Gå til innhold

California annullerer homoekteskap


Anbefalte innlegg

SirAnderz, i det kristne syn skapte Gud mannen og kvinnen. Hva så? Man kan jo sikkert også trekke konklusjoner om at siden mannen ble skapt først så var han mest verdt, eller at Gud ble så misfornøyd med mannen at han så skapte kvinnen. Alt er kun spekulasjoner, slik det meste er i kristendommen i min mening ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ah, mer fantastisk argumentasjon. :)

 

Men uansett hva dere kommer frem til så vil et barn "lide" av å ha foreldre av samme kjønn.

Uansett? Uff, da har vi jo tapt diskusjonen. Resistance is futile. :(

 

Psykiske lidelser,

Som homofili? :)

 

muligens få et forvrengt samfunns bilde i ung alder,

Nei, de må jo selvfølgelig ha samme syn på samfunnet rundt seg som alle andre. Noe annet ville vært katastrofalt/liberalt. :ohmy:

 

bli mobbet på skolen!

Jeg regner med at du også vil nekte overvektige barn å gå på skolen fordi de kan bli mobbet for det?

 

Det burde ikke være slik... med mobbingen altså.. men det andre vil gjelde... barn kan ikke ha godt av det :nei:

Så slutt å mobb selv da i det minste.

Lenke til kommentar
Jeg har ikke sagt at sodomi er direkte galt, hverken mellom kvinne-mann eller mann-mann.

2621178[/snapback]

Ikke?

 

...Da må man også innse at man er heldig som ikke blir kappet penis av fordi den har utført en ulovlig handling (tenker særlig på sodomi...

Motsier deg selv, som det fremstår for meg.

Endret av ilex
Lenke til kommentar
For min egen del mener jeg det ikke er annet enn gammeldags og trangsynt å mene noe annet.

5021940[/snapback]

 

Ca 2000 år gammelt ? :innocent:

[/ironi]

 

 

Er enig med deg der, akkurat som de "gamle" sier at alt var så bedre for i tiden, så er de også imot at homoer gifter seg.

 

Men det som hadde vært artig å vite:

Var han som annulerte ekteskapet, kristen ?

 

Vet det var staten California som gjorde det, men noen som vet om han var kristen ?

Lenke til kommentar
Det er nok større sannsynlighet for at barnet råtner på et barnehjem i hjemlandet dersom Norge tillater homofile adoptivforeldre, for de andre landene vil ikke ha noe av det... Man kunne naturligvis tillate det prinsipielt, men da må det jo også finnes argumenter for at barnet kan få en god oppvekst med homofile adoptivforeldre.

Feil. Argumentene for og mot at homofile skal få adoptere, kommer først når et homofilt par har søkt om å få adoptere og fagpersonell skal vurdere søknaden deres. På samme måte finnes det gode argumenter for at et pedofilt par ikke bør få adoptere, uten at man har lovfestet dette av den grunn. Slike vurderinger vil være opp til de som har grunnlag for å foreta en god skjønnsmessig vurdering av søkerne.

 

De som er motstandere av at homofile skal få mulighet til å vurderes som adoptivforeldre, sier i realiteten at det ikke finnes og aldri kommer til å finnes ett eneste homofilt par som er skikket til å være foreldre. Det finnes absolutt intet grunnlag for å hevde noe slikt. Den forskning som finnes på området, viser tvert imot at den eneste forskjellen på barn med homofile foreldre og barn med heterofile foreldre er at førstnevnte er mer tolerante.

 

Og ja, sterilitet er også feil, biologisk sett. Les posten min tidligere i tråden.

5020616[/snapback]

Argumentet om at det er en arts mål å formere seg, er ren idioti. Mennesker handler som individer, ikke som representanter for arten menneske. Når man velger å få barn, er det for ens egen skyld, ikke for å videreføre arten. Hvorfor i all verden skulle jeg bry meg om hvorvidt menneskearten lever videre etter at jeg er død? Det er jo fullstendig uinteressant.

 

 

Men uansett hva dere kommer frem til så vil et barn "lide" av å ha foreldre av samme kjønn.

 

Psykiske lidelser, muligens få et forvrengt samfunns bilde i ung alder, bli mobbet på skolen!

5021444[/snapback]

Jeg vil gjerne se forskningsrapporter som bekrefter disse påstandene.

 

(Selv om det selvsagt ikke er relevant hvorvidt barn vil lide av å ha homofile foreldre, all den tid homofile par i så fall vil lukes ut i vurderingsprosessen.)

Lenke til kommentar

Det har faktisk værtr forsket på dette. En oppsummering av flere slike undersøkelser finner vi på LLHs sider:

 

Link

 

Hva sier forskningen om barn som vokser opp med lesbiske og homofile foreldre?

