Gå til innhold

Intel dropper Tejas?


iBox

Anbefalte innlegg

Ifølge ubekreftede kilder som the INQUIRER har snakket med, ser det ut til at Intel har droppet Tejas, etterfølgeren til Prescott til fordel for Pentium M arkitekturen. Prescott og Tejas er begge bygget på Pentium 4 arkitekturen ("Northwood" og "Willamette") mens Pentium M er basert på Pentium 3 arkitekturen. Pentium M har som kjent høyere ytelse "per clock" enn Pentium 4 og det virker for meg som at Intel kanskje har problemer med varmeutvikling på høye klokkefrekvenser/at de ikke får klokket neste generasjons prosessorer høyt nok, og derfor velger å satse på Pentium M.

 

Artikkelen på the INQUIRER:

http://theinq.net/?article=15749

 

Jaja, etter år med Intels evige "Megahertz Matters" ser det nå ut til at de kanskje snur...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Slike artikler mister _litt_ troverdighet når de begynner med: "PERSISTENT RUMOURS from people close to Intel engineers...." :) Mest sannsynlig aner ikke disse folkene hva Intel egentlig holder på med, ingeniørene hos Intel har som i alle større selskaper taushetsplikt om spesifike prosjekter, alt annet ville overrasket meg. Dessuten finnes det mer pålitelige kilder enn The Inquirer...

Lenke til kommentar

Siste artikkel nå på HW: Whitefield-Xeon baseres på Banias

 

Banias er kodenavnet til Pentium M-arkitekturen og Xeon er som kjent server og workstationprosessoren bygget på Pentium 4 til buisnessmarkedet. Når Fremtidens Xeon-prosessorer skal bygges på Pentium M-arkitekturen, er det også plausibelt å tro at fremtidens Pentium-prosessorer for desktopmarkedet også blir det...

Lenke til kommentar
Første regel innenfor nettsider og tester :

 

Aldri stol på The INQUIRER!

Det stemmer at man skal være forsiktige å stole for mye på enkeltkillder, uansett hvilke kilder det er snakk om, dette gjelder også for the INQUIRER, men de har mange insidekontakter i hardware-industrien, og det hender at de får med seg scoop lenge før alle andre. Dessuten er det i tillegg spesifisert i artikkelen at det kommer fra "ubekreftede kilder".

 

Og nå kom HW og med en artikkel om at neste generasjons Xeon skal baseres på Pentium M, og det peker i retningen av at neste generasjons desktop-Pentiumer og blir det.

Lenke til kommentar
Vel det er vel kanskje denne veien Intel burde ha valgt etter P3, som AMD gjorde med AthlonXP, isteden for det evige MHz jaget. Men det var vel for stor PR verdi i antall MHz.. Artig at det slår litt tilbake på de nå.

Det er akkurat det jeg ville frem til. Etter en liten avsporing, kan en vel kanskje si at Intel er tilbake "på rett kjøl" ;)

Lenke til kommentar
Fordi de er kjent for å ofte komme med rubbish kanskje? ;)

Med tanke på hvor mye stoff de har lenge før noen andre, og at det meste baserer seg på deres svært omfattende nettverk av kilder, må jeg si at The Inq har en treffprosent som er skremmende høy. Når de den siste tiden også har blitt svært gode til å påpeke når det er snakk om ubekreftede rykter, mener jeg at tillitten til dem bør være svært høy.

Lenke til kommentar

Som The Inq selv sier: "All stories eventually come true..."

 

Husker dere saken om Sun og AMD Opteron. Lenge nektet Sun kategorisk at de ville ha noe med AMD å gjøre, men hva hendte?

 

Det er ikke alltid det som er offisielt bekreftet man kan stole på....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...