Gå til innhold

CASIO EX-Z40, Olympus MJU410 hva er alternativet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
:no: Takk for all hjelp og innlegg, trygt og godt og få hjelp og innspill i fra folk som har greie på hva de prater om. :no:

Utdrag fra: Forum -> Nettikette

 

Gjør bakgrunnsarbeidet

 

Har du søkt på Google? AltaVista? Forumet?

 

Når du stiller et spørsmål, så kan du gjerne ta med informasjon om

hva du har undersøkt fra før. Brukerne av forumet har en tendens til å ta seg

bedre tid til brukere som har gjort litt bakgrunnsarbeid før de poster.

 

 

Vær snill og grei

 

Dette hørest ut som Kardemommeloven, men det er faktisk det som kommer til

å ta deg lengst. Følg retningslinjene, og du kommer langt. Brukerne på forumet er ofte mer velvillige og skriver lengre og mer utfyllende svar, dersom du alltid holder en høflig tone.

Lenke til kommentar

Hehe... å være sarkastisk hjelper sjelden, men ettersom jeg ikke har sett denne posten før nå, så kan jeg jo prøve å hjelpe.

 

Casio Z40 har jeg ingen personlige erfaringer med, men i det siste har det vært en del innlegg på dette forumet som går på at folk er misfornøyde med bildekvaliteten. Det blir anbefalt Pentax Optio S4i i stedet. Slik jeg ser det ut i fra erfaringer, er dette ett bedre kamera. Begge bruker SD minnekort, som er relativt billig. Begge er raske på utløseren og har god batterikapasitet.

 

Olympus Mju-410 er også ett bra kamera. God bildekvalitet, sprutsikkert, linsen er godt beskyttet og det er enkelt i bruk. Men veldig dyrt minnekort (XD), så hvis det ikke er XD du har på ditt andre Olympus kamera (det kan vel bruke både XD og CF?), så må du ut med en del ekstra i minnekort.

 

C-60 har to megapixler mer enn Mju-410 kameraet, men det kan lett medføre en del mer støy. I tillegg er det ikke sprutsikkert. Tror også dette kameraet bruker XD kort.

 

Går du litt opp i pris får du Ixus 430. Overlegen bildekvalitet (selv om man må være litt kresen for å se det), og veldig enkelt å bruke. Noen klager over dårlig batterikapasitet og treg autofokus, men jeg ser ingen problemer med mitt betydelig eldre Ixus V3 kamera. Forhåndsfokusering er trikset... da tar kameraet bilde i det øyeblikket du trykker ned utløseren. Og batteriet lades på ett par timer, og varer flere hundre bilder. Minnekorttypen er CF (Compact Flash) som er den billigste og mest brukte minnekorttypen pr. i dag.

 

Etter hva jeg har lest på forumet, bør du bytte ut EX-Z40 med Optio S4i, og kanskje legge Ixus 430 til på listen. Vet ikke om det er nødvendig å gå for C-60 bare på grunn av megapixlene. Skal du lage forstørrelser i opp til A4, holder fire megapixler i massevis. Uansett er optikken og kvaliteten på bildebrikken mer viktig enn antall megapixler.

 

Fornøyd nå? :-)

Lenke til kommentar
Kan jo feks STARTE med å lese testene som er gjort av disse digitalkameraene på nøyaktig samme side som du har postet på.

 

Deretter, så finner du ut at Z40 er best, og bestiller dette.

 

:hmm:

Har du prøvd begge kameraene grundig og har grunnlag for å påstå dette?

Har aldri stolt på enkeltstående tester. Casio kameraet får veldig varierende resultater i tester rundt omkring. Gjennomgående får det kritikk for at bildekvaliteten ikke er på topp. Her på Akamera.no sier de blant annet dette i testen :

 

Objektivet har forholdsvis lite fortegning, men har noe vignettering. Objektivet tegner heller ikke skarpt mot kantene.

 

Ett objektiv som ikke tegner skarpt mot kantene, er ikke mye verdt. Ser man på neste side, får man noen bilder der kameraet er testet mot Olympus Mju-410 og Canon Powershot A80... jeg synes bildet fra Casio kameraet er det mest uskarpe.

 

Videre står det :

 

Kameraet tar bilder med litt for lite kontrast og fargemetning etter min smak. Bildene får et litt platt og kjedelig preg. Dessverre kan man ikke stille inn fargemetning og kontrast etter egen smak i kameramenyene, så man er nødt til å ty til bildebehandling i et redigeringsprogram i ettertid hvis man ønsker bilder med kraftigere farger. Olympus har på Mju 410 gått motsatt vei, med kraftige, forbrukervennlige farger:

 

og

 

Kameraet har en tendens til å overeksponere litt, så til utendørs fotografering kan det være fornuftig å velge en svak negativ eksponeringskompensasjon.

 

Tester er riktignok utrolig individuelt... det er derfor bedre å samle informasjon fra brukere som faktisk har brukt kameraet en stund, ikke en testperson som har sittet og lekt med kameraet i en forholdsvis kort periode før han skrev sin "dom". Sier ikke at testpersonene er dumme eller uvitende, og jeg tviler så absolutt ikke på Martins kunnskaper om digitalkamera... det er bare det at alle har sine personlige preferanser, og personlige meninger om hva som er bra og dårlig. Men jeg har ennå til gode å se en test der Casio vinner på bildekvalitet, som jo er det viktigste når man skal ha ett nytt kamera. Så fremt man ikke har spesielle behov, så kommer batterikapasitet, utløserhastighet, brukervennlighet og så videre i annen rekke.

 

Det er mange av de litt mer erfrarne her i forumet, som kritiserer Casio kameraet for bildekvalitet, mens førstegangskjøpere normalt er fornøyd... kanskje fordi de ikke har sett hvor bra andre kamera er? Jeg har ikke testet kameraet selv, men har bare lagt merke til hva folk her på forumet sier.

 

Har ikke noe i mot Casio, men når noen kommer med så bastante påstander uten å ha drevet nødvendig research, så må jeg få lov til å protestere. Men Casio har sine fordeler det også... overlegen batterikapasitet, og rask utløsertid for eksempel. For mange er dette viktigere enn noe bedre bildekvalitet. Når det er sagt vil nok de fleste også synes bildekvaliten er grei nok, men sammenligner man med andre kamera så vil man nok se svakhetene.

Endret av Afseth
Lenke til kommentar

Hehe..takk for grundig eiing der ja. Det var seint på natta..jeg var litt trøtt og småsur osv :p . Men ja, jeg har faktisk erfaring fra begge kameraene, da jeg har testet de i butikken der jeg jobber, for å se hva som jeg mener jeg bør anbefale for kunden.

 

Og greit, for mange så blir det lille ekstra på fargegjengivelse viktig. Men jeg mener at når man skal ha et lite kompaktkamera, så er andre ting viktig, feks batterikapasitet, størrelse, skjerm, hurtighet og brukervennlighet.

 

Men alle har forskjellige behov selvfølgelig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...