Det finnes fortsatt mange fordommer og antakelser om homofile og lesbiske. En av dem er at homofile og lesbiske ikke er gode nok foreldre, og at barn tar skade av å vokse opp i enkjønnete familier. I løpet av de siste 20-25 årene har det blitt gjort en rekke internasjonale studier som har sett på barns fungering i «skeive barnefamilier».

 

av Margrethe Seeger Halvorsen

stipendiat ved institutt for psykologi ved Universitetet i Oslo

 

Nedenfor kommer en kort oppsummering av vanlige spørsmål som stilles i forbindelse med oppvekst i skeive familier, og hvilke svar psykologisk forskning gir på disse.

 

1. Har homofile og lesbiske barn?

Ja, det har de, men det er vanskelig å si nøyaktig hvor mange barn som vokser opp med lesbiske og homofile foreldre i Norge i dag. Av de ca 3000 lesbiske og homofile som deltok i NOVA-undersøkelsen (1999) oppgir 10% av kvinnene og 1% av mennene at de bor sammen med egne barn. Tall fra USA viser at 20% av de lesbiske og 10% av de homofile er biologiske foreldre. I en svensk rapport har man oversatt disse tallene til Sverige, og kommet fram til at ca 40.000 svenske barn har homofile og lesbiske foreldre. På bakgrunn av dette har enkelte hevdet at ca 20.000 norske barn har homofile og lesbiske foreldre. Det understrekes at dette er et usikkert anslag.

 

2. Tar barn skade av å vokse opp med lesbiske og homofile foreldre?

Nei, her er forskningen entydig. Hovedandelen av forskningen har sett på ulike sider ved barns fungering i lesbiske og homofile familier, og sammenlignet dette med barn som vokser opp med mor og far, eller mor alene. Resultatene fra denne forskningen viser at barn i lesbiske og homofile familier fungerer relativt likt som andre barn, dvs at de hverken har mer eller mindre atferdsmessige eller emosjonelle problemer enn andre barn, og at de deltar i sosiale aktiviteter og fungerer i vennegjengen på lik linje med andre barn.

 

3. Blir barna mobbet pga foreldrenes seksuelle orientering?

Dette er kanskje et av de vanligste argumentene som trekkes fram i debatten rundt homofile og barn. Forskningen viser at barn i lesbiske og homofile familier ikke mobbes mer enn andre barn. Det hender at barn får problemer med omgivelsenes reaksjoner på foreldrenes seksuelle orientering, men det synes som om disse problemene er relativt små. Opinionsundersøkelser viser at nordmenn har blitt mer positive i forhold til homofile og lesbiske med årene, men fortsatt mener halvparten av den voksne norske befolkningen at barn tar skade av å vokse opp med lesbiske og homofile foreldre. Slike holdninger overføres til barn, og kan være med på å skape intoleranse og mobbing.

 

4. Blir barna homofile selv?

Barn som vokser opp med lesbiske og homofile foreldre viser en tradisjonell seksuell identitetsutvikling på lik linje med barn av heterofile foreldre. Det er med andre ord ingen økt sannsynlighet for at de selv blir homofile eller lesbiske. Enkelte studier viser imidlertid at barn av lesbiske og homofile er mer utforskende i forhold til seksualitet og at de er mer fleksible i sine sosiale kjønnsroller.

 

Oppsummering

Generelt sett viser forskningen at barn av lesbiske og homofile foreldre fungerer bra. Til nå har mye av forskningen tatt for seg antakelsene om negative konsekvenser ved oppvekst i skeive familier. Relativt få studier har sett på det særegne ved oppvekst i en utradisjonell familie, og eventuelle positive sider ved en slik oppvekst. Enkelte studier viser f.eks at barn i lesbiske familier er mer tolerante overfor individuelle forskjeller enn andre barn.

 

Det kan kanskje være til ettertanke for de av debattantene her som tviholder på at det er et problem...

 

EDIT: Siden noen sikkert vil stille spørsmål ved LLHs integritet så er det verd å merke seg at artikkelen stammer fra Universitetet i Oslo, og at det medfølger kildeangivelser. Jeg holder på å lese meg opp om emnet, så vi skal ikke se bort fra at det kommer mere av dette fra undertegnede.

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
Lenke til kommentar

Man kunne naturligvis tillate det prinsipielt, men da må det jo også finnes argumenter for at barnet kan få en god oppvekst med homofile adoptivforeldre.

 

5020616[/snapback]

 

Og hvor er argumentene mot?

