Gå til innhold

Beste lagrings plass som i tillegg er sikkert ?


Anbefalte innlegg

Nå har en av diskene mine kuttet ut igjen, en wd 200 gb som kun er noen mnd gammel, n¨å trenger jeg tips til hvordan jeg kan lagre dataene min på en trygg måte.

 

Slik at hvis en disk dør så har jeg backup.... Mistet nå 200 gb med data som jeg ikke vil miste. Har tilsammens ca 800 GB som jeg ikke kan miste hvilke system og disk oppsett er anbefalt.. Har tilsammens hatt 20 wd disker og til nå har ca halvparten plutselig sluttet å virke, har da gjennom de siste årene mistet mye data som jeg bruker månder for erstatte og det har jeg ikke lenger råd til, så kom med råd til meg..

 

 

RScue

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Harddisker i Raid 5, hotswap er vel en rimelig sikker løsning, som ikke er for dyr. Da kan man enkelt trekke ut en harddisk hvis den slutter å fungere og erstatte den med en lik, og det som var på den som sluttet å fungere vil automatisk komme t ilbake på den nye.

Men man bør ha like disker, og størrelsen tilsvarende èn disk vil forsvinne fra den totale lagringsplassen. Det er vel heller ikke den raskeste harddisk-løsningen (vet ikke noe om hastigheten) og det beskytter ikke mot "bruker-feiler", som backup på CD/DVD eller lignende vil gjøre.

 

Mvh

Vegard Johansen

Lenke til kommentar

Vel, slik jeg gjør det er at jeg alltid har viktige data lagret minst to plasser. Rendundans? Ja.

 

800GB med VIKTIGE data = 1600GB? Ja dessverre, men slik er det. Det kommer an på hva man synes er viktigst. Skal man ta seg råd til å dobbeltlagre, eller skal man ta seg råd til å miste data? Velg selv. Det er jo forresten slik RAID1 (speiling) er satt opp. Dobbellagring.

 

Ang. eksterne disker, så er det jo mulig å lagre EKSTRA viktige data på en slik disk, for så å slå den av/koble den fra. Den ryker vel sjelden når den er slått av. Er jeg sprø i hodet sier du? Jeg sier: 'Det kommer an på hvor viktige dataene er'.

 

Ellers har jeg syslet med tanken om lagring på DVD. Enn så lenge synes jeg en DVD kan lagre for lite. Håper det blir mulighet for mer i nærmeste fremtid. Dog blir det ikke like mye som på en disk. Men det holder kanskje for de ALLER viktigste dataene.

 

Ellers kan jeg si at SCSI-disker er MYE mer stabile/holdbare enn IDE-disker.

Lenke til kommentar

Noen (paranoide) tanker om Raid som sikkerhet...

 

De vil kunne gå med i samme:

  • brannen
  • innbruddet
  • lynnedslaget
  • oversvømmelsen
  • kortslutningen (f.eks. om strømforsyningen klikker)

:scared: så hvis du er redd for noe av det over, eller lignende, er kanskje ikke Raid tingen.

 

Løsningen: Ta backup på Harddisker/DVDer og legg dem i en bankboks. Legg et ekstra sett i huset til et familiemedlem også, sånn bare for sikkerhets skyld :laugh:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...