Gå til innhold

Klokka går feil etter oppstart.


Anbefalte innlegg

Har fått et merkelig problem med maskina. En noe eldre sak, med kt266 chipset som har fått ny kraft av et radeon 9800 skjermkort.

 

Problemet i det siste er at klokka har begynt å oppføre seg merkeligt. Når PC'n står på 24/7 går den helt riktig, men etter en oppstart fra av- eller standby, går den helt i spinn. Både tid og dato blir da nemmelig helt feil. Sist jeg slå den på var klokka 9, den 5 januar år 2365. Blir selvsagt mye trøbbel av slikt.

 

Har satt inn nytt cmos batteri, sjekket virus og søkt med ad-aware. Finner ikke ut av det. Kan det være strømforsyningen som ikke henger med, 350W, når maskina starter opp? Eller en bios som begynner å skrante? Tror mest sannsynlig det er en hardware feil, eller et bios relatert problem....mulig den prøver å si i fra at den trenger en oppgradering..

Endret av Torro
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Neida, been there...done that. Bios er resatt og bytta. Har egentlig gitt opp, og kjøpt nye deler. Var i allefall en god anledning til å skifte ut innmaten i maskina.

 

Har aldri vært borti et lignende problem tidligere, ser ut til at bios har alle data intakt, bare ikke riktig klokke når den starter opp. mystiske greier

Lenke til kommentar

Da er det antagelig klokkekretsen som er gåen. Klokka er en RTC chip som får strøm fra CMOS batteri, Windows leser tiden herfra når du booter. Hvis CMOS dataene ikke blir resatt når du slår av strømmen så virker jo batteriet, og da er det vel kun RTC chipen igjen å mistenke. Og komponenter på HK er det ikke lett å få byttet ut.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...