Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

10 - 100 mbits linjer ...


Anbefalte innlegg

I norge er det ofte trådløs link fra leverandør til kunde, den går over fjell og fjord, og er ofte utsatt for vær og vind (Slik at internett detter ut) Eller at det oppstår feil på selve linken. Da må man jo ha profesjonelle fjellklatrere for å få det fikset, og det kan jo ta flere timer, for linken står jo langt vekk, høyt opp. Men en som bor uti havgapet må vel ta til takke med det han får, eller ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Og det er jo bare til å se idag hvordan dette går. De som får adsl på landsbygda, får det fordi politikerene har sagt at slik skal det være.

...men til og med lyse må tenke sentrale strøk etterhvert... det er bedriftlogikk, ellers så bedriver du kun u-hjelp. Å tro noe annet er latterlig. Men selvfølgeligt, det er faktisk flere kraft-bedrifter som nettopp bedriver uhjelp på landsbygda, men de bygger smått, og har et poeng med det - "hindre fraflyttning, sikkre sysselsetning sov". Men de har da ikke planer om å bli STORE på dette.

Nok en som tror ADSL-utbyggingen er styrt av politikere, den er helt kommersiell.

Hvilke som bygger og eier fiberen i utkantstrøk spiller liten rolle, og kalle det uhjelp når et lokalt e-verk pløyer oveskuddet tilbake i sitt eget lokalsamfunn er ganske drygt.

Lenke til kommentar

det er vel ingen privatpersoner som trenger 100 Mbit, om de ikke driver en egen bedrift som det trengs 100 Mbits linje for (aner ikke hva det skulle vært)

en venn av meg har 10 Mbit, han kjører fint en spillserver med 10 personer, ventrilo med over 10 personer og har fortsatt fin ping. 100 Mbit er 10! ganger raskere. Det er egentlig helt sinnsykt og jeg skjønner ikke hvorfor andre enn store bedrifter trenger dette.

Lenke til kommentar
det er vel ingen privatpersoner som trenger 100 Mbit, om de ikke driver en egen bedrift som det trengs 100 Mbits linje for (aner ikke hva det skulle vært)

en venn av meg har 10 Mbit, han kjører fint en spillserver med 10 personer, ventrilo med over 10 personer og har fortsatt fin ping. 100 Mbit er 10! ganger raskere. Det er egentlig helt sinnsykt og jeg skjønner ikke hvorfor andre enn store bedrifter trenger dette.

Igjen: Tv, musikk, filmleie, "alt" kan kjøres over ett vanlig nettverk, hvor mye båndbredde krever HDTV feks? En god del.

 

AtW

Lenke til kommentar

avgv: OK, skal skifte ordbruk. Snillisme er det å drive noe med tap.

 

..og staten har vel pløyd inn no peng for at distriktene skal kunne "skape" et kunstig etterspørsel etter breiaband.

 

og les innlegget mitt om hvilke ting vi kan ha via kabel, før man igjenn bastant sier at "eg aner ikkje kem som har bruk for 100Mbit". Eg la vel til grunn en grei forklaring tenker eg.

 

er ikke bare surfing man kan bruke en så fet linje til.

Lenke til kommentar

Herregud da, hvorfor prater alle om staten sine pålegg på Telenor som skal skaffe bredbånd til distriktsnorge før noe annet kan skje?!

 

Man kan jo for svarte fortsette utviklingen, og holde den jevn slik at vi kommer noen vei i det hele tatt?

 

I stedet skal vi vente til gud vet når, når Lofoten og innerste kroker av Kautokeino har fått bredbånd før man kan fortsette utviklingen.

Priser går ikke ned og hastigheter går vertfall ikke opp før dette får fortsette.

Er jo helt latterlig?

 

HEIA NORGE!

Endret av decent
Lenke til kommentar

Må bare si at internett kommer til å bli mye raskere i årene som kommer. Det stod helt stille en stund pga ISDN. Telenor ville ikke fjerne "pengemaskinen" ISDN. De tjener mye mer på tellerskritt enn hva de gjør på fastavgift. Nå som DSL før er her, kommer Telenor (og alle andre) til å oppgradere nettene med en gang det kommer ny og bedre teknologi. Førs ute er ADSL2.

Lenke til kommentar
Herregud da, hvorfor prater alle om staten sine pålegg på Telenor som skal skaffe bredbånd til distriktsnorge før noe annet kan skje?!

Vel, de som snakker om dette prater enten mot bedre vitende eller de snakker tull, ingen har eller vil pålegge Tn og bygge bredbånd til distriktene, at TN gjør dette er rett og slett fordi de ser fortjeneste i det.

Lenke til kommentar
avgv: OK, skal skifte ordbruk. Snillisme er det å drive noe med tap.

..og staten har vel pløyd inn no peng for at distriktene skal kunne "skape" et kunstig etterspørsel etter breiaband.

Og bygge fiber i små kommuner er lik tap?

Det koster antagelig mindre og bygge ut et passe stort byggefelt i en liten kommune enn og gjøre det samme i Oslo, fortjenesten pr kunde vil være nesten den samme.

Hvorfor er dette dårligere butikk enn og gjøre det i Oslo?

 

Du snakker om Høykom, der hvor det offentlige bruker BB for og effektivisere forvaltningen og igjenom dette skaper etterspørsel etter BB og som kommer områdene til gode, dette er jo utmerket.

Staten sparer penger og samtidig skaffer kommersiellt grunnlag for utbygging, langt smartere enn og gi støtte.