5020833[/snapback]

Noen ganger blir det visst FOR kortfattet fra mine fingre... Argumentene mot er stort sett alt det Geir slo vekk med forskningsresultater. Det kan tenkes at barna lettere TØR å bli homofile fordi de ikke ser på det som unormalt, men da er man tilbake på diskusjonen om hvorfor noen er homofile og om det er uønsket. Fra et biologisk synspunkt er det uten tvil uønsket. Men det er jo ikke nødvendigvis høyeste prioritet for alle å føre genene videre. PelsJakob mener tydeligvis, i likhet med Det Liberale Folkeparti, at egoisme er riktig. Lykke-egoisme, altså. Ikke naturlig sosialdarwinistisk egoisme. Jeg sier ikke at noen av delene er rett, men ved å bli homofil mister man i praksis muligheten til å velge "Darwin-sporet". Det at man behages av å få barn henger forresten sammen med at det er riktig for evolusjonen å få barn... Man vil heller lage barn selv enn å adoptere, så som homofil hemmes også muligheten til "lykkeegoisme". Tja, er det så ille å hemme egoisme, når alt kommer til alt?

 

Nå er det vel sånn at det i praksis ikke blir tillatt adopsjon for homofile par selv om loven ikke forbyr det. Stemmer det? Hvis praksisen ble endret, ville kanskje andre land ha nektet å sende barn.

 

Takk for det der, Geir. Jeg lærte en del, men må si at tallene fra Sverige hørtes svenske-dumme ut. 40000, du liksom... Det kan hende at jeg har endret mening om denne saken nå, på grunn av denne diskusjonen. Jeg har ikke diskutert det skikkelig før, og i hvert fall ikke over forskningsresultater. :)

Endret av ehasl
Lenke til kommentar
Fra et biologisk synspunkt er det uten tvil uønsket.

Er det? Hvorfor det? Handler alt her i verden om å reprodusere seg? Hva med lykke og frihet for alle? Og hva med at verden allerede er overbefolket? Er det ikke ta MOT et biologisk synspunkt at man skal reprodusere enda mer?

 

PelsJakob mener tydeligvis, i likhet med Det Liberale Folkeparti, at egoisme er riktig. Lykke-egoisme, altså. Ikke naturlig sosialdarwinistisk egoisme. Jeg sier ikke at noen av delene er rett, men ved å bli homofil mister man i praksis muligheten til å velge "Darwin-sporet". Det at man behages av å få barn henger forresten sammen med at det er riktig for evolusjonen å få barn... Man vil heller lage barn selv enn å adoptere, så som homofil hemmes også muligheten til "lykkeegoisme". Tja, er det så ille å hemme egoisme, når alt kommer til alt?

Hva har dette med egoisme å gjøre? Annet enn å være seg selv, være det man er? Er det meningen at man skal undertrykke sin egen legning fordi storsamfunnet mener det er "feil legning"? Er det frihet? Nei. Hvorfor kjempe mot slik frihet? Hvorfor vende tilbake til Middelalder-prinsipper?

 

Jeg har ikke diskutert det skikkelig før, og i hvert fall ikke over forskningsresultater. smile.gif

Opplysning og refleksjon gjør undre. Samt å faktisk tenke over ting selv, ikke bare godta det alle andre mener. Om alle mener det alle mener, blir det feil. Det er logikk :)

Lenke til kommentar
Trenger jeg å underbygge noe som bygger på sunn fornuft?

5024488[/snapback]

Ja. Den enes sunne fornuft er den andres komplette galskap.

 

Edit: Det heter visst "vansinne" og det er et svensk ord. Men håper det gir mening, jeg kommer ikke på noe bedre i farten.

 

Edit 2: Byttet ut vansinne med det greie norske ordet galskap. Understreker at dette er en generell betraktning om hvorfor enhver påstand må underbygges, og ikke rettet mot noen nærværende debattant...

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
Lenke til kommentar
chills: Du kommer med mange påstander, men jeg har ikke sett noe som underbygger dem til nå. :shrug:

5021577[/snapback]

 

Trenger jeg å underbygge noe som bygger på sunn fornuft?

5024488[/snapback]

Nå vil jeg si at akkurat grunnen til at du må underbygge det du påstår strider mot sunn fornuft. Sunn fornuft tilsier at folk burde ha frihet så lenge det ikke går utover andre...

Lenke til kommentar
Akkurat som jeg sa... helt greit at folk er skeiv. Selvfølgelig kan de få gifte seg, men IKKE adoptere barn. For då går det utover andre...

5024866[/snapback]

Eier du ikke sunnfornuft? (for å bruke et passende utrykk)

Det ble for litt siden postet en undersøkelse som visste at dette IKKE går utover andre. Jeg vil ikke kalle det å være mer tolerant og mer fri fra kjønnsrolene noe negativt eller noe som "går ut over en". Snarere tvert imot!

 

Altså... sunnfornuft er sunnfornuft... ikke prøv å snakk det bort.

Viss du er ute og kjører så fyller du Bensin viss tanken nærmer seg tom så enkelt er det!

5024866[/snapback]

Hvis noen oppdrar et barn på en fornuftig måte så er det greit. <-- Prøv å snakk deg vekk fra den heller.

Endret av TLZ
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...