Gå til innhold

Mekke vanntank i plexi


Anbefalte innlegg

inspirert av karamba, eller hvem det nå var, så har jeg tenkt å mekke en vanntank i plexi.

 

Casemodding%20006.jpg

 

det er kassa, og vanntanken er tenkt inn i fronten under 3,5" brønnene. har da tenkt å fjerne det gitteret som er der nå, og lage en tank som passer akkurat inn der, og bygger 4-5cm videre inn i kassa.

 

så kommer det jeg lurer på:

 

vil 5mm plexi være tykt nok, eller blir det for vanskelig å jobbe med? skal bruke kloroform til å lime det sammen.

 

har også lyst til å mekke en flow indikator av noe slag, bare en liten dings ellerno som beveger seg når vannet er i bevegelse. burde vel være mulig å lage en sånn inne i tanken?

 

så at karamba mekke noen fete bokstaver i sin tank, og det vil jeg også gjøre :D freser man da ut bokstavene i plexiglasset, eller er det noen andre triks for å få det pent? snekker'n har jo de fete bokstavene i kassen sin, og noe sånt kunne jeg tenkt meg foran på tanken, sånn at man ser det fra utenpå kassa.

 

jeg har et waterchill kit, med 10mm slanger, hvilke nippler må jeg ha som passer til de slangene? har sett litt rundt, men må si jeg ikke skjønner bæret av nipple dimensjoner o.l. (var en grunn til at jeg kjøpte waterchill lissom)

 

jeg vil også ha ny slanger, som er litt mykere. hvor får man kjøpt sånne? tenker da silikonslanger av god kvalitet, må vel ha en 3,5 meter tenker jeg.

 

så til slutt, er det mulig å bytte nippler på waterchill settene uten å måtte bestille nye topper til blokkene fra asetek? er keen på å bytte til 1/2" dimensjon nemlig.

 

dette burde vel være nok spørsmål i første omgang...bare kom med ideer, selv om det ikke er noe jeg har spurt direkte om. har forresten uv-katoder i kassa, og uv-farge i vannet i dag, så jeg lurer på å kjøpe noen uv-leds også, burde jo være fett å legge de rundt tanken?

 

kos :p

 

veggiss

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hmmm, kan ikke dy meg her.

All plexi er vel "greit" å jobbe med, bare man har riktig verktøy.

Ettersom du vil bruke 5mm plate, går jeg ut ifra at du har tenkt å lime tanken sammen. Skruer vil det jo ikke bli plass til....

Vær klar over at det kan være litt komplisert å lime plexi. Helst bør du bruke et spesielt lim for dette, i tillegg til at dette betinger at pasningene imellom delene er så god / tett som mulig.

 

Var jeg deg, ville jeg vurdert 8mm plate i stedet. Da kan du i det minste bruke 3mm skruer for å sette sammen tanken, i kombinasjon med silikon eller annet passende tetningsstoff.

Lenke til kommentar

hmm.. jeg skal lage meg en plexi tank selv nå og har tenkt å bruke 2 tykkelser plexi (6mm og 1cm el lignende). bruker da den tykke å skru i. jeg bruker 1/2 toms nipler, da bør du ha en slange som er 12mm innvendig diameter. vil tro du da bruker 3/8 tommer til dine 10mm slanger.

 

ps. Jeg snakka med en glassmester og han mente det var umulig å få det tett ved bare å lime plexi. Var visst ikke noe lim som festet godt nok. var visst mye bedre å bruke vanlig glass (ganske uaktuellt).

Lenke til kommentar

Regner med at tanken blir synelig i fronten, da kunne du jo kjøpe en slik flowindikator og lime denne på innsiden av den plexiplaten som skal synst,forbinde den med inntaket på tanken slik at vannet som kommer inn blir tvunget gjennom denne før det ender i tanken .Dermed vil du få en fin effekt av denne som står og surrer rundt.

Bare en ide :hmm:

Endret av Snekker`n
Lenke til kommentar

Jeg brukte 6mm plexi og det gikk jo fint.

 

Det som er kritisk er å få flatene som skal limes sammen helt rette. Bruk derfor litt tid på å tilpasse sidene til hverandre.

 

Når man bruker kloroform til å sveise plexi smelter den platene litt sammen. Det er lett å se hvor i skøten det ikke blir tett. Det skjedde et par plasser hos meg, men det rettet jeg opp ved å dryppe litt kloroform i sprekken mellom platene. Da tettet sprekkene seg. (jeg klarte også å lage en stor sprekk i en av platene mens jeg saget. Sprekken fikset jeg på samme måte, bare dryppet en liten dråpe i den og presset sammen i et par sekund!).

 

Toppen på tanken min limte jeg med Acrifix. Det angrer jeg litt på i etterkant, fordi det ble en synlig limfuge der. Det blir det jo ikke når man bruker kloroform.

 

Får man tak i kloroform er dette absolutt det beste å bruke!

 

 

 

@MrGame: Jeg tror han GlassMesteren din er en PlexiNoob! :wee:

Lenke til kommentar
så at karamba mekke noen fete bokstaver i sin tank, og det vil jeg også gjøre :D freser man da ut bokstavene i plexiglasset, eller er det noen andre triks for å få det pent? snekker'n har jo de fete bokstavene i kassen sin, og noe sånt kunne jeg tenkt meg foran på tanken, sånn at man ser det fra utenpå kassa.

Jeg gjorde jo flere forsøk for å få til tanken min som du kanskje har lest.. Min erfaring var jo at den siste metoden var den enkleste og den som ble finest. Det skal jo selvfølgelig ikke hindre deg i å finne ut en bedre metode, men skulle jeg gjort det igjen...hadde jeg gjort det likt med den siste versjonen.

 

Fremgangsmåten jeg brukte er vel beskrevet i loggen min. Jeg vil anbefale deg å gjøre et par forsøk på biter som det ikke er så farlig med først. Det gjorde jeg, og sparte meg for enda mere frustrasjon.

 

 

Breiker Skrevet 03/06/2004 : 11:16

  det som er litt dritt er hvis du er litt uheldig å søler med kloroform

 

sov søtt 

 

Det er faktisk ikke så farlig å søle litt. Kloroformen er så flyktig at det fordamper i løpet av få sekunder. Av den grunn måtte jeg ha plasten jeg skulle lime sammen nesten helt inntil hverandre og så bare legge en dråpe i sprekken mellom dem slik at kloroformen fyllte ut mellomrommet. Så presset jeg de to stykkene sammen. Det hele tar bare få sekunder, så det er litt stress å få dryppet nok kloroform på hele flaten som skal limes (f.eks når man skal lime på fire kanter som i en vanntank) før den enten størkner eller fordamper..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...