Lenke til kommentar

Hvis noen skal ha skylda er det vel Telenor, som skal utnytte absolutt alt de kan av hver eneste teknologi før de går videre (jada, de sørget nok for å selge ut alt ISDN-utstyret før de kom med ADSL) :hrm:

 

Men til de som sier at Norge er et så elendig land; tra dit peppern gror. Når folk sitter å forbanner seg over landet de bor i fordi de ikke har 100mbit linje til å laste ned porno på, mens halve jordkloden (satt på spissen) ikke engang har rent vann, da blir jeg sur.. Skammelig! :no:

 

Beklager om det ble veldig useriøst, men jeg er så møkklei sånt :blush:

Endret av Ausat
Lenke til kommentar

Ja, jeg er enig hva trådstarter mener om at privatpersoner burde hatt tilgang til, iallefall 10, 100, men gjerne også 1000 mbps linjer. (og i fremtiden vil man da kunne utvide tilbudet til 10gbps om det skulle være nødvendig, om man bruker fiber som takler det, vet ikke prisen, men fiber er jo dyrt, det vet jeg i allefall).

 

Selvfølgelig er jeg klar over at dette er veldig, veldig dyrt, å trekke fiber inn i alle hjem er jo ikke billig, også med tanke på at det er så mye fjell og daler her i Norge.

 

Så tror nok folk ute på landet i allefall måtte latt "de urbane" gå forran, de som bor i de største byene og de store tettbebygde områdene rundt disse byene få dette først. Kansje jeg kastet en brannfakel nå men ;-). Da sier du kansje, "Ja men det i byene har jo allerede et så godt tilbud, vi her i bygda vår kan ikke få ADSL en gang!".

 

Men jeg tror at for å få det til å gå rundt, så må en gjøre det sånn, så når man har tjent nok penger på dem, slik at man kan begynne å utvide, så kan man tenke på folk som bor i mindre tettbebygde områder, så må man altså bygge seg utover fra byene, tettstedene, til man har, forhåpentligvis, dekket hele landet.

 

Mulig det er, og kansje bare forblir en drøm. Men men...

 

En annen ting jeg er veldig opptatt av er at ikke et firma skal ha enerett på disse linjene. Jeg mener en non-profitt organisasjon skal ha kontrollen, og så er alle leverandørene (ISP'ene) som vil levere tjenester over nettet, med å betaler regningen for å legge fiber, staten må jo spytte inn penger å seff, med statstøtte kan det gå. Og forbrukerene må nok være villige til å betale for dette å, for utbyggingen. Det jeg da tenke også, var at man ikke skulle bruke de eksisterende sentralene, siden mange mener telenor er så vriene, så man må vel ha egne "fibersentraler".

 

Ja forresten, mange av dere leste sikkert den artikkelen om å trekke fiberkabler i kloakkrørene (i taket), det kunne man da gjort, der det var mulig. For å spare penger.

 

Jada, det var min visjon, hadde vært digg om det lot seg realisere.

 

Jeg personlig hadde vært villig til å betale ganske mange penger for å få strukket fiber inn i huset mitt, 15 000,-, hadde vært villig til det. (kansje mer å)

Endret av pcfreak
Lenke til kommentar

Ikke vet jeg.... det som er sikkert er at 80-90% av alle som kan få fiber, takker ja til tilbudet. Selv om det kan koste opp mot ++1000kr/mnd. Det sier hvertfall noe om viljen blant folket.

Hvilken verden tror du at du bor i?

I en Lyse verden :)

 

Priser fra Lyse:

449kr for inet 4mbit fiber. 699kr for ++10mbit.

 

+140kr for tlf (ringer gratis til fasttlf i samme nett)

+ 179kr for tv basis 18 kanaler

+ 110 kr for utvidet tv pakke 21 kanaler

 

Unødvendig å si at svært mange bolighus velger en samlet pakke her.

 

I etablerte boligfelt uten alt for mange pensjonister ender man gjerne opp mot 90-95% dekning på husstandene.

Lyse arrangerer flere fellesmøter med nabolagene der dem forklarer hva dette dreier seg... slik at til og med hvermansen uten noe datapeiling innser at dette er fremtiden og hiver seg på.

Jeg har ikke hørt en eneste en klage etterpå.

 

Andre 'Lyseavleggere' opererer ofte med litt høyere priser.

 

Som et lite enkelt punkt som telefon: Tenk hva du kunne spart i bare tlf utgifter med et landsdekkende fibernet der ikke et teleselskap drar inn hinsides mye penger på tellerskritt og andre tulleting. Med ip mobiltlf (kombinert med gsm etc) kunne man sette opp offentlige accesspunkter overalt.

Fysj vekk med teleselskapene ;) IP telefoner vil snart gjøre dem 'overflødige' slik vi kjenner dem i dag. :p

Endret av filter69
Lenke til kommentar

Det jeg absolute ikke skjønner når det gjelder telenor og internett, er det at de ikke kan levere samme type produkter som alle andre, til tross for at de andre leier nettet av telenor.

Vi skal ha ny linje på jobben nå. Etter mye om og men, med innhanking av tilbud fra forskjellige leverandører, så kom telenor med et tilbud på en linje. Denne skulle de ha 48000 kroner i måneden for +++. Catch kunne levere samme linjen for 27000.

Her snakker vi om 21000 kroner i forskjell pr mnd. Så til den litt morsomme saken. Catch må jo sette ustyret i telenor sin sentral og leie gjennom nettet til telenor. Hvorfor klarer da ikke telenor å levere til samme pris?

Uansett: Hvorfor kan ikke telenor f.eks levere gode SHDSL løsninger til privatmarkedet?

 

-z00l-

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...