Gå til innhold

VHS til DVD


Anbefalte innlegg

Jeg vil overføre VHS til DVD, det skal finnes noen bokser som man setter mellom videoen og pc'en som omformer signalene. Hva heter disse boksene og hvor kan jeg få kjøpt de. Jeg har prøvd GOOGLE men uten engang å være sikker på hva jeg leter etter så har resultatet vært dårlig.

 

Dette kan jeg dessverre veldig lite om som dere kan se av min heller dårlige beskrivelse av problemet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Alternativt kan du bruke analog-inn på omtrent alle TV-kort. Dette er billig, men enkelte er plaget med forstyrrelser - trolig som følge av viftene i PCen.

 

Godt resultat får du om du kan låne et DV videokamera med analog inn og digital ut. Da kobler du videoen til analog inn og kameraet til PC via digital ut. Slike kameraer har normalt en god omformer.

 

Ellers kan du søke litt på forumet til akam.no. Der er sikkert spørsmålet diskutert en del.

 

Lykke til.

Lenke til kommentar

Alternativt er ett vanlig TV-kort:

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=123565&cks=PRL

 

har ett liknende dette selv(litt eldre), går fint an å kople en videospiller til dette og bruke medfølgende programvare eller PowerVCD til å ta opp filmen med til HD. Deretter kan du redigere og brenne evnt film til DVD med NERO, DVDLAB(dette er gratis, mulig shareware) eller liknende. Denne løsningen blir noe billigere enn de spesialtilpassede som ble foreslått over. Slike kort fås også billig hos elkjøp, expert, lefdal etc, så her er det ikke sikkert det svarer seg å bestille. Kjøpte mitt på Elkjøp, betalte 50.- mer enn komplett, men da fikk jeg det samme dag + jeg slapp utgifter til frakt.

 

Noe av poenget er at du trenger ikke noe high end kort for å ta opp fra VHS, da kvaliteten på VHS i utgangspunktet er dårlig, mulig du kan flytte marginene litt. Selv mener jeg at du betaler mer enn det smaker, du vil uansett aldri oppnå DVD kvalitet.

 

edit: så en over nevnte forstyrrelser, programvaren som fulgte med TV-kortet mitt har støyfilter som klarer å fjerne mesteparten av uønsket støy. Dog er resultatet fremdeles at man mister noe kvalitet, men dette vil man uansett gjøre pga signaltap ved analog overføring(vel eneste mulighet fra VHS).

Endret av kindings
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...