra komplett.no som fortsatt lurer på om de skal gi meg et nytt kort på garantien, eller bare være slemme, og be meg om å kjøpe nytt.

 

Konklusjon

[*] Jeg har brukt 5000 kr, uten å få gjort noe med pc'en.

[*] Jeg glemte å fortelle at jeg ikke trengte å skjære for å få det til å passe. Det var med ei ny 'grind' i eska til hk'et, som lå gjemt under manualen.

[*] Igjen: Sjekk hele eska før du bynner å sette i komponenten. Manualen kan det også være smart å lese.

[*] Komplett.no er ikke særlig kundevennlige etter de har fått pengene.

[*] Generelt: Ikke beskjær hovedkort.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...