Gå til innhold

Stjal kildekoden til Cisco


Anbefalte innlegg

Sikkerhet koster selvsagt, men det er mer viljen å tenke alternativt som er et mye større problem. Istedenfor å se etter gode alternativer sløser man masse tid, krefter og penger på å finne veier rundt problemet som lappverket Windows representerer som uansett aldri vil bli mer enn middelmådig med tanke på sikkerhet.

Bare for å avklare en ting. Hvis du tror jeg driver å forsvarer Windows er det feil. Men når folk allerede "har gått i fellen", så trengs det noen umiddelbare strakstiltak før man setter i gang å med en mer langsiktig løsning.

 

Kjenner til alle distribusjonene. Ja de er bedre, dessverre er det en del bedriftsledere som er vanskligere å overbevise. De burde forresten heller satse på et kommersprodukt (Red Hat, Solaris, eller AIX) siden selger av produktet har visse ansvar når det gjelder oppdatering og videreutvikling av produktet.

 

Med tanke på sikkerhet er faktisk Mac et godt alternativ. Men det får være nok avsporing. Cisco har nok satset på å utvikle gode produkter, men om det er mulig å lage dem perfekt er jeg litt usikker på om det er mulig i det hele tatt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Cisco 677 (som NGT-kunder evt. har) kjører operativsystemet CBOS (som er mer lettvekts-system beregnet for hjemme-bruk), og ikke IOS.

Feil, Cisco 667 rutere kjører IOS (bruker det hjemme), men kan også konfigureres over web. (eks; nextgentel sin endringsweb.)

Eh, har du noen referanse for dette? Her, fra telnet-session til min egen Cisco 677i:

 

User Access Verification
Password:********

cbos>show version

Cisco Broadband Operating System
CBOS (tm) 677i Software (C677i-I-M), Version v2.4.7 - Release Software
Copyright (c) 1986-2001 by cisco Systems, Inc.
Compiled Aug 16 2002 15:31:25
DMT FULL firmware version 0x306dbe12
NVRAM image at 0x102f2050

 

NGTs endringsweb er kun en Java-applet som er et grensesnitt mot CBOS, og ikke et grensesnitt som vises eller behandles av ruteren direkte. Cisco 677i har innebygget web-server også, men den er slått av som standard:

 

cbos>show web
WEB Configuration
Is not enabled
Currently accepts connections from any host
Currently uses port 80

 

Ser for øvrig at du skriver 667, og ikke 677, men jeg regner med at det er skrivefeil, og ikke utgjør en forskjell her...

 

(Oi, så nå at JaViZ var før meg...)

Lenke til kommentar

dette er kjipt for cisco da. men tror de kommer ganske raskt med ny IOS. de holder jo på å lage en modul basert ios. vet ikke når den kommer men.

syns dere skal vente til 25 mai å se hva cisco sier da. for dere som ikke har hørt, cisco kommer med no stort !!! for 20 år siden startet Cisco Systems, for 10 år siden revlosjunerte de internett med den første ip baserte routeren ( 7000 serien ) og i år tror jeg de kommer med noe nytt. er veldig mye snakk om det * gleder meg som en liten unge*

